Keystone logo
RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

Представление

126068_logos.png

За нас

Институт за бизнес изследвания (IBS-Moscow)

От създаването си Институтът за бизнес изследвания (IBS-Москва) в рамките на RANEPA е лидер на руския пазар за бизнес образование. IBS-Moscow е колегиално бизнес училище, което управлява помещенията на RANEPA в Москва. IBS-Москва е основана през 1988 г. в рамките на Московския държавен университет за международни отношения, национално известен със силен международен опит. През 1994 г. IBS-Москва преминава към RANEPA и се превръща в хомогенна структурна единица.

Комбинация от международния опит на Московския държавен университет за международни отношения и богатия опит на RANEPA в подготовката на способни мениджъри и ръководители допринесе за широкото признаване на IBS-Москва в Русия и страните от ОНД. Като колегиално бизнес училище и структурно звено на RANEPA имаме достъп до човешките и материалните ресурси, необходими за осигуряване на високото качество на нашите учебни програми. IBS-Москва на RANEPA е първото и единственото бизнес училище в Русия, спечелило AACSB акредитация. Близо 35 000 от нашите възпитаници са активни членове на Асоциацията на възпитаниците на IBS-Москва. Всички наши образователни програми са акредитирани от руското правителство. Нашите непълно работно време MBA, EMBA и магистърски програми по мениджмънт са акредитирани от Асоциацията на магистрите по бизнес администрация (AMBA International).

ibs

Нашата мисия

Мисията на IBS е да възпитава и формира новото поколение на социално отговорен предприемачески и управленски елит на Русия и да развива руското бизнес образование. Най -старото и реномирано бизнес училище в Русия

 • Основана през 1988 г.
 • Лидерът в класацията на руските бизнес-училища.
 • Пазарно ориентирано бизнес училище (85% от програмите са отворени програми).
 • Престижна международна и национална акредитация.

Едно от най-големите училища на RANEPA 4 отдела, 7 стола, 4 центъра, над 30 програми, 20 програми с двойна степен. IBS има над 2000 студенти, 200 преподаватели и 35000 възпитаници.

Международно и национално признание Всички програми EMBA и MBA на IBS имат международната акредитация на AMBA International и Националния съвет по акредитация за мениджмънт и бизнес образование (NACBME), които са на челни позиции в класациите на бизнес училищата.

IBS е начело на класациите на бизнес училища Eduniversal Ranking: 2011-2018. Класиране на руските национални бизнес училища: 2012 -2018. 181 завършили IBS и преподаватели по IBS са включени в списъка „ТОП-1000 руски мениджъри“. Във вътрешния рейтинг на RANEPA IBS е в топ групата на бизнес училищата на RANEPA, а програмите му EMBA и MBA имат най -висок рейтинг от 6 звезди.

Пълен цикъл от бакалавърски и следдипломни програми От бакалавърски програми до образование за изпълнители. Общият брой на студентите и участниците в бакалавърската, магистърската, МВА, изпълнителната МВА и професионалната програма за преквалификация надхвърля 2000.

Промяна, но останете верни на себе си Ключовият фактор, който осигурява водещите позиции на IBS, е способността да се променят, в същото време да останат верни на себе си - да се адаптират към променящата се среда на образователния пазар, поддържане на най-добрите традиции и високо качество на програми. Академичен консултант за MBA програми на IBS е Ичак Адизес, един от водещите световни експерти в областта на лидерството и управлението.

Над 35 000 възпитаници, асоциацията на възпитаниците на IBS е създадена, за да улесни комуникацията и сътрудничеството с и между възпитаниците. Днес асоциацията на възпитаниците на IBS обединява висококвалифицирани руски лидери, мениджъри и професионалисти, завършили IBS от 1988 г.

Пазарните бизнес-училища IBS следдипломни програми имат тесни връзки с водещи компании, които също допринасят за консултантски и изследователски проекти. Това позволява на IBS незабавно да идентифицира новите тенденции и да остане на линия с изискванията на пазара. IBS е ориентирана предимно към средни и големи предприятия, които са в основата на руското гражданско общество. Програмите на IBS се оценяват високо от руските пазарно ориентирани предприятия (85% от студентите от IBS идват от свободния пазар).

