Keystone logo
Psychologische Hochschule Berlin

Psychologische Hochschule Berlin

Psychologische Hochschule Berlin

Представление

Като частен независим университет Психологически университет Берлин е благотворителна акт. Всички програми са акредитирани от Сената на образованието, младежта и науката, обучението на апробиране от Държавната служба по здравеопазване и социални въпроси в Берлин. Обучение и научното развитие, Психологическа институт в Берлин предлага психотерапия обучение, допълнителни степени на магистър и магистър Психология. проучване интегрирано обучение на психотерапията може да бъде завършена в психодинамична психотерапия звук или поведение терапия и децата и юношите психотерапия. Обменът на процес кръстосани умения има голямо значение за PHB и представлява важен момент в учебните планове на всички учебни програми и обучение.

Професорите в курсовете са едновременно практични и също развиват дейност в научни изследвания и представляват твърдението на учените Практик. Студентите участват активно в съществуващите изследователски проекти и поддържа свои собствени изследователски проекти. Чрез сътрудничеството с други висши училища и докторанти проекти може да се реализира в къщата.

С един поглед

 • Метод кръст проучване (TP и VT)
 • Проучване и обучение в психотерапията в къща
 • Малките групови семинари, колегиална атмосфера
 • Лично внимание от страна на Организацията за изследвания
 • Подкрепа за участие в конгреси и срещи
 • Практическо обучение в нашата собствена психотерапевтична линейка
 • Изследвания в областта на висшето линейка
 • Отлична локация в центъра на Берлин в близост до Александерплац директно на Köllnischen парк и река Шпрее

Проучване и обучение оферта

 • Последователни изследвания: Магистър психология
 • Следдипломна магистърска степен юридическа психология
 • степен психология следдипломна магистърска и психотерапия на семейството
 • Психотерапия обучение с програма психотерапия интегриран магистърска (VT или TP)
 • На децата и юношите обучение психотерапия с програма психология интегриран магистърска и психотерапия на семейството

университета

Преподаването, изследванията и обучението в PHB са насочени към областите на приложение на психологията. Психолози и психотерапевти са започнали университета започна да се засили този, свързващ наука и практика, и от друга страна в подкрепа на трансфера на научни изследвания в обществото. В рамките на тази кредо PHB иска да обучава следващото поколение на психолози и психотерапевти със силна научна и дълбоко практическо значение. В допълнение към възможностите за учене и обучение и обучение и конференции за психолози и психотерапевти в програмната схема на ПХБ са. Други курсове в различни области на приложение на психологията и Бакалавър Психология са в процес на изграждане.

В сътрудничество с Институт за обучение на Берлинската академия по психотерапия (БАП), немски на Институт за обучение психолози академия (ДПА) и Професионалната асоциация на германските психолози и психотерапевти (BDP) е ПХБ в центъра на образователна мрежа за обучение и продължаващо образование и са съсредоточени за професионални интереси на психолози и психотерапевти в различни области на дейност.

акредитация

Курсовете Психологически Психотерапия в поведенческа терапия (КПТ) или психодинамична психотерапия звук (ТР), семейна психология и съдебна психология са акредитирани от Сената на образованието, младежта и науката. специалност Психология Новият господар се основава на препоръките на Германското дружество по психология, разработени и одобрени от Държавната служба на здравеопазването и образованието. Възпитаниците на Психология на магистърска програма в PHB отговарят на Zulassungsvoraussetzuungen за обучение психотерапевти. Курсът Психологически Психотерапията е акредитиран и в двата процеса се съсредоточи върху (поведенческа терапия и дълбочина психология базираната психотерапия) Освен това, за ACQUIN, както и разбира се юридическа психология на Учителя.

изпълненията по одобряването на ПХБ в Психологическа Психотерапия (VT или ТР) и в децата и юношите психотерапия са получили акредитация от Националната дирекция по здравеопазване и социални въпроси в Берлин.

Местоположения

 • Berlin

  Psychologische Hochschule Berlin Am Köllnischen Park 2, 10179, Berlin

Въпроси