Keystone logo
© ©Linnaeus University
Linnaeus University

Linnaeus University

Linnaeus University

Студентска сесия

Преместването в нова страна, започването на обучение и нов живот е голяма стъпка. За ваш късмет нашите ученици вече са преминали през процеса! Затова те биха искали да ви поканят на уеб семинар за студенти от студенти.

Представление

Linnaeus University е модерен международен университет в югоизточната част на Швеция. Намираме се в два любящи природата града, един край Балтийско море и един заобиколен от езера в най-зеления град в Европа.

Учи в Linnaeus University

Ученето в чужбина е нещо повече от получаване на образование. Ученето означава създаване на нови приятели, опознаване на нова култура, влюбване, изграждане на кариера, изучаване на нов език, получаване на велосипед и ставане на част от общност. Linnaeus University е пълен с живот. Изберете университет, където животът е възможен.

Студентски живот

Университетският живот може да предложи много, от срещи с приятели в студентската кръчма до посещение на събития и културни дейности. Студентският съюз и студентските асоциации правят всичко възможно да се почувствате като у дома си.

Качественото свободно време е важно, когато сте студент. Ако откриете радост и удовлетворение в студентския си живот, ще спечелите допълнителна енергия за следването си. Няма да ви е трудно да намерите нещо за правене. Студентите са чудесни в организирането на забавни конкурси, партита, концерти и пътувания.

Ако се възползвате от възможността да се включите в студентския съюз или в други извънкласни дейности, можете да придобиете полезни умения и опит, които могат да се окажат безценни, когато кандидатствате за работа по-късно в живота.

Съюзът Linnaeus работи, за да гарантира, че получавате възможно най -доброто образование, но също така има за цел да предложи приятни дейности освен вашето обучение. В университета има редица студентски организации и клубове, които предлагат широк спектър от развлекателни дейности за студенти.

ESN (Erasmus Student Network) е най -голямата студентска организация в Европа. Състои се от мрежа от местни секции, организиращи събития за студенти, които заминават да учат в чужбина, както и местни студенти. Секциите ESN в Linnaeus University са ESN Kalmar и ESN Växjö (VIS). И двата раздела организират местни събития като барбекю, спортни дейности и тематични вечери с типично представени шведски традиции, както и пътувания в и извън Швеция.

Програмата за приятели

Програмата за приятели отговаря на международни студенти с (предимно шведски) студенти. Приятелите помагат на международните студенти с ежедневни въпроси, запознавайки ги с шведската култура и начин на живот, както и какво е да си студент в Linnaeus University .

Сдружения на студентите

Linnaeus University има около 70 студентски асоциации, където вие като студент можете да участвате в редица дейности. Проверете студентските асоциации.

Може би предпочитате спортни събития, свирене на музика в студентски оркестър, филмови сесии, пеене или да се занимавате с писане по теми, които ви засягат като ученик? Да бъдеш активен в студентския живот е възможност да срещнеш нови приятели, да можеш да се развиеш в един от интересите си и да работиш заедно в екип с хора, които обичат да правят едно и също нещо.

Международни възможности

Като студент в университета Linneus, вие ще получите интеркултурни гледни точки чрез двете учения, взаимодействие с чуждестранни студенти, международна литература за курсове и гост професори от други страни. По този начин ще разширите хоризонтите си и ще приветствате предизвикателствата и различните гледни точки както към себе си, така и към заобикалящата ви среда. Международният опит ви кара да израствате академично, лично и професионално.

Статистика

Още факти за Linnaeus University:

 • Основан през 2010 г. чрез сливане между университета Калмар и университета Векшо;
 • Намира се в Калмар и Векшо;
 • 44 000 записани студенти;
 • 2200 записани международни студенти;
 • 6-ти по големина университет в Швеция по брой студенти;
 • 780 партньорски университета в повече от 80 държави;
 • 100-степенни програми на ниво първи цикъл, 8 от тях с преподаване на английски език;
 • 80-степенни програми на ниво втори цикъл, 35 от които се преподават на английски език.

  Характеристики на кампуса

  Калмар и Векшо

  Linnaeus University се намира в два града в югоизточната част на Швеция - Калмар и Векшьо. И двата града се намират в региона Смоланд, окръг, където морето и природата винаги са наблизо.

  Калмар - Студентският град край морето

  Град Калмар се намира на брега, нещо, от което Linnaeus University наскоро се възползва, като построи нови университетски сгради точно до пристанището и събра университета на едно място. Тъй като пристанището е в центъра на Калмар, студентите могат да се занимават с ежедневните си дела в центъра и да изпълнят града с шума от дейности. Калмар има приблизително 65 000 жители и дълга история, датираща от Средновековието - нещо, което няма да остане незабелязано, когато старият замък Калмар има точно зад ъгъла от кампуса. Градът е избран за „летния град на Швеция“, може би благодарение на многото слънчеви дни, плажовете, забелязани около града и събитията и концертите.

  Växjö - Жив кампус

  Всичко в кампуса във Växjö е на пет минути пеша - студентски квартири, класни стаи, библиотека, ресторанти и пъбове, езера и съоръжения за отдих. Кампусът е пълен с живот и енергия и е естествено място за срещи на всички студенти и интереси. Växjö има около 90 000 жители и е обявен за най-зеленият град в Европа" заради внедрените екологични решения. Името Växjö се превежда като „градът на езерата", което е нещо, което не остава незабелязано, тъй като има едно от многото езера точно до кампуса.С околните гори, той се превръща в идеалното място за разходки и джогинг.

   Приемане

   Намерете повече информация, като щракнете върху как да кандидатствате.

   Визови изисквания

   Кандидатстване за разрешение за пребиваване чрез Шведската миграционна агенция.
   Обща информация, щракнете върху Прочетете повече.

   Стипендии и финансиране

   Имаме достъпни стипендии за студенти, които учат магистърски програми. Възможно е да получите до 75 процента намаление на таксите за обучение за пълна програма.

   Също така, разгледайте стипендиите на Шведската институт на https://si.se/en/apply/scholarships/swedish-institute-scholarships-for-global-professionals/

   За студент, който изучава бакалавърски/бакалавърски програми, ние не предлагаме стипендия от първата година.

   Статистика на възпитаниците

   Класации

   • Times Higher Education Ranking 2021. Linnaeus University поставя сред първите 100 университета в областта Качествено образование и сред първите 200 в областта на изменението на климата; Достоен труд и икономически растеж. В общия резултат Linnaeus University нарежда на място 301–400 от общо 1115 университета.
   • Шанхайска класация за 2020 г. Linnaeus University е посочен сред първите 800–900 от 18 000 университета в света.

   Препоръки на учениците

   Живот в кампуса и съоръжения

   Университетският живот може да предложи много, от срещи с приятели в студентската кръчма до посещение на събития и културни дейности. Студентският съюз и студентските асоциации правят всичко възможно да се почувствате като у дома си.

   Местоположения

   • Växjö

    P G Vejdes väg, 351 95, Växjö

   • Kalmar

    Universitetsplatsen 1, 39231, Kalmar

    Програми

    Chat with students

    Въпроси