Keystone logo
Spalding University Магистри по изящни изкуства – MFA in Writing
Spalding University

Магистри по изящни изкуства – MFA in Writing

Louisville, Съединени Американски Щати

2 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Aug 2024

USD 9450 / per semester

На територията на колежа

Представление

Нашата програма MFA in Writing за ниско пребиваване е национално признат лидер в дипломираното обучение по писане. Основана през 2001 г., това е една от най-старите и най-добре оценявани програми от този вид. Но Spalding MFA е повече от изключително образование по творческо писане в неконкурентна, подкрепяща литературна общност. За нашите студенти, възпитаници и преподаватели това е дом. Като водеща програма на Naslund-Mann Graduate School of Writing, тя също е сестра на три допълнителни програми за ниско пребиваване: 35-кредитната магистърска степен по изкуства по писане (MAW), 15-кредитна диплома за дипломиран сертификат в писмена форма и пост- майсторско свидетелство.

Със значителните 65 кредита, програмата MFA създава пространство за творческите писатели да процъфтяват. В продължение на четири семестъра плюс дипломна резиденция студентите пишат плодотворно в собствената си област на концентрация, изследват различни жанрове, изследват взаимовръзката на изкуствата, придобиват редакторски опит в литературно списание, научават за писателския бизнес и завършват творческа дипломна работа – всичко това докато ставате част от трайна общност.

Всеки семестър започва с едноседмично пребиваване. Независимо дали посещавате виртуални или в кампуса резиденции или комбинация от двете по време на обучението си, ще откриете, че дните на пребиваване са пълни с възможности за обучение: семинари, водени от нашите активно публикуващи и продуциращи преподаватели, жанрово специфични и различни -жанрови лекции, панелни дискусии, четения и др. В резиденциите в кампуса ще откриете художествената сцена в центъра на Луисвил и ще останете в четиризвездния хотел Brown. Във виртуалните резиденции вие ще се ангажирате със същата завладяваща учебна програма, както бихте направили в кампуса, преподавана на живо в реално време от същия изключителен факултет. Студентите от MFA могат да изберат да прекарат пребиваване в учебен семинар, семинар за ръкописи с дължина на книга или семинар по превод, адаптация или друг жанр на творческо писане.

Обратно у дома, индивидуален менторски курс за независимо обучение завършва семестъра. По време на самостоятелно обучение ще обмените пет пълни пакета с материали с вашия ментор. Това е повече писане и експертна обратна връзка, отколкото повечето други програми могат да предложат. Студентите изготвят творческа теза; студентите по драматургия също развиват своята творческа теза с професионална театрална компания. Студентите могат да вземат цял семестър в друга област и пак да завършат навреме.

Всеки писател има служебни или семейни задължения. Въпреки че бихте могли да отложите тези ангажименти за няколко години висше училище, не можете да държите живота на разстояние завинаги. Много по-добре е да изградите устойчива практика на писане в ежедневието си. Нашият модел за ниско пребиваване ви учи да правите точно това &mdash, и за да го улесним, ние предлагаме гъвкавост при планиране на седмичното ви натоварване и планиране на курса ви на обучение. За допълнително вдъхновение ние също така предлагаме на студенти и възпитаници опцията за обогатяващо пътуване.

Приемаме трансферен кредит от други програми на MFA. Студенти с публикувана книга или създаден сценарий могат да кандидатстват за ускорение.

Характеристика

 • Предстоящи резиденции
  • Есен: 11 – 18 ноември 2023 г
  • Пролет: 25 май – 1 юни 2024 г
 • Обявен за 10-те най-добри програми за МВнР за ниско пребиваване от Poets & Writers.
 • Крайните срокове за кандидатстване за ранно решение са 1 февруари за пролетния и летния семестър и 1 август за есенния семестър.
 • Възпитаниците на MFA са спечелили най-високи национални отличия, докато публикуват и продуцират повече от 500 книги, пиеси и филми. За да прочетете за успехите на възпитаниците, щракнете върху концентрациите, изброени по-горе.
 • Сред скорошните гостуващи писатели са Наташа Третеуей, Кики Петросино, Куаме Александър, Жаклин Уудсън, Ранди Рибай, Кевин Уилмот, Шийла Калахан, Ан Пачет, Тим О'Брайън, Терез Мари Мейлхот, Пико Айер, Дъг Райт, Джон Патрик Шанли и др.
 • Обучението е достъпно и има финансова помощ.
 • Ние сме членове на Асоциацията на писателите и писателските програми, SCBWI и Центъра за драматурзи.
 • Spalding е първият в света сертифициран Compassionate University.
 • Приветстваме ветерани.
 • Можете да се запознаете с нашите преподаватели и директори в нашия блог.

Приемане

Стипендии и финансиране

Учебен план

Такса за обучение по програмата

Препоръки на учениците

За училището

Въпроси