Keystone logo
LASALLE College of the Arts

LASALLE College of the Arts

LASALLE College of the Arts

Представление

Университетът на изкуствата в Сингапур (UAS) е първият университет по изкуствата в Сингапур, който подхранва ново поколение далновидни художници, дизайнери, преподаватели, изследователи, лидери в изкуствата и дейци на промените.

UAS се основава на алианс от водещи институции за изкуства в Сингапур, LASALLE College of the Arts (LASALLE) и Nanyang Academy of Fine Arts (NAFA).

Разположени в сърцето на изкуствата и гражданския район, LASALLE и NAFA се отличават с уникално наследство, силни художествени традиции и иновативни подходи на преподаване. Нашите преподаватели и възпитаници са спечелили национално признание, включително културни медальони и награди за млади художници, защитавайки сингапурското творчество на световната сцена.

UAS ще генерира ново артистично мислене и дискурс чрез творческо комбиниране на преподаване, практика и изследвания. Сътрудничейки с художествени общности и индустриални партньори на местно и международно ниво, нашите възпитаници ще активизират културния пейзаж и творческата икономика. Ще укрепим Сингапур като творчески център в Азия.

Характеристики на кампуса

Кампус Макнали

Разположен в централния граждански и културен район на Сингапур, McNally Campus е проектиран да оптимизира взаимодействието и да осигури видимост в цялата общност чрез своята стъклена фасада и стени без порти. Дизайнът предоставя много платформи за взаимодействие и вдъхновение. В съответствие с интегративния характер на съвременното изкуство и дизайнерската практика, множеството пространства за пробив и небесни мостове насърчават различни форми на изкуство да се сливат и смесват, осигурявайки вдъхновяваща учебна среда за студентите. Архитектурно емблематичен и проектиран да даде възможност за оживена, свързана общност, McNally Campus предлага на студентите впечатляващ набор от представления и изложбени пространства за учене и демонстриране. Основните лекции и учебни програми се провеждат в кампуса McNally, където уникалната учебна среда на LASALLE насърчава интердисциплинарното взаимодействие и холистичния подход към съвременната практика.

Winstedt Campus

Winstedt Campus поддържа непрекъснати иновации и високи постижения, като подкрепя работа и изследвания в студио. Пространството е проектирано като цялостен творчески център, в който студентите по визуални изкуства – по-специално тези, които участват в базирани на студио модули и нива – могат да използват достатъчно и подходящи пространства за разработване и завършване на своите семестриални проекти, особено когато някои от тези произведения може да са по-големи в мащаб и амбиция.

Пространство за обучение на Wikie Edge

Учебното пространство Wilkie Edge подкрепя базирана в студио работа и изследвания на Факултета по дизайн. Разположено само на 50 метра от кампуса McNally, учебното пространство Wilkie Edge се използва за базирани в студио модули на School of Design Communication и School of Fashion.

Информация за посетителите

Кампусът McNally на LASALLE е отворен през делничните дни и е затворен в неделя и на официални празници, освен ако в кампуса не се провежда изложба или друга публична дейност. Само пространствата на първия етаж и галериите в сутерен 1 са отворени за членове на обществеността.

  Стипендии и финансиране

  Като признание за изключителни академични постижения, лидерски потенциал и страст към творчеството и иновациите, LASALLE предлага разнообразие от стипендии на нови и настоящи студенти.

  Датите за кандидатстване за стипендии ще бъдат отразени в различните страници за стипендии. Други външно спонсорирани стипендии също са достъпни за студентите. Запитвания и заявления могат да се отправят към съответните организации.

  Открийте повече

  Местоположения

  • Singapore

   1 McNally St, 187940, Singapore

  • Singapore

   9 Winstedt Rd, Singapore, 227976, Singapore

  Въпроси