School of Business and Management ITB

School of Business and Management ITB

School of Business and Management ITB

Представление

The Училище за бизнес и мениджмънт ITB (SBM ITB) е единственото училище / Факултет по ITB построен на хуманитарните и управление на науката. Министерството изисква висшите учебни заведения за провеждане на Tri Dharma Perguruan Tinggi.

SBM ITB се развива себе си, за да се отличат в образованието, за да се развие и да се разпространяват знания в областта на бизнеса и управлението. Изследователските дейности се фокусират върху бизнес казуси и практики за управление на водещите успешните компании в Индонезия, така че развитието на управление ще бъде свързана с индонезийски контекста.

Близост до бизнес среда и надеждна изследователска методология подобрява способността SBM ITB да създаде отлични постижения в научните изследвания. Като част от стратегията за интернализация, SBM ITB има за цел да се постигне международна акредитация. Освен това, SBM ITB подчертава, глобализацията, за да подготви своите ученици да се конкурира с учениците от други водещи бизнес училища в Азия и Тихоокеанския регион.

Мисия и визия Мисията на SBM ITB е:

"За да се образоват учениците да бъдат иновативни лидери с предприемаческия дух и да развива и разпространява знания за бизнес и управление за подобряване на бизнеса, правителството и обществото".

Визията на SBM ITB е:

"Като институция от световна класа, който вдъхновява и разработване на нови лидери с предприемачески дух".

история индустриален инженеринг отдел на ITB Признатата значението на бизнеса и образованието управление в Индонезия още през 1970-те години. Тази идея остана в отдела през 1980-те, но най-накрая осъзнах, през 1990 г., когато д-р Матиас A'roef, важна фигура в Индонезия в областта на Индустриално инженерство, въведена програмата MBA в ITB с концентрация в оперативното управление. Това, от своя страна, довела до основаването на SBM ITB.

През 2002 г. Управителният съвет одобри създаването на бакалавърска програма по бизнес и мениджмънт. А отбора е назначен за разработване на визия и мисия изявление и да се изработи методи на обучение са най-подходящи за програмата. Екипът разработи учебна програма, която се счита за пробив в бизнеса и управлението на образованието в Индонезия. Тя предложи използването на изпълнителско изкуство да се развива самочувствието на учениците, както и умения в лидерство, комуникация, и разрешаване на конфликти. В съответствие със социална конструкционистка парадигма, учебната програма подчерта значението на изучаването на отбора-базирани, за разлика от еднопосочен лекция. Някои от най-иновативните игрища, проектирани от екипа бяха Интегративна Business Experience (който е адаптиран от един курс, предлагани в Университета на Централна Мисури), управленска практика, и служба на Общността. Екипът също така предложи използването на английски език като средство за обучение.

През декември 2003 г. Школата по Бизнес и мениджмънт е официално установена. номенклатура "училище" The бе избран вместо "Факултет" за да покаже своята самостоятелност. В този процес, програмата MBA който първоначално е бил управляван от Факултета по Индустриално инженерство, става част от школата на бизнес и мениджмънт, което му позволява да има две програми; програмата за студентски и програмата MBA.

През август 2004 г., SBM ITB допуснати 115 студенти в бакалавърска програма. SBM ITB преживя непрекъснат растеж, и с подкрепата на преподаватели и професионален персонал има за цел да даде положителен принос за развитието на образованието в Индонезия. SBM ITB в момента има един студент тялото на 2221.

автономия SBM ITB има пълната власт да вземе решение седна на стратегическо и оперативно ниво. На стратегическо ниво, SBM ITB е разрешено да започне международните отношения и да предложи нови учебни програми. Независимо от това, програмите трябва да се съобразяват с правилата, наложени от Министерството на образованието на Индонезия.

На оперативно ниво, SBM ITB е било предоставено на определени степени на независимост от ITB. В финанси, SBM ITB има властта да управлява 70% от своите такси за обучение; останалите 30% се задържа от ITB. Наличието на финансовите ресурси е активирал SBM ITB да развива своята система възнаграждения за привличане и задържане на изключителни преподаватели и да назначи професионален персонал, необходими за поддържане на високо ниво на обслужване.

SBM ITB е упълномощен да разработи собствена учебна програма, да предложи и впоследствие пуснете новата учебна програма, за да управлява всички академични програми (в рамките на SBM ITB), и да се развива, както и за изпълнение на програмата за научни изследвания SBM ITB. Както при оперативните и академични нива, SBM ITB е приведено в съответствие с политиката на Министерството на изследвания, технологиите и висшето образование на Индонезия. Например, в насърчаването на развитието на академичния състав, SBM ITB е предназначена системата за възнаграждение на базата на три академични дейности: преподаване, научни изследвания, както и услуги в общността (например на базата на висшето образование в Индонезия) .Тази ситуация води до преподаватели балансиращи тези три дейности за повишаване на тяхната компетентност и да допринесат за мисия SBM ITB му.

признаване Както бе посочено по-горе, през 2015 ITB бе класирана на първо място в списъка на най-добрите университети, оповестени от Министерството на изследвания, технологиите и висшето образование. През 2009 г., само шест години след създаването си през декември 2003 г., SBM ITB получи признание от SWA Magazine (http://www.swa.co.id, високо оценени бизнес списание в Индонезия), като най-добрата програма MBA в Индонезия. Списанието също така призна Ибе (интегративна Business Experience), предоставена от SBM ITB като един от най-иновативните програми, предлагани от бизнес училища.

Най-много висока обществена репутация на SBM ITB се доказва от скоростта на lowstudent допускане допускане rate.The за бакалавърски програми в 2014-2015 е само 4%. Имаше 3,207 кандидати за 136 свободни места в програмите за студенти. В съотношение 24: 1, SBM ITB се превърна в един от най-търсените бизнес училища в Индонезия.

Местоположения

  • Bandung

    Lebak Siliwangi, Coblong, Bandung, Jawa Barat, Indonesia, , Bandung

  • Jakarta

    Jakarta, Индонезия

    Въпроси