RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

Представление

126068_logos.png

За нас

Институт за бизнес изследвания (IBS-Moscow)

От създаването си Институтът за бизнес изследвания (IBS-Москва) в рамките на RANEPA е лидер на руския пазар за бизнес образование. IBS-Moscow е колегиално бизнес училище, което управлява помещенията на RANEPA в Москва. IBS-Москва е основана през 1988 г. в рамките на Московския държавен университет за международни отношения, национално известен със силен международен опит. През 1994 г. IBS-Москва преминава към RANEPA и се превръща в хомогенна структурна единица.

Комбинация от международния опит на Московския държавен университет за международни отношения и богатия опит на RANEPA в подготовката на способни мениджъри и ръководители допринесе за широкото признаване на IBS-Москва в Русия и страните от ОНД. Като колегиално бизнес училище и структурно звено на RANEPA имаме достъп до човешките и материалните ресурси, необходими за осигуряване на високото качество на нашите учебни програми. IBS-Москва на RANEPA е първото и единственото бизнес училище в Русия, спечелило AACSB акредитация. Близо 35 000 от нашите възпитаници са активни членове на Асоциацията на възпитаниците на IBS-Москва. Всички наши образователни програми са акредитирани от руското правителство. Нашите непълно работно време MBA, EMBA и магистърски програми по мениджмънт са акредитирани от Асоциацията на магистрите по бизнес администрация (AMBA International).

ibs

Нашата мисия

Мисията на IBS е да възпитава и формира новото поколение на социално отговорен предприемачески и управленски елит на Русия и да развива руското бизнес образование. Най -старото и реномирано бизнес училище в Русия

 • Основана през 1988 г.
 • Лидерът в класацията на руските бизнес-училища.
 • Пазарно ориентирано бизнес училище (85% от програмите са отворени програми).
 • Престижна международна и национална акредитация.

Едно от най-големите училища на RANEPA 4 отдела, 7 стола, 4 центъра, над 30 програми, 20 програми с двойна степен. IBS има над 2000 студенти, 200 преподаватели и 35000 възпитаници.

Международно и национално признание Всички програми EMBA и MBA на IBS имат международната акредитация на AMBA International и Националния съвет по акредитация за мениджмънт и бизнес образование (NACBME), които са на челни позиции в класациите на бизнес училищата.

IBS е начело на класациите на бизнес училища Eduniversal Ranking: 2011-2018. Класиране на руските национални бизнес училища: 2012 -2018. 181 завършили IBS и преподаватели по IBS са включени в списъка „ТОП-1000 руски мениджъри“. Във вътрешния рейтинг на RANEPA IBS е в топ групата на бизнес училищата на RANEPA, а програмите му EMBA и MBA имат най -висок рейтинг от 6 звезди.

Пълен цикъл от бакалавърски и следдипломни програми От бакалавърски програми до образование за изпълнители. Общият брой на студентите и участниците в бакалавърската, магистърската, МВА, изпълнителната МВА и професионалната програма за преквалификация надхвърля 2000.

Промяна, но останете верни на себе си Ключовият фактор, който осигурява водещите позиции на IBS, е способността да се променят, в същото време да останат верни на себе си - да се адаптират към променящата се среда на образователния пазар, поддържане на най-добрите традиции и високо качество на програми. Академичен консултант за MBA програми на IBS е Ичак Адизес, един от водещите световни експерти в областта на лидерството и управлението.

Над 35 000 възпитаници, асоциацията на възпитаниците на IBS е създадена, за да улесни комуникацията и сътрудничеството с и между възпитаниците. Днес асоциацията на възпитаниците на IBS обединява висококвалифицирани руски лидери, мениджъри и професионалисти, завършили IBS от 1988 г.

Пазарните бизнес-училища IBS следдипломни програми имат тесни връзки с водещи компании, които също допринасят за консултантски и изследователски проекти. Това позволява на IBS незабавно да идентифицира новите тенденции и да остане на линия с изискванията на пазара. IBS е ориентирана предимно към средни и големи предприятия, които са в основата на руското гражданско общество. Програмите на IBS се оценяват високо от руските пазарно ориентирани предприятия (85% от студентите от IBS идват от свободния пазар).

110321_ScreenShot2019-02-13at11.49.03AM.png

IBS-Moscow е активен член на асоциации:

 • AACSB International
 • Бета гама сигма (BGS)
 • EFMD
 • Executive MBA Council (EMBAC)
 • Съвет за прием на общо ръководство (GMAC)
 • CEEMAN
 • IBSA
 • Национален съвет по акредитация за обучение по бизнес и мениджмънт (NACBME)
 • Руска асоциация по бизнес образование (RABE)
 • Руската асоциация на мениджърите

ibs

възможности

IBS наскоро постигна акредитация на своите бизнес програми от AACSB International. В резултат на това постижение училището създаде глава от Бета Гама Сигма.

Той дава допълнителни възможности за работа в чуждестранни компании на нашите възпитаници, прави ги още по -конкурентоспособни на световния пазар на труда. Бизнес училище с акредитация AACSB получава правото да препоръча 20% от най -добрите студенти по MBA/EMBA и 10% от най -добрите студенти от бакалавърски и магистърски програми в международната база от талантливи мениджъри, която се поддържа от партньорската организация на AACSB в Европа - Бета Гама Сигма.

Бета Гама Сигма е основана като национална организация на 19 февруари 1913 г. Първото национално дружество за чест в бизнеса е сливане на три отделни общества, създадени за почитане на академичните постижения в бизнеса в Университета на Уисконсин, Университета на Илинойс и Университета на Калифорния.

С колегиални глави на шест континента, Бета Гама Сигма днес е наистина международно общество, което остава посветено на признаването на най -изявените студенти по бизнес и мениджмънт. Обществото обслужва бизнес училища, акредитирани от AACSB International през 21 век, знаейки, че неговото членство от повече от 830 000 включва най -ярките и най -добрите световни бизнес лидери.

Местоположения

 • Moscow

  Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration Institute of Business Studies Vernadskogo pr., 82,

Въпроси