Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

Представление

Нашата мисия

"The Папския Католическия университет в Кампинас, от етични и християнските ценности, като отчита социално-културни характеристики на реалността, неговата мисия е да се произвеждат, обогати и разпространение на знания, които допринасят за изграждането на справедливо и братско общество чрез своите дейности Технология на научни изследвания, насочени към професионално съвършенство обучение и интегралното формирането на човешката личност. "

Институционални Ценности

За изпълнението на своята институционална мисия, PUC-Кампинас ръководи изпълнението на дейностите им, като следните стойности и условията за изпълнение:

1. Солидарност 2. Социална ангажираност 3. Отговорност за околната среда 4. Участие и отговорност 5. Отговорност за неразделна формирането на човешката личност 6. Обратно действие 7. развитие с икономическата и финансова устойчивост

История на PUC-Кампинас

Историята на PUC-Кампинас започна на 7 юни 1941 г., когато той е роден първият звено на Университета, Философски факултет, науките и писма. На Campinas епархия, придобити по време на старата къща, собственост на Жоаким Поликарп паяк, известен като Barão де Itapura.

През 1955 г., Философски факултет, науките и писма стана Католически университет, признат от Федералния съвет на образованието. Заглавието на Папския е предоставена от папа Павел VI през 1972.

Скоро направих имението, построен в края на деветнадесети век стана малък, за да се групират всички курсове университет. Така новите кампуса са се появили в зависимост от нуждата на пространство: Campus I, II Campus, Семинарията и Института по изкуства.

През 2006 г. PUC-Кампинас отпразнува своите 65 години съществуване.

Местоположения

 • Campinas

  Campinas, Бразилия

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси