Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Представление

Техническият университет в Берлин (TU Berlin) е международен университет, разположен в центъра на германската столица. Основана през 1879 г., тя е една от най-големите и престижни изследователски и образователни институции в страната.

Университетски възпитаници и преподаватели

Университетските възпитаници и преподаватели включват национални академични избори, двама лауреати на Националния медал на науките и десет носители на Нобелова награда.

Председател на космическата технология

Програмата за обучение MSE се предлага от председателя на космическата технология, един от шестте катедри на катедрата по аеронавтика и астронавтика в Техническия университет в Берлин.

Създадена през 1963 г. от професор Еуген Сангер, тя е първият аерокосмически отдел в Германия. Оттогава успешно провежда изследвания и обучава системни инженери за космическата индустрия, съсредоточавайки се основно върху проектирането, практическото реализиране и експлоатацията на малки сателитни мисии (семейство TUBSAT и BEESAT) заедно със студенти.

Председателят на космическата технология също така изгражда и пуска свои собствени ракети (Водолейска група и DECAN) и провежда експерименти със звукови ракети.

От 2007 г. насам работим и проекти за разработване и тестване на планетни роувъри и съответната технология за мисиите.

Завършилите "председател на космическата технология" работят на ключови позиции за авиационната индустрия в Европейската космическа агенция (ESA), Германския авиационен център (DLR), Arianespace, Airbus Defense and Space, OHB AG и др.

Местоположения

  • Berlin

    Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology Marchstraße 12-14, 10587, Berlin

    Въпроси