110321_ScreenShot2019-02-13at11.49.03AM.png

IBS-Moscow е активен член на асоциации:

 • AACSB International
 • Бета гама сигма (BGS)
 • EFMD
 • Executive MBA Council (EMBAC)
 • Съвет за прием на общо ръководство (GMAC)
 • CEEMAN
 • IBSA
 • Национален съвет по акредитация за обучение по бизнес и мениджмънт (NACBME)
 • Руска асоциация по бизнес образование (RABE)
 • Руската асоциация на мениджърите

ibs

възможности

IBS наскоро постигна акредитация на своите бизнес програми от AACSB International. В резултат на това постижение училището създаде глава от Бета Гама Сигма.

Той дава допълнителни възможности за работа в чуждестранни компании на нашите възпитаници, прави ги още по -конкурентоспособни на световния пазар на труда. Бизнес училище с акредитация AACSB получава правото да препоръча 20% от най -добрите студенти по MBA/EMBA и 10% от най -добрите студенти от бакалавърски и магистърски програми в международната база от талантливи мениджъри, която се поддържа от партньорската организация на AACSB в Европа - Бета Гама Сигма.

Бета Гама Сигма е основана като национална организация на 19 февруари 1913 г. Първото национално дружество за чест в бизнеса е сливане на три отделни общества, създадени за почитане на академичните постижения в бизнеса в Университета на Уисконсин, Университета на Илинойс и Университета на Калифорния.

С колегиални глави на шест континента, Бета Гама Сигма днес е наистина международно общество, което остава посветено на признаването на най -изявените студенти по бизнес и мениджмънт. Обществото обслужва бизнес училища, акредитирани от AACSB International през 21 век, знаейки, че неговото членство от повече от 830 000 включва най -ярките и най -добрите световни бизнес лидери.

Класации

 • Оценка Eduniversal TOP Business School От 2014 г. IBS е класирана в 4-те палми на Excellence TOP Business School.
 • Financial Times IBS е № 58 в класацията на Financial Times European Business Schools 2020.
 • Eduniversal EMBA Според рейтинговата агенция Eduniversal през 2016-2020 IBS програмите са сред най-добрите програми в света. В продължение на пет последователни години IBS Executive MBA по стратегическо управление и лидерство се класира сред Топ 10 на EMBA програмите в Източна Европа. MBA е класиран сред 10-те най-добри MBA програми в Източна Европа през 2016-2017 г. според Eduniversal.
 • Eduniversal Master по международен мениджмънт IBS Магистър по международен мениджмънт беше класиран в Eduniversal Best Masters в Източна Европа в списъка 2015-2020. В продължение на пет последователни години IBS магистър по международен мениджмънт е класиран сред 10-те най-добри магистърски програми в Източна Европа.
 • Десет години подред IBS е начело на рейтинга на руските национални бизнес училища! Институтът за бизнес изследвания е начело на рейтинговите класации в категориите „увеличение на доходите“ и „напредване в кариерата“. Националният рейтинг на руските бизнес училища се провежда от Руската MBA Alumni League и национална агенция за набиране на персонал Job.ru и е публикуван от вестник "Известия" през 2010-2014 г., портал Secret Firmy през 2015 г. и портал за новини RBK през 2016 - 2020 г. , Business FM през 2021 г.
 • Увеличението на личните доходи на завършилите IBS е най-бързото в Русия. Според независими проучвания на национална агенция за набиране на персонал Job.ru и Руската MBA Alumni League, степента на MBA допринася за значително напредване в кариерата и увеличаване на личните доходи. Степента на IBS MBA е начело в рейтинговата листа. Личните доходи на завършилите IBS са се увеличили средно с 69% в рамките на 2-4 години след дипломирането. Резултатите от проучването са публикувани от уеб порталите kommersant.ru, MBA.su и rbc.ru.
 • Рейтинг на Руската асоциация на мениджърите „Топ 1000 руски мениджъри“ На индивидуално ниво, между 2001 и 2020 г., 181 завършили IBS и преподаватели бяха цитирани от Руската асоциация на мениджърите в своите прегледи „Топ 1000 руски мениджъри“. Това предоставя безпристрастни доказателства за ефективността на IBS програмите.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Статистика

