Keystone logo
Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Представление

Училището по природни науки на Вийс винаги е представлявало нови граници за университета "Райс". Корените му датират от 1912 г., годината на раждането на Института за ориз. Всъщност, четирите учредителни отдела на института - биология, химия, математика и физика - все още са част от школата на Wiess. Свидетелят на училището на "Уес", Хари Кародърс Уис, беше управител на "Райс", филантроп от Хюстън и бизнесмен, който осъзнава значението на науката за успеха на Райс и Хюстън.

Днес школата на Wiess все още е пионер в образователните граници, като включва изследвания в повече класове и студенти в изследователски лаборатории. В по-голямата част от лабораториите на Райс днес студентите могат да бъдат намерени работещи заедно с преподаватели, студенти и пост-докторанти, за да премине границите на човешкото разбиране в астрономията, биохимията, клетъчната биология, химия, земната наука, екологията, еволюционната биология, математиката И физика.

pexels-фото-248152

Училището по природни науки на Wiess се състои от шест отдела:

 • в сферата на биотехнологиите
 • химия
 • Науки за земята
 • кинезиология
 • математика
 • Физика и астрономия

Факултетът по природни науки участва в няколко интердисциплинарни института и центрове, включително Института по биологични науки и биоинженерство, Институт за наука и технологии на наномащабните науки Ричард Е. Смалей, Института за растителни кванти, Центърът за интердисциплинарни биологични науки WM Keck, , Изследователските партньорства включват местни институции като Baylor College of Medicine, MD Anderson Cancer Center, NASA, Центъра за здравни науки в Тексаския университет, Тексас медицински клон и Университета в Хюстън, плюс фондации, музеи, индустрии и други университети и корпорации в световен мащаб.

Изследванията на Нобелов лаурет Робърт Кърл и Ричард Смалей предвещават новата дисциплина на нанонауката и технологиите, която обединява много области в науката и инженерството. В допълнение към осигуряването на основата на нано-изследванията, училището наскоро назначи три известни учени, всички членове на Националната академия на науките. Техните изследователски лаборатории в областта на рака, физика и химия ще работят в партньорство с специалисти по рак в медицинския център в Тексас, за да прилагат нови концепции от физиката към изследванията и лечението на рака. Членовете на нашия факултет са получили престижни награди, като например: Packard Fellowships, Beckman Foundation Fellowships, NSF CAREER награди за младши преподаватели, награди Фейнман, награди Норман Хакерман в областта на химия, награда Athelstan Spilhaus за повишаване на общественото разбирателство за земната и космическата наука, И Медала за обществено благополучие от Националната академия на науките.

Училището предлага многобройни възможности за научни изследвания на студентите си, а много публикат работят в най-добрите списания. Една малка извадка от изследванията, които се провеждат, илюстрира широк спектър от възможности: екзотични насаждения на растения и животни в екосистемите на Тексас, еволюционна динамика на гени и геноми в популациите и видовете, ефекти на солевата химия при замръзване на наситена марсианска почва, неврогенеза в болестта на Алцхаймер, И да изграждат лазери за охлаждане на атоми до милионна степен над абсолютната нула, за да назовем само няколко.

Пространството, поддържащо природните науки, е изключително разнообразно в най-съвременното оборудване, предоставено на бакалавърските и дипломираните научни програми. Училището също така подкрепя програма за професионален научен магистър в няколко области.

Местоположения

 • Houston

  Rice University Wiess School of Natural Sciences MS-102 P.O. Box 1892, 77005, Houston

 • Houston

  6100 Main St. E100 George R. Brown Hall, 77005-1827, Houston

  Въпроси