PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

Представление

Институтът PTIQ (Perguruan Tinggi Ilmu Al-Qur'an) е първият колеж в света, който специално запаметява и изучава Корана. Две години след основаването на PTIQ, Ислямският университет в Медина, Саудитска Арабия, откри специален факултет за науката на Корана и PTIQ послужи като негово вдъхновение.

PTIQ съществува от повече от четвърт век. PTIQ е основана на 1 април 1971 г. Негов основател е фондация Ihya Ulumudin, управлявана от KH. Мохамад Дахлан (министър на религиите 1967-1971), проф. KH. Ибрахим Хосен, LML и KH. Ахмад Зайни Мифтах (Великият имам на джамията Истиклал).

На 12 май 1973 г. обаче ръководството на този институт е предадено на Фондацията за образование Al-Qur'an, която е основана от генерал-лейтенант (Purn.) DR. Х. Ибну Сутово. Сега фондацията продължава един от синовете на Ибну Сутово, Х. Понко Сусило Нугрохо.

Създаването на PTIQ беше мотивирано от осъзнаването на нарастващия недостиг на учени, които са експерти в Корана (особено хафизи), докато нуждата на индонезийския народ от учени, които са експерти в областта на Корана е много голяма спешно. Това е особено така, тъй като Националният Коран на Мусабака Тилаватил (MTQ) в Макасар през месец Рамадан 1968 г. се превърна в рутинен график.

Местоположения

  • South Jakarta

    South Jakarta, Индонезия

    Въпроси