© Eli Haney, Northwest University photographer
Maitripa College

Maitripa College

Maitripa College

Представление

Майтрипа College е първият тибетски будистки колеж в тихоокеанския северозапад, и бе домакин на среща на високо равнище на опазване на околната среда Далай Лама май 2013. Майтрипа College се основава на убеждението, че будистката мисъл и практика имат значителен принос за да направи, за да американското общество и култура. Водени от Геше Lharampa, Янгси Ринпоче, образователен модел Майтрипа се основава на трите стълба на стипендия, медитация, и услуга, предоставяща съзерцателен и трансформиращ образователен опит. Стипендии и ръкоположени Санга стипендии, гъвкав график, и атракциите на Портланд, Орегон, сложи си достъпни завършил степен или продължаване на образованието в обсега. Майтрипа е едновременно колеж и будистка медитация Center.

Майтрипа College

Нашата философия на образованието: трите стълба

Ние вярваме в силата на образованието, за да се култивира нашия потенциал да създаде смислен живот. В основата на обучението на Майтрипа College са трите стълба на стипендия, медитация, и услуга.

Трите стълба на образованието в Майтрипа College

За двете Учителя на изкуствата в будистки изследвания и Учителя на божествеността градуса, трите стълба на стипендия, медитация, и служба са фундаментални. Ние осъзнаваме, че всяка една от тези три стълба се предлага в няколко различни начини в живота ни-внимателност обучения, дхарма центрове, колежи и организации с нестопанска цел са навсякъде. Само в Майтрипа College са те комбинират, за да се създаде трансформиращ и интегрирано образование, което се основава на традицията.

Уникален да Майтрипа College е фактът, че нашите медитационни и философия курсове се преподават и двете от обучени западните учени и традиционно обучени тибетски майстори, включително ядрото на нашия факултет в момента, Геше Lharampa Янгси Ринпоче, който говори свободно английски език и дава указания по начин, че е спокоен, любящ, и директно от собствения си опит.

Стипендия

Чрез строг академичен разследване, включително курсове по ламрим, мадхямака, ангажирани будизма, История на будистката философия, теории и методи, и по-, ние имаме достъп до двете широчината на стипендия на разположение в западната академията и дълбочината на знания и мъдрост предадена през Гелуг традицията на тибетския будизъм. Чрез открит диалог и семинар в стил класове, ни преподаватели и студенти правят будистки стипендия оживяват.

Медитация

За разлика от много места, където могат да се практикуват внимателност или медитират днес, нашите курсове по медитация са комбинирани с проучване и предлагат ясен и директен път към себе си запозна с един ум. Чрез първоначалното излагане на пътека през класическата и съвременната литература, последван веднага от заседание практика на едни и същи, ние се създаде карта за разбиране на нашия опит в медитацията. В резултат на стълб на медитация, ние се учим противоотровите на тревожност или тъпа ума както на теория и практика. Нашите класове са едновременно модерна, фокусирани върху общи въпроси и погрешни схващания на съвременната практика, и древна, подслушване в традиционни и изпитани от времето методи за себе си запознаване с ума.

Обслужване

Стълбът на услуга е мястото, където "каучук отговаря на пътя" в рамките на обучението по Майтрипа College. Изследване взаимоотношения извън Кандидат основания, учениците са сдвоени с партньор една общност, с които те посветят време и усилия в експлоатация. Работа в хоспис, в затворите, в училищата, с бездомни общност, в междурелигиозни среда, или в която и редица други мощности доброволци в и около Портланд, учениците се ръководят да се развива духовно формиране лично като база, от която да се вземе тяхното проучване и практикува от възглавницата и в света, за да се възползват други.

В първия си семестър на обучение Service Learning, учениците да се съсредоточат върху проучване на потребностите, анализ на целевите групи на социални услуги в Портланд. В следващите семестри, студенти се обучават и в крайна сметка служат с избрани партньорски организации, както и да участват в редовните сесии на структуриран размисъл и анализ в малки групи с Янгси Ринпоче и друг персонал Майтрипа. Едновременно с това, студентите да се възползват от опита на редица гост-лектори от местните организации на услуги, които ще се включат в курса, за да споделят своите знания и вдъхновение.

сервизната програма за обучение завършва в края на две години с устни и писмени презентации, които се стремят да интегрират вътрешни и външни преживявания на учениците в експлоатация, както и в контекст опита си услуга в рамките на по-голям парадигма на образованието си в Майтрипа.Това не е достатъчно, за да стане страстен. Трябва да се действа. Има два аспекта на действие. Едно е да се преодолее нарушаването и неволите на собствения си ум, че е, от гледна точка на успокояване и в крайна сметка разсее гнева. Това е действие от състрадание. Другият е по-социална, по-публично. Когато нещо трябва да се направи в света, за да поправи грешките, ако един е наистина загрижен за облагодетелстване на другите, човек трябва да се занимава, ангажирани. -His светейшество Далай Лама

Местоположения

  • Portland

    1119 SE Market St. Portland, Oregon 97214, , Portland

Въпроси