OCAD University

OCAD University

OCAD University

Представление

За OCAD University

OCAD U е канадският университет на въображението

Основана през 1876 г., OCAD U е посветена на образованието, практиката и научните изследвания в областта на изкуството и дизайна, както и на знанията и изобретенията в широк спектър от дисциплини. OCAD U непрекъснато се основава на традиционните си, базирани на студио силни страни, като добавя нови подходи към обучението, които защитават междудисциплинарната практика, сътрудничеството и интеграцията на нововъзникващите технологии. В епохата на въображението членовете на OCAD U са уникално квалифицирани да действат като катализатори за следващия напредък в културата, технологиите и качеството на живот за всички канадци.

Нашите програми и изследвания свързват областите на цифровите медии и дизайна, устойчивостта, здравето и благосъстоянието, културното многообразие и местните култури.

Нашите студенти участват в креативно студийно, естетическо и техническо обучение, заедно с критични, теоретични, научни и исторически знания и методи.

И накрая, мястото ни вдъхновява. OCAD U е разположен в сърцето на националното изкуство, дизайн, бизнес и нова медийна столица, на предците и традиционните територии на Мисисаугас на Новия кредит, Haudenosaunee, Anishinaabe и Huron-Wendat - първоначалните собственици и попечители на земята, на която стоим.

116258_116196_cityshot-topchoice9.jpg

Нашите съименници

 • 1876: Онтарско училище по изкуствата
 • 1886: Торонтска художествена школа
 • 1890: Централна школа по изкуства и индустриален дизайн в Онтарио
 • 1912: Колеж по изкуства в Онтарио
 • 1996: Колеж по изкуства в Онтарио
 • 2010: Колеж по изкуства и дизайн в Онтарио (OCAD U)

OCAD University се намира в сърцето на Торонто, до художествената галерия Онтарио и историческия парк Grange. Нейният растящ южен кампус е на пет минути път в процъфтяващия район на изкуствата и развлеченията на града.

Център за дизайн на Sharp

Сега една архитектурна забележителност в Торонто, култовият център за дизайн на Sharp, открит през 2004 г. като част от реконструкцията на кампуса в размер на $ 42,5 милиона. Наградената, черно-бяла „настолна“ структура стои над основната сграда на OCAD University на 12 многоцветни стоманени крака. Центърът е кръстен на благодетели Розали и Исадор Шарп и е дом на факултета по дизайн на OCAD U, с възможности за художествени и либерални факултети. Той е проектиран от известния британски архитект Уил Алсоп в партньорство с Robbie / Young Wright Architects Inc., базиран в Торонто, заедно със структурни инженери от Carruthers.

Награди

 • Награда на Кралския институт на британските архитекти, 2004
 • Награда за високи постижения, Архитектура в Торонто и награди за градски дизайн, 2005
 • Най-забележителен технически проект, Canadian Consulting Engineering Awards, 2005
 • Награда за външен договор на Бенджамин Мур, 2006 г. (награждаван с волята на Алсоп)

116257_116197_A-AGOtopchoice2.jpg

Визия и мисия

зрение

Преобразувани от въображения

OCAD University ви OCAD University да дръзко и отговорно преследвате въпросите на нашето време чрез мощното взаимодействие на изкуството, дизайна, социалните науки, хуманитарните науки и науките.

Мисия

Ти

 • Каним ви да изграждате осъзнати, щедри и радостни общности, които интегрират множество гледни точки и критични практики.

Дръзки и отговорни преследвания

 • Ние подхранваме разнообразието и устойчивостта и практикуваме справедливост, включване, устойчивост и уважение към местните гласове и култури.

Въпросите на нашето време

 • Ние търсим и отговаряме на въпросите на нашето време, за да обогатим нашите дисциплини и да действаме като трансформиращи социални, икономически, екологични и културни агенти.

Мощното взаимодействие на изкуството, дизайна, социалните науки, хуманитарните науки и науките

 • Ние се ангажираме с материали, данни, технологии, идеи и педагогика и разнообразни местни перспективи, за да подкрепим уникални изследвания, студийна практика и обучение, създавайки интердисциплинарни и възникващи форми на знания.

116259_116194_campus.jpg

Характеристики на кампуса

  English Language Requirements

  Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

  Местоположения

  • Toronto

   100 McCaul Street, M5T 1W1, Toronto

   Въпроси