 • над 33 години в образованието
 • 4 отдела
 • 7 стола
 • 4 центъра
 • над 30 програми
 • 20 двустепенни програми
 • над 2000 студенти
 • 200 преподаватели
 • Над 35 000 възпитаници

  Характеристики на кампуса

  Учи в Москва

  Москва е централна за Русия както географски, така и исторически. Москва е исторически град, който е на повече от 869 години. Като столица днес, той е център на политиката и на промените, които обхващат страната. Но преди всичко Москва е символичното сърце на огромната земя на Русия. Обучението в Москва предлага на студентите завладяваща възможност да видят както ефектите от миналото, така и обещанието за бъдещето.

  Всяка година Москва посреща талантливи студенти, както на бакалавърско, така и на магистърско ниво от цял свят. Ученето в такъв глобален град като Москва има много предимства. Ще създадете международна мрежа от приятели и ще се насладите на вълнуващ социален живот.

  Студентският живот в Москва със сигурност ще донесе незабравими впечатления. Градът предлага зашеметяващ избор от забележителности и преживявания, от бохемски и подземни кафенета и нощни клубове до най-добрите ресторанти, оперни и балетни театри, исторически дворци и катедрали.

  Невероятната история на града може да се види на места като Кремъл, който включва паметници от различните управляващи сили през вековете. Градът е известен с избора си от музеи, театри, обществени библиотеки и концертни зали. Прекрасни музеи на изкуството са разпръснати из целия град като Третяковската галерия, която съхранява най-добрата колекция от руски икони в света и впечатляваща колекция от предреволюционно руско изкуство.

  Кампус

  Съоръженията на кампуса включват модерен административен и жилищен комплекс, удобно разположен в Югозападния квартал на Москва. Комплексът се състои от три академични сгради, включващи 120 000 квадратни метра класни стаи, административни сгради, два хотела и две общежития с общо 1300 единични и двойни стаи.

  Нашите студенти и служители имат достъп до няколко библиотеки. Библиотечният фонд включва повече от 1 200 000 единици на руски и чужди езици, включително книги, докторски, кандидатски и студентски дисертации и дисертации, периодични издания.

  Класните стаи са оборудвани с всички необходими устройства и съоръжения, включително телевизори, флипчартове, мултимедийни проектори, LCD проектори, компютри и оборудване за видеоконферентна връзка. IBS предоставя на студентите и преподавателите достъп до широк спектър от бази данни и информационни ресурси. Студентите и преподавателите имат Wi-Fi достъп до интернет от всяка точка на кампуса, включително общежитията.

  Кампусът разполага и със спортно-фитнес комплекс с фитнес зала, тренировъчна база по гимнастика, спортна зала, плувен басейн, сауна, открита спортна площадка и тенис кортове. Както студентите, така и преподавателите и служителите на IBS могат да използват услугите на медицински център и медицински лаборатории, разположени в кампуса, с общопрактикуващи лекари, медицински специалисти, зъболекари и медицински сестри.

   Приемане

   Студентите по обмен се номинират от техните родни университети по процедура, предвидена в споразумения между IBS и техните университети. Крайният срок за кандидатстване (освен ако не е посочено друго в споразумението между университетите) е 15 май за първия семестър и 30 октомври за втория семестър.

   Информация за наличните курсове за бакалавърски и магистърски обменни студенти, както и процедурата за кандидатстване за кандидат-магистърски студенти, можете да намерите на нашия уебсайт.

   Бакалавърските студенти също могат да избират магистърски курсове, които се преподават на английски език. Рускоговорящите студенти по обмен могат да посещават курсове, пренасяни на руски език. Може да има предпоставки за посещаване на магистърски курсове.

   Препоръки на учениците

   Акредитации

   Акредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

   Местоположения

   • Moscow

    Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration Institute of Business Studies Vernadskogo pr., 82,

   Въпроси