Keystone logo
Prairie View A&M University

Prairie View A&M University

Prairie View A&M University

Представление

За PVAMU

Основана през 1876 г., Prairie View A & M University е втората най-стара обществена институция за висше образование в щата Тексас. С установена репутация за производство на инженери, медицински сестри и възпитатели, PVAMU предлага Baccalaureate градуса в 50 академични специалности, 37 магистърски степени и четири докторски специалности през девет колежи и училища. Член на Texas A & M University система, университет е посветена на изпълнението на своята мисия на земята субсидия за постигане на съвършенство в преподаването, изследванията и услуги.

Основни ценности

Достъп и Quality

Prairie View A & M University ще осигури равен образователна възможност за увеличаване на броя на лицата от необслужваните и недостатъчно популации, живеещи предимно сред икономически и социално пренебрегнатите в обществото; допълнително, Университета ще предостави образователни програми, предназначени да подготвят всичко е завършил успешно да се конкурират в магистърски и професионални училища, както и в работната сила.

Разнообразие

Prairie View A & M University ще поддържа своя ангажимент да наемат, запишат, образоват и специализанти и да наемат и предварително преподаватели и служители без оглед на възраст, етническа принадлежност, пол, произход, социално-икономически контекст, или образователна несвързан недъг; допълнително, Университета ще предложи предизвикателства както пред академично талантливите и под-подготвени, които пристигат в колежа със способности, но без колеж-готов постижение.

водачество

Prairie View A & M University ще стимулира, да инициира и изпълнява програми и услуги на двете вдъхновява и направлява студенти, преподаватели и служители в развитието на тяхната самоувереност, самодисциплина, и други принадлежности към превръща успешните лидери в своите професии и в техните общности ; допълнително, университет ще предложи на кампуса основа и разстояние образователни програми за повишаване на шансовете за живот за хората в своите области на услуги.

Уместност

Prairie View A & M University ще отговори на необходимостта от по-силно грамотни, технологично компетентните завършилите образовани, за да се отличат в работната сила на 21-ви век; допълнително, Университета ще удължи продуктите на своите изследвания и услуги, за да отговори на загрижеността и решаване на проблеми като насилие, злоупотреба и злоупотреба; злоупотребата с наркотици и алкохол; психическо, физическо и психическо неглижиране; несправедливостта на околната среда; и други форми на социална дисонанс, които повлияват на качеството на живот на гражданите.

Социална отговорност

Prairie View A & M University ще насърчава активното участие в конструктивен социална промяна чрез доброволчеството, лидерство и гражданско действие от страна на своите преподаватели, служители и студенти; допълнително, Университета ще използва наличните канали за влияние върху обществения ред на местните, щатските, национални и международни нива.

Мисия

Prairie View A & M University е държавно подпомагани, обществена, цялостна институция грант земя на висшето образование. Университетът е обявен през 1984 г. за изменение на Конституцията от Texas като "институция от първи клас." Тя е посветена на постигане на високи постижения и значение в преподаването, изследванията и услуги. Той се стреми да инвестира в програма и услуги, които са насочени проблеми и предизвикателства, които засягат различни етнически и социално-икономически населението на Тексас и цялото общество, включително на световната сцена.

Университетът се стреми да предоставя високо качество на образователния опит за студенти, които, след завършване на бакалавърска, майстори, или докторски степени, притежават самодостатъчност и професионални компетенции. Опитът е пропита от стойности на институцията, включително, но не само, достъп и качество, отговорност, разнообразие, лидерство, от значение, и социална отговорност.

Местоположения

  • Prairie View

    FM 1098 Rd & University Dr,, 77446, Prairie View

Въпроси