Northeast Agricultural University

Northeast Agricultural University

Northeast Agricultural University

Представление

Northeast Agricultural University (NEAU) е високопоставен селскостопански университет в Китай, който е специализиран в селскостопанската наука и е фокусиран върху науката за живота и науката за храните. Основана през 1948 г., NEAU е създадена от правителството на провинция Хейлундзян и Министерството на земеделието на Китайската народна република.

NEAU е един от ключовите университети в обхвата на китайския „Национален проект 211“ и проект за основна компетентност на Средния Запад на висшето образование. В допълнение, NEAU е един от университетите на ниво А в бакалавърското образование, предоставен от Министерството на образованието. През последните години NEAU се превърна в всеобхватен университет с 16 училища и един отдел в областите земеделие, инженерство, наука, икономика и управление и изкуство.

Понастоящем университетът има 28052 студенти, включително 24157 студенти и 3690 студенти. Като един от националните ключови университети в Китай, NEAU насърчава над 200 хиляди възпитаници. Те са ангажирани като иновационни таланти, интегрирани таланти и приложни таланти в областта на напредналите научни изследвания и селскостопанско производство в Китай и провинция Хейлундзян. NEAU е създадена през 1948 г., първоначално под името „Североизточен земеделски институт“.

През 1950 г. училището е преименувано на „Харбински земеделски институт“. През 1994 г. е прието името Североизточен земеделски университет. Университетът има 1544 преподаватели на пълен работен ден, включително 312 професори и 452 доценти. 712 от тях са получили докторска степен, а 557 от тях са получили магистърска степен. Някои от нашите професори имат изключителни постижения, включително един член на Китайската инженерна академия (CAE) и 171 докторанти. Нашите учени и изследователи са спечелили много отличия и награди като признание за своите иновации и открития. Напредъкът, който те постигнаха, промени облика на избраните от тях области на работа и ни помогна да се превърнем в високопоставен селскостопански университет в Китай.

Нашите изследователски екипи и професори са отличени с 30 национални награди от Държавна награда за естествени науки, Държавна награда за изобретение и Национална награда за напредък в технологиите и науката. Поради изключителния ни принос за развитието на провинция Хейлундзян, получихме няколко провинциални награди от 9 награди за изключителни технологични предимства, 3 награди за съживяване на икономиката и 2 награди за принос към производството на зърно.

С девиза на „Трудолюбив и самодисциплина“ и духа на търсене на усърдие, реализъм, отдаденост и иновации, NEAU е посветен на добре познат и на високо ниво селскостопански университет.

Местоположения

 • Harbin

  Dong Zhan Jie, , Harbin

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси