Keystone logo
Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Представление

Педагогическият университет е създаден от DS 25386 на 21 май 1999 г.

Член 1 установява: Създаване на Педагогически университет в град Сукре, като процес на трансформация на сегашния Висш нормален институт "МАРИСКАЛЕН СУКР". Това ще зависи от Министерството на образованието, културата и спорта чрез заместник-министъра на висшето образование, науките и технологиите.

Върховен указ № 0156 от 6 юни 2009 г. в своя чл. 3 параграф I гласи, че „Педагогическият университет, базиран в град Сукре, се трансформира в университетско висше учебно заведение за вниманието на непрекъснатото обучение и изучава следдипломно обучение по образователни науки и специалности в дипломна, магистърска и докторска степен“.

Педагогическият университет е децентрализирана институция, зависима от Министерството на образованието чрез заместник-министерството на професионалното обучение и Главната дирекция за обучение на учители, базирана в град Сукре, отговаряща за следдипломното обучение на учители, което насърчава образователния дебат и развитието на изследователски, технологични и иновационни процеси, за да се отговори на проблемите и потребностите, присъщи на трансформацията на многообразователната образователна система съгласно конституционната рамка и Закон № 070 за образованието Avelino Siñani - Elizardo Pérez.

Местоположения

  • Sucre

    Nicolas Ortiz,198, , Sucre

    Въпроси