Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Представление

Даваме смисъл на ученето.

В Училището по бизнес администрация, авангардни изследвания се срещат със семейната атмосфера на регионален публичен университет. Нашите кампуси са в региона, но идеите ни не са ограничени от мястото. С близо 3000 студенти ние принадлежим към доста по-малки висши учебни заведения. И все пак съотношението ученик-учител от 15:1 позволява на нашите ученици да развиват здравословни индивидуални менторски взаимоотношения със своите преподаватели, като им предлага прозрение и помощ по начини, които биха били невъзможни в по-голяма класна стая. В рамките на Business Gate Academy студентите получават ценни практически умения и умения за решаване на проблеми, когато работят върху реални бизнес казуси. В Силезийския университет ние вдъхновяваме вашето израстване и развиваме естествената ви креативност. Вашето успешно бъдеще е нашата движеща сила!

190437_0I0A98962.jpg

Силезкият университет в Опава (SU), създаден през 1991 г., има три факултета и два университетски института:

 • във Факултета по философия и наука в Опава
 • Училището по бизнес администрация в Карвина
 • Факултета по публични политики в Опава
 • Математическия институт в Опава
 • Физическия институт в Опава

Силезкият университет е легитимен член на Европейската университетска асоциация и носител на престижната награда за HR Excellence in Research Award. През 2022 г. SU се класира на 231-240 място в QS EECA University Rankings. Всички предлагани учебни програми са напълно акредитирани от Министерството на образованието, младежта и спорта на Чешката република.

Ние сме отворени към света.

Бихте ли искали да учите, работите или провеждате изследвания в чужбина? Тъй като интернационализацията е един от основните камъни на нашата мисия, SU SBA си сътрудничи с повече от 60 университета главно в Европа, но също и в Съединените щати, Япония, Тайван или Китай, предоставяйки широки възможности за своите студенти и персонал, независимо дали е чрез Еразъм+, Хоризонт 2020 или редица други програми за обмен и индивидуални стипендии. През 2023 г. алиансът STARS EU, на който СУ е горд член, получи престижния статут на Европейски университет от Европейската комисия.

Може ли науката да бъде забавна?

Младите хора, обучаващи се в нашия университет с интерес, енергичност и нетърпение да разгадават мистерии и да откриват нови неща, дават положителен отговор на въпроса. Студентите от следдипломни магистърски програми, както и докторски програми могат да участват в изследователски дейности и да кандидатстват за едногодишна стипендия в конкурса за студентски стипендии.

Статистика

 • Международни студенти:

  10%

 • 0
 • Съотношение студент към преподавател:

  15 до 1

Характеристики на кампуса

Нашият кампус предлага най-доброто от двата свята, учене, както и социален живот. Студентите могат да се възползват от модерните ни университетски помещения, включително общежития, библиотека или спортни съоръжения.

Настаняване за студенти

Всички наши чуждестранни студенти имат гарантирано място в нашето университетско общежитие Na Vyhlídce, разположено само на 10 минути с автобус от основната сграда на факултета. Студентите могат да наемат двойни стаи, които са напълно оборудвани с Eduroam wi-fi, мебели, чаршафи или кухненски прибори. На всеки етаж има обща напълно оборудвана кухня, както и перални услуги. Рецепцията работи 24/7. Освен настаняване, кампусът Na Vyhlídce е дом на нашата университетска библиотека, Професионален център по туризъм, Департамент по туризъм и развлекателни дейности, Служба за международни отношения, Фитнес зала и дори някои класни стаи. Настаняването за студентите е много разумно, започвайки от €150 на месец.

  Приемане

  Заявление за магистърска програма по икономика и управление (изцяло преподавана на английски език) може да бъде подадено онлайн в рамките на няколко минути. Към заявлението не се изискват задължителни документи като сертификати за владеене на английски език. Толкова е просто! В рамките на една седмица след успешен приемен изпит, който се провежда онлайн, се издава писмо за приемане.

  Задължителни документи (при физическо записване в Karviná, CZE):

  • Официално заверени копия на диплома, доказваща завършване на бакалавърска или последваща магистърска програма или магистърска програма.
  • Кандидатите, които са завършили програма за обучение в чужбина, представят заверено копие или оригинал на решението за признаване на чуждестранно висше образование в Чешката република , освен ако не е посочено друго в международно споразумение.

  Визови изисквания

  Студентите от страни извън ЕС трябва да получат виза или разрешение за пребиваване. Чешката виза се издава от чешкото посолство или консулство във вашата страна, където можете да получите повече информация. Моля, имайте предвид, че цялата процедура може да отнеме до 60 дни, така че се препоръчва да кандидатствате за виза доста по-рано.

  Стипендии и финансиране

  Стипендии за обучение

  За да награди изключителни постижения и да привлече студенти от най-висок калибър от цял свят, Училището по бизнес администрация има удоволствието да предложи система от стипендии за студенти, записани в магистърска програма по икономика и управление. Всяка академична година деканът на SU SBA може да предостави еднократна стипендия в максимален размер от 50 000 чешки крони (приблизително 2 000 евро) на максимум 8 талантливи чуждестранни студенти. Студентите с магистърска степен могат също да получат стипендия, базирана на заслуги, за резултатите от обучението през първата им година, варираща от 10 000 CZK до 40 000 CZK (приблизително 400 EUR - 1 650 EUR) в зависимост от претеглената им средна стойност на обучението, която не надвишава 1,60.

  Държавни стипендии

  Правителството на Чешката република ежегодно предлага стипендии в рамките на своята помощ за чуждестранно развитие. Тези така наречени държавни стипендии подкрепят студенти от Босна и Херцеговина, Етиопия, Грузия, Камбоджа, Молдова, Украйна и Замбия, които биха искали да учат в държавни университети в Чешката република. Чешката република предоставя стипендии за обучение както на чешки, така и на английски език (в последващи магистърски и докторски програми). Крайният срок за подаване на документи за учебната 2024/2025 г. е 30 септември 2023 г. Допълнителна информация можете да намерите тук .

  Вишеградски стипендии

  Граждани на държави V4 ( Чехия, Унгария, Полша и Словакия ) и граждани на Албания, Армения, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Сърбия и Украйна отговарят на условията за до 4 семестъра -стипендия по Вишеградския фонд. Вишеградските стипендии подкрепят бакалавърски, магистърски и докторски студенти и изследователи в университети в страните от Вишеградската група, включително Чехия. Заявленията са отворени от февруари, а крайният срок е 15 март всяка година. Повече информация относно тази стипендия можете да намерите тук .

  Класации

  Силезкият университет е легитимен член на Европейската университетска асоциация и носител на престижната награда за HR Excellence in Research Award . През 2022 г. SU се класира на 231-240 място в QS EECA University Rankings . Всички предлагани учебни програми са напълно акредитирани от Министерството на образованието, младежта и спорта на Чешката република.

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Karvina

   Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Въпроси