Keystone logo
Tallinn University

Tallinn University

Tallinn University

Представление

Tallinn University е модерен и динамичен изследователски университет в Естония с водеща роля в насърчаването на интелигентен начин на живот чрез образование, научни изследвания и уникално сътрудничество между дисциплини. Ние разглеждаме интелигентния начин на живот като вземане на решения, основани на научни изследвания, за да подобрим обществото като цяло и благосъстоянието на неговите граждани.

Tallinn University е партньор в 14 проекта по регионални програми на Европейския съюз и координира един от тях, озаглавен Learning Layers. Участваме и в рамковата програма на ЕС Хоризонт 2020 както като партньор, така и като координатор. Университетът има споразумения с 43 партньорски университета в 21 държави и повече от 490 споразумения за партньорство по Еразъм+; ние сме член на четири международни мрежи от институции за висше образование и нашите изследователи и преподаватели активно допринасят за дейностите на техните професионални мрежи.

Като популяризатор на интелигентния начин на живот, Tallinn University цени свободното време на своите членове: университетът има литературна награда за своите служители, преподаватели и възпитаници, неговият симфоничен оркестър е избран за Естонски оркестър на годината, а ние имаме множество международно признати хорове и художествени групи и няколко спортни отбора от естонски шампионати.

183602_unnamed1.jpg

Статистика

 • Топ 5% от най-добрите университети в света!
 • 7000 студенти - Нито много големи, нито твърде малки, точно!
 • 38 програми за обучение на английски език от световна класа.

  Характеристики на кампуса

  Намираме се в центъра на Талин, до парк Кадриорг и залива Талин. Ивица земя до Narva Road съдържа повечето от нашите образователни, изследователски и творчески дейности. Само няколко области на обучение са разположени извън главния кампус.

  Латинските имена на сградите Tallinn University символизират техните ценности.

   Местоположения

   • Tallinn

    Narva maantee,25, 10120, Tallinn

    Въпроси