Keystone logo
Kyrgyz Economic University

Kyrgyz Economic University

Kyrgyz Economic University

Представление

Kyrgyz Economic University , носещ името на М. Рискулбеков, е единствената образователна институция у нас, която се е развила от FTSST (Техникум по съветска търговия на Фрунзе) до университета. Нашият университет е един от лидерите на модернизиращата система за висше образование на Киргизката република.

KEU днес е модерна многостепенна система за непрекъснато обучение на специалисти с висше икономическо образование: от Общо образование до докторантура. KEU винаги се е отличавал с високо ниво на практическо обучение на студентите, най-вече благодарение на своите иновационни центрове в науката и образованието.

Университетът е обучил повече от едно поколение специалисти, допринесли за развитието на националната икономика и наука. Сред нашите възпитаници са известни учени-икономисти, политици, благодарение на които името на нашия университет стана добре известно както в Киргизстан, така и в други страни. Учените от KEU са допринесли значително за развитието на вътрешната икономическа наука. Нашият университет заема водеща позиция в републиката в няколко научни и икономически области и се ползва с признат авторитет и извън нейните граници.

Местоположения

  • Bishkek

    Togolok Moldo Street,58, , Bishkek

    Въпроси