Keystone logo
© Carrianna Field
Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Представление

Изследователският комитет по социология на правото на Международната социологическа асоциация и правителството на Страната на баските създават Международния институт за социология на правото в Оняти , Гипускоа , Испания през 1988 г. От самото начало Институтът създава академични връзки и връзки за сътрудничество с различни Европейски и неевропейски университети чрез осигуряване на условия за семинари, семинари, гостуващи учени и библиотечни изследвания. В резултат на това Институтът се превърна във важна база за глобалната мрежа от учени, които работят по право и социални науки.

Институтът се ръководи от ротационен научен директор, старши академичен администратор (Андре-Жан Арно, 1989-91; Пааво Уситало, 1991-92; Рогелио Перес Пердомо, 1992-93; Роберто Бергали , 1993-95; Йоханес Феест, 1995 -97; Jacek Kurczewski, 1997-98; Pierre Guibentif , 1998-00; William Felstiner , 2000-2002; Manuel Calvo-García, 2002-2003; Volkmar Gessner, 2003-2005; Joxerramon Bengoetxea, 2005-2007; Carlos List, 2007-2009; Сол Пичиото 2009-2011; Анджела Мелвил 2011-2013; Адам Чарнота 2013-2016; Винченцо Ферари 2016-2018, Ное Корнаго 2018-2020, Мартин Рамстед 2020-2022). Научният директор става гостуващ професор на Universidad дел Баска автономна област и, подпомогнати от различни комитети на Съвета, ръководи учебните програми и работилница, развитието на библиотеката, връзки с университетите баските и публикации на Института. Административен директор е Maite Elorza Plazaola .

Международният магистър по институт „Социология в правото“ приема до 20 студенти годишно, обикновено от дузина страни по света: към днешна дата студенти идват от 55 страни. Курсовете, които продължават по две седмици от септември до март, се преподават от водещи специалисти, също от цял свят. От април до септември студентите изследват и пишат дипломна работа под наблюдението на специалисти, като най-добрата от тези дисертации се публикува.

Социално-правната библиотека на института, една от най-обширните в Европа, съдържа големи колекции на английски и испански и значими материали на френски, немски и италиански. Библиотеката каталогизира не само книги, но и отделни глави и статии в социално-правната област, а Каталогът е открито достъпен чрез Интернет. Институтът приветства посетители на всяко ниво, от докторантски и постдокторантски до опитни изследователи, и предлага стипендии за пребиваване, особено за докторанти.

От април до юли се провеждат седмични семинари, резултат от състезание от кандидати, които предлагат теми и канят участници, докато Институтът се грижи за местните договорености. Семинарите събират водещи международни учени, практикуващи и активисти за интензивни дискусии, резултатите от които обикновено се публикуват или в една от поредицата книги, свързани с Института, или в онлайн международното списание Oñati Socio-Legal Series. По заявка могат да се проведат и други срещи.

Институтът се помещава в испанска ренесансова сграда, завършена през 1543 г. като университетско юридическо училище. Сградата, отстъпена от провинциалното правителство (" Diputación Foral") на Gipuzkoa, е реновирана, за да побере библиотеката, административните офиси, стаите за срещи и класове и видео център . Тази сграда се намира в сърцето на стария Оняти , на кратко разстояние пеша от друга, която осигурява настаняване на студенти, учители и тези, които посещават семинари в Института. Тази резиденция от 18-ти век, Palacio Antía, предоставена от град Oñati , също е наскоро реновирана и предлага общи стаи за социални дейности, както и удобни, модерни помещения за настаняване.

Местоположения

  • Oñati

    Av de Unibertsitate,8, 20560, Oñati

    Въпроси