National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

Представление

Първият публичен университет основана след икономическия бум на Тайван през 1980 г., Националната Chung Cheng университет копка след изпълнителния юан приет плана за изграждане на университета през 1986 г. в чест на покойния президент Чан Кайши и да се развива висшето образование в Юн-Лин, Чиа-ай, и Tainan области. Тя беше официално създадена на 1 юли 1989 г. с д-р LIN Ching-Jiang е първият президент на университета. По време на ранния етап на университета, пет колежа бяха създадени: Колежа по хуманитарни науки, Колежа на науките, на Колежа по социални науки, Колежа по инженерство, и Колежа по мениджмънт.

Д-р Чен Kuo-Шунг, който е служил за срок от три години, считано от 21-ви октомври 1996 до 21 октомври 1999, беше на 2-ри университет президента в историята на ЦКС. По време на мандата си, Колежа по право и Колежа на образованието са създадени през 1998 г. и 1999 г., съответно. Като цяло, в Университета в момента се състои от седем колежи, които предлагат 29 бакалавърски програми, 44 магистърски програми, 29 Ph.D. Програми, 17 в експлоатация магистърски програми. Университетът разполага с повече от 960 членове факултет / персонал, както и около 12 000 студенти.

Като изследвания, ориентирани към University, ЦКЗ има за цел да даде на студентите с най-съвременни умения и задълбочени познания в областта на хуманитарните науки, науки, технологии, право, и за управление. С обучението на либерални изкуства и науки, ЦКЗ очаква студентите да се научат да се справят ефективно с сложността на предизвикателствата на 21-ви век.

Основавайки се на основата на последните 20 години, настоящият председател, д-р Fong, Джанг Хуа, е водещ университет, за да продължи да се стреми към високи академични постижения, интернационализация, и активно взаимодействие с глобалната общност.

Campus Environment

Кампусът е разположен в централната част на Чиа-ай окръг, на 15 км от град Чиа-ай, който е на около 250 километра южно от Тайпе. Кампусът е разположен на открито пейзаж от 132 хектара на хълм, с повече от 200,000 дървета от различни видове. На обиколка колежа, един може да бъде изумен от елегантните сгради на различни архитектурни стилове, заобиколен от високи дървета, открити зелени площи, както и ликвидация пътища, оградени с цъфтящи дървета и храсти цъфтят през различните сезони. Самият корпус е красив парк с ведрина и откритост, и е буквално глътка свеж въздух в сравнение с по-градски кампуса на Тайван. Гледан от равнините долу, Университета прилича на прекрасен дворец на хълма. Въпреки имиджа на университета като привидно изключената кула от слонова кост, университетът е в действителност приятелски отворен за всички и служи на обществото в много отношения.

В административната сграда в центъра на кампуса е криволичещ, китайски стил стъпка пирамида, в качеството на заземяване фокусна точка за дейността случва около него. В предната част е широк тухла път, водещ до главната порта на кампуса. Пътят е блокиран за МПС за разходка и колоездене, основен маршрут за студенти, които влизат и излизат от колежа. На противоположната страна човек може да намери още една тухла пешеходна пътека граничи с дървета и зелени площи. Тази пътека води до впечатляващ тухла пиацата разположен в предната част на главния Auditorium в кампуса, а се отваря до кръгова характеристика на водата, която е обща забележителност и място за срещи.

С лице към аудиторията е Билдинг библиотекознание и информационни, впечатляваща, извисяващ забележителност на университета. Той има повече от 891,610 книги, 7,315 периодични издания и повече от 1,212,927 микрофилми, микрофишове и CD-ROM (17/01/2010 актуализира). Нейната Computer Center подкрепя академичните изследвания, с помощта на компютър инструкция, он-лайн регистрация на услуги, видео-конференции, дълго дистанционно обучение, както и други мултимедийни услуги. Аудио-визуалния център на библиотеката да се похвали с най-актуалната, хай-тек AV оборудване. В главната библиотека, слънцето покрив вътрешния двор добавя естествена светлина до зоните за четене. Това е голямо удоволствие да учат и научните изследвания в тази просторна и спокойна среда.

The гимназия е едно от най-прекрасните и скъпи съоръжения в южната част на Тайван. Той има две олимпийски размери басейни (един вътрешен и един външен), валяк-пързалка, боулинг, и закрити кортове за баскетбол, волейбол и бадминтон. В допълнение, тя има стаи за джудо, вдигане на тежести и схема за обучение, вътрешни рок стени за катерене, открит олимпийски леката атлетика стадион, и разбира се, пинг-понг съоръжения. И накрая, но не на последно място, разтегнат кампуса дори има голф игрище с 20 тревни площи.

Центърът за Студентски дейност се намира от Tranquility езеро. Самата структура е уникална с различни нива в интериора. От тези етажи един може да има красива гледка към красиво извита мост над езерото. На приземния етаж е просторна и от едната страна граничи с езеро, на друг от един от най-различни кафетериите в центъра, а на друг с широко стълбище. Тази област е често на сцената на различни студентски групови изпълнения и дейности.

Езерото е любимо място за посетители и членове на общността университет. На един слънчев ден един ще намерите семейства и деца, които се разхождат по своите каменни пътеки. Най-бързо да бъдат семейни двойки, в пълен сватба облекло, често се разглеждат позира за сватбата им портрети. Лебеди, патици, пъдпъдъци, гургулици и риба на различните видове формират своята общност на брега на езерото. Те правят тази красива част на кампуса атрактивен семеен отстъпление за съседните градове и окръзи, както и място за романтични разходки по пътя около езерото.

Сградите за седемте колежите са разпръснати в парк-подобен кампус, всеки със своя уникален архитектурен стил символ на нейната цел и индивидуалност. Всички те жилищата различни почивка области, студентски работи кафенета и малки дворове.

Местоположения

  • Chiayi City

    No.168, Sec. 1, University Rd., Min-Hsiung Township, Chia-yi County 621, , Chiayi City

    Въпроси