Keystone logo
Lithuania Business College

Lithuania Business College

Lithuania Business College

Представление

LBC ИМА ОНЛАЙН КУРСОВЕ

 • Методология на изследването, 6 ECTS кредита;
 • Курс по информационни технологии, 6 ECTS кредита;
 • Съвременни икономически теории, 3 ECTS кредита;
 • Приложна философия, 3 ECTS кредита;
 • Комуникационна психология, 3 ECTS кредита.

Повече информация: https://ltvk.lt/en/online-courses/

Мисия. Lithuania Business College (LBC) е решен да подготви креативни, квалифицирани специалисти, да създаде условия за учене през целия живот чрез предоставяне на професионална бакалавърска степен и да извърши приложните изследвания, които са необходими за регионалното развитие.

Визия. Lithuania Business College (LBC) е иновативна, прозрачна, социално активна и отговорна институция за висше образование, международно призната, гъвкава към развитието на пазара на труда и готова да отговори на нуждите на обществото.

Lithuania Business College интегрира най-новите ИТ технологии в учебния процес и поради това създава гъвкави и ангажиращи средства за обучение. Една от основните цели на сайта на колежа е подобряването на качеството на обучение. В процеса на обучение се използват интерактивни уроци и различни методи за ангажиране. Колежът е оборудван с: лаборатория CISCO, лаборатория за строителни материали, лаборатория за технологии и иновации, лаборатория по криминология, симулирана съдебна зала, лаборатория за лидерство и лаборатория по туризъм.

Целта на Lithuania Business College (LBC) е да гарантира, че студентите не само придобиват възможно най-много трудов опит, който се изисква в професионалните дейности, но и най-новите теоретични познания. Колежът е изградил широка мрежа за сътрудничество с различни фирми и социални партньори, поради което предоставя на студентите стажове и бъдещи възможности за стаж. Колежът разполага и с фирма за практическо обучение „Biurometa“, която симулира дейностите на реални компании, които търгуват помежду си чрез център „Simulith“ в Литва и в мрежата EUROPEN в света. За да подготви студентите за пазара на труда, колежът е създал и кариерен център, който предоставя кариерна подкрепа на студентите и завършилите.

В Lithuania Business College преподават преподаватели, които са професионалисти и практици в своите области. В LTVK лекции правят адвокати, правни експерти, специалисти от банки, мениджъри на отдели за финанси и одит, мениджъри на отдели по маркетинг и продажби, специалисти по програмиране, уеб разработчици, собственици на бизнес, спортисти, организатори на събития, спедитори на логистиката и др.

Lithuania Business College поддържа тесни връзки със социалните партньори, за да осигури висококачествени, модерни, ориентирани към пазара на труда проучвания. Сред социалните партньори на Колежа са следните организации: SE Klaipėda State Seaport Authority, Klaipeda County Police Headquarters, UAB/Ltd „Klaipėda“ hotel – Amberton, UAB/Ltd „Baltic clouds“, PE European Consumer Center, UAB/Ltd Marine staff – General Crewing, Association „Klaipėda region“, UAB/Ltd Idėjų balansas (баланс на идеи), UAB/Ltd Litlafas, Klaipėda Tourism, and Culture Information Center, UAB/Ltd ,,Balco LTD“, UAB/Ltd ,,Vlantana“, UAB /ООД ,,Nesė Group“, BI Център за социална подкрепа в град Клайпеда, Камара на нотариусите, Окръжен съд на град Паланга, Окръжен съд на регион Скуодас, UAB/ООД „MK laivyba“ и други организации.

Lithuania Business College активно участва в международни учебни и научни програми, разширява мрежата от международни партньори, има водеща роля сред Lithuania College (неуниверситетски висши учебни заведения) в участието на учители и студенти в международни програми за мобилност. Колежът поддържа силни връзки за сътрудничество с Естония, Швеция, Чешката република, Дания, Турция и висши учебни заведения на други страни, има собствен представител за азиатските страни в Индия и си сътрудничи с други чуждестранни фирми, неправителствени сектори и образователни организации. По програмата за обмен Еразъм + студентите получават възможност да учат и практикуват в чужбина. Lithuania Business College има партньори в повече от 50 чужди страни. Студентите могат да се възползват от опита на други европейски страни в предметите на своите учебни програми. Всеки семестър 20 студенти от Турция, Испания, Португалия и др. идват да учат в LTVK. Студентите на LTVK придобиват нови умения и опит в международната комуникация.

В Lithuania Business College са особено насърчавани да бъдат инициативни, активни, предприемчиви и международно ориентирани. Колежът разполага с активен студентски съюз, клубове на икономисти и юристи и правна клиника, студентите непрекъснато се насърчават да участват в извънкласни дейности, а студентите участват активно в организацията и участието във вътрешни и външни събития на Колежа.

Lithuania Business College извършва приложни изследвания, необходими за регионалното развитие и научното развитие, регионалните проблеми се обсъждат на годишната международна конференция „Регионални проблеми: икономика, управление, технологии“, в която участват представители на бизнеса, асоциации и висши учебни заведения. Регионалните проблеми се обсъждат и в систематичното научно-изследователско списание „Мениджмънт“, издавано два пъти годишно от Колежа в международните бази данни CEEOL, EBSCO и Index Copernicus.

Lithuania Business College е социално активна и обществено ориентирана институция за висше образование. Колежът заедно с Малтийския орден всяка година организира масово събитие в град Клайпеда - Gerosios zvaigzdes begimas (Бягането на добрата звезда). Основната цел на събитието е да събере средства за самотни възрастни хора, които не могат да се обслужват сами. Lithuania Business College също покровителства учениците от дома за деца „Смилтеле“. По Коледа учениците се посещават от учениците на Колежа. Учениците ги забавляват с представления и подаръци.

В LBC има много учебни програми – тук можете да избирате от 10 различни учебни програми и 27 специализации.

Около 1000 студенти в момента учат в LBC, има открити отдели и центрове в Клайпеда и Вилнюс.

Lithuania Business College (LBC) има лиценз за дейността си, издаден от Министерството на образованието и науката на Република Литва. Дипломите, издадени от колежа, се признават не само в Литва, но и в целия ЕС. Квалификацията на завършилите се определя от професионална бакалавърска степен.

Приемане

Кандидатствай онлайн

 1. Лица само с диплома за средно образование/или съответното образование могат да кандидатстват за обучение в Lithuania Business University of Applied Sciences (LBUAS). Дипломата за средно образование, придобита в международна държава, трябва да бъде заверена с апостил от консулството. Проучванията са отворени за всяка възрастова група.
 2. LBUAS осигурява редовно обучение за чуждестранни студенти на английски и руски език.

Изисквания към документацията

Подаване на формуляра за кандидатстване и регистрация на документи:

 • Формуляр за кандидатстване;
 • Диплома за средно образование и приложение (оригинал и копие);
 • Диплома и копие от добавка (ако имате от друга образователна институция);
 • Дипломата за образование в международна държава трябва да бъде заверена с апостил от консулството;
 • Сертификат за владеене на английски език (копие);
 • Лична карта или паспорт (оригинал и копие на страницата със снимка и лични данни).

Препоръки на учениците

Местоположения

 • Klaipėda County

  Turgaus st. 21, 91249, Klaipėda County

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси