Keystone logo
Lithuanian Sports University

Lithuanian Sports University

Lithuanian Sports University

Представление

Литовският спортен университет (LSU) се гордее, че е единственият специализиран университет в Литва, който обединява науките за движението и спорта вече повече от осем десетилетия. Обучението в областта на спорта и свързаните с него области набира все по-голяма популярност, като същевременно открива нови възможности за успешно завършилите. Необходимостта от специалисти, които да помагат на тези, които се стремят към здравословен, активен и дълъг живот, ще нараства непрекъснато.

Затова можете да постигнете успех в живота заедно с LSU, където обучението, спортната наука и практиката са взаимосвързани. Изключителното внимание към всеки чуждестранен студент, научнообоснованото обучение и общността, в която се живее спортно, ще ви осигурят знания и интересен опит всеки ден. Направете правилния избор и той ще ви помогне да реализирате целите си и да станете изключителни.

Сред възпитаниците на ЛСУ има много изтъкнати учени, световноизвестни треньори, известни спортисти и видни обществени личности. Голяма част от студентите и възпитаниците на LSU са станали шампиони и призьори на олимпийски игри, световни и европейски първенства.

Литовският спортен университет е домакин на интересен уебинар, на който се обсъждат вълнуващи възможности за обучение и програми, пригодени за любителите на спорта, физиотерапията и здравето.Регистрационен формуляр за участници: https://forms.office.com/e/dbKubZYH5S

234583_LSU_renginiai_webinaras_StudyinLSU_2024_TV.jpg

Характеристики на кампуса

  Класации

  Списание „Reitingai” публикува най-новата оценка на висшите учебни заведения в Литва. Lithuanian Sports University ( LSU ) беше най-добре оценен в категориите „Настоящ и бъдещ академичен състав“, „Конкуренция в областта на международното обучение“ и „Студенти и обучение“.
  Според критерия за класиране „Настоящ и бъдещ академичен състав“, LSU е трети от единадесетте държавни университета в Литва – получава 6,59 от възможните 10 точки.

  Нашият принос към спортната наука е международно признат. LSU , заедно с други висши учебни заведения и отдели по спортни науки в света, беше класиран в глобалната класация на училищата и факултетите по спортни науки на Шанхай. През 2022 г. LSU е на 133-то място. Но имаме капацитета да бъдем сред 100-те най-добри университета и факултети в областта на спортните науки през следващите пет години.

  Университетът активно участва в процесите на създаване на европейското висше образование

  Площ (по-нататък EHEA ). LSU е единственият специализиран университет в страната и член на Европейската мрежа за спортна наука, образование и заетост (ENSSEE), Европейската обсерватория за спорт и заетост (EOSE), Балтийската асоциация за спортни науки (BSSS), Европейската асоциация на спорта Мениджмънт (EASM) и член на Европейския колеж по спортни науки (ECSS).

  Местоположения

  • Kaunas

   Lietuvos sporto universitetas Sporto 6, 44221, Kaunas

   Въпроси