Keystone logo
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna Магистър по разширено мотоциклетно инженерство (AAE)
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna

Магистър по разширено мотоциклетно инженерство (AAE)

2 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2160 / per year

На територията на колежа

Представление

Учебната програма по Advanced Motorcycle Engineering е част от магистърската степен по Advanced Automotive Engineering (AAE) и е предназначена за студенти, които желаят да преследват кариера като инженери по дизайн и производство , експерти в разработването на високопроизводителни и състезателни мотоциклети , с фокус върху дизайна и производството на шасито и задвижването, включително динамиката на мотоциклетните превозни средства .

Курсът продължава две академични години и обхваща аспекти, свързани с машиностроенето , електрониката и промишления дизайн на високопроизводителни и състезателни мотоциклети с особено внимание към дизайна , вибрационната механика , механичната технология , динамиката , ендотермичното задвижване и BEV дизайна , както и като системи за подпомагане на шофирането .

Броят на местата е ограничен до максимум 17 ученика . Приемът се основава на заслуги и интервюта , оценяващи мотивацията и уменията. Всички класове се преподават на английски език .

Първият семестър на първата академична година е общ за другите учебни програми на магистърската степен по автомобилно инженерство и се провежда в катедрата по инженерство Енцо Ферари (Кампуса в Модена) . Започвайки от втория семестър на първата академична година, всички курсове ще се провеждат в катедрата по индустриално инженерство (Болоня Campus) .

Международният факултет на MUNER се състои от високо опитни преподаватели и професионалисти . Съдържанието на курсовете е определено заедно с приноса на фирмите партньори, за да се гарантира, че обучението е в съответствие с текущите изисквания на пазара на труда.

Програмата изисква от студентите да участват в многобройни лабораторни дейности , или в кампуса, или в помещенията на индустриални партньори, в съответствие с подхода " учене чрез правене ". Той също така включва задължителни стажове в частни компании и лабораторни дейности за подготовка на дипломни работи , които се провеждат с помощта на подхода на „работа по проекти“.

Идеални студенти

Приемане

Учебен план

Такса за обучение по програмата

Кариерни възможности

За училището

Въпроси