© Queen's University Belfast
Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Представление

Добре дошли във Факултета по изкуства, хуманитарни и социални науки на Queen's University Belfast. Ние сме динамична общност от международно признати изследователи, учени и студенти, които са ангажирани със създаването и поддържането на модерно и смислено място за свързано обучение. Ние сме отворени за всички таланти, приветстваме предизвикателствата и промяната и сме посветени на използването на нашия предметен опит, за да променим живота на местно, национално и международно ниво.

Факултетът има почти 10 500 студенти и над 700 академичен и помощен персонал, които работят в и в нашите пет училища – изкуства, английски език и езици; История, антропология, философия и политика; право; управление; и социални науки, образование и социална работа и в Института за глобален мир, сигурност и правосъдие на сенатора Джордж Дж. Мичъл. Нашите колеги и студенти се занимават с широк спектър от дейности, включително водещи в световен мащаб научни изследвания и променящо живота преподаване. Надяваме се, че искате да бъдете част от нашата работа: имаме близо 150 бакалавърски и следдипломни програми, както и много предизвикателни възможности за докторантура, така че определено има нещо, което да отговаря на вашите нужди и амбиции.

Гордеем се с работата на нашите студенти и персонал, която е призната от много други за нейното качество и ангажираност към работата, която прави. Като член на Russell Group, Queen's University Belfast е един от 24-те водещи университета в Обединеното кралство, предоставящ на студентите образование от световна класа, подкрепено от научни изследвания от световна класа. Queen's е наистина глобален университет, тъй като нашите изследователи работят в тясно сътрудничество с повече от 250 университета по целия свят и с още повече фирми и агенции в Белфаст и в международен план. Тези мрежи и сътрудничества информират нашите програми и предлагат чудесни възможности за студентите да учат с и от международни колеги и партньори.

Така че, с огромен набор от бакалавърски и следдипломни възможности, както и жизнена следдипломна изследователска култура, знам, че ще откриете, че изкуствата, хуманитарните и социалните науки в Queen's University Belfast ще ви предизвикат и вдъхновят, както и ще ви снабдят с първокласните умения и знания, за да се отличите в избраната от вас кариера.

Нола Хюит-Дъндас
Про-вицеканцлер

Интелектуална централа

Обхваща всичко от традиционни хуманитарни и социални науки до авангардни области в творческите изкуства и приложни професионални изследвания.

Над 40 процента от нашите изследвания са класирани в топ 25 процента за съответната предметна област, с още 40 процента в топ 50 процента на национално ниво.

Култура на сътрудничество

Нашата интердисциплинарна среда позволява на студенти от всички области възможността да взаимодействат с академични лидери и да участват в техните изследвания.

Областите на забележителни високи постижения включват творческо писане, звукови изкуства, глобални финансови пазари, благополучие на децата, бедност и социално изключване, превод и устен превод и споделено образование.

Местоположения

  • Belfast

    University Road, Belfast Northern Ireland, BT7 1NN, , Belfast

Програми

Въпроси