Keystone logo
© ©President University
President University

President University

President University

Представление

За председател университет

Когато лидерите Утрешните идват заедно

Президентът университет е висше училище в Индонезия, която е създадена, за да се превърне в център за изследвания и развитие в региона и да постави нови стандарти в индонезийски висше образование. По-конкретно, в университета се приготвя да се създаде институция на обучение, който ще се подготвят бъдещите лидери на индустрията и обществото, като им умения и опит, необходими, за да се отличат след дипломирането.

Според основателя на президента на университета, г-н Setyono Djuandi Darmono, председател университет е построена по две причини; да се превърне в център за научни изследвания и развитие и да постави нови стандарти в индонезийски висше образование. Основателите на президента университет, определени основа и подземните работи, за да се гарантира, че президентът университет ще се превърне в голяма институция на учене, където ученици от всички части на света, могат да придобиват знания и да се развият в полезни, отговорни граждани и бъдещи лидери.

Място

Президентът университет е стратегически разположен в образованието Park Jababeka в Кота Jababeka, само на 45 минути път с кола на запад от Джакарта, Индонезия.

Той е заобиколен от Jababeka Индустриални имоти, един от най-големите интегрирани индустриални зони в Югоизточна Азия, дом на 1700 мултинационални компании от 30 страни т.е. САЩ, Канада, Германия, Франция, Великобритания, Холандия, Китай, Япония, Корея, Тайван, Сингапур, Малайзия, Австралия, в като Unilever, Samsung, Mattel, ICI Paint, Kraft, наред с други, които могат да бъдат възприети като "жива лаборатория" за нашите студенти и преподаватели да развие практически решения за реални фирми , а също така служи като неизчерпаем резерв от възможности за стаж / по време на работа за обучение на студентите.

Като сравнително млад университет с около 4500 общото телесно студент в момента, не само са класовете провеждат на английски език, за да внуши на глобалните перспективи и подобряване на конкурентоспособността, но президентът университет също е оборудван с международните стандарти, учебна програма, която се приготвя и разработени от световно -class академици. Това е в съответствие с визията на университета, за да се превърне в световна класа университет, който произвежда лидери в съответните области и общини

Зрение

За да бъде от световна класа университет, който произвежда лидери в своите области и общини.

Мисия

За да образова бъдещите поколения чрез трансфер на знания и умения, за да се изгради характер и мъдрост.

Историята

Концептуалният плана на президента университет е формулирана първо през септември 1997 г. от г-н SD Darmono, председателят директор на PT Jababeka Tbk. и д-р Доналд У. Уотс, който е президент на Бонд университет, Куинсланд и вицеканцлер на Къртин университет, Западна Австралия. Целта на предложената от тях университет е да се създаде институция на обучение, който ще се подготвят бъдещите лидери на индустрията и обществото, като им умения и опит, необходими, за да се отличат след дипломирането.

Университетът официално започна през 2001 г., като предлага бакалавърска степен по инженерство степен. По това време, институцията се нарича училище по инженерство, базирана в Cikarang, Bekasi. На 16 април 2004 г. на Министерството на образованието, предоставена президент университет официален статут на пълноправен университет.

Въпреки че все още млад университет, председател университет (PresUniv) расте с невероятна скорост всяка година. В момента има около 4500 студенти, посещаващи президент университет от Индонезия, както и много други страни. Президентът университет разшири своя курс предложения и сега предлага 32 различни специалности в теми, вариращи от Индустриално инженерство към връзките с обществеността.

Президентът университет се намира в образованието Park Jababeka в Кота Jababeka, заобиколен от Jababeka Индустриални имоти с повече от 1500 национални и многонационални компании като Unilever, Mattel, Samsung, Mulia, ICI Paints, и други. Това е място също така дава възможност на студентите да се възползват от съоръжения от световна класа като Голф & Кънтри Клуб Jababeka и изпълнителен клуб президент.

Съдружие

Президентът университет е образувала партньорство с най-добрите западни и източни институциите на живот. За да назовем само няколко:

 • KIIT университет, Индия
 • Waseda University, Япония, стипендии, за да вземат магистърска степен в областта на ИКТ
 • Уилям Angliss институт, Австралия за програма Хотел и мениджмънт в туризма
 • Institut Teknologi Bandung (ITB), Индонезия за ИКТ
 • Microsoft Индонезия, Indosat, M2, и Intel (МСП Овластяване Center)
 • Международната Pacific College, New Zealand
 • Deakin University, Австралия
 • ULSA, Виетнам
 • Dong-A University, Южна Корея, за програма за обмен на студенти
 • Silla University, Южна Корея
 • London School на търговията, Англия, за магистърска програма

Местоположения

 • Bekasi

  President University Main Campus Jl. Ki Hajar Dewantara, Kota Jababeka Cikarang Baru, 17550, Bekasi

  Въпроси