© Kyoto University Of Advanced Science
Kyoto University Of Advanced Science

Kyoto University Of Advanced Science

Kyoto University Of Advanced Science

Представление

Kyoto University Of Advanced Science (KUAS) може да погледне назад към 50-годишната си история като акредитирана частна образователна институция в академичния център на Япония. За да предприеме следващата стъпка и предизвикателство в глобален мащаб, KUAS покани за председател първокласен главен изпълнителен директор на базирана в Киото глобално успешна фирма, целяща да предложи своите академични ресурси на международната арена. Създаването на иновативна инженерна програма, преподавана на английски език, е един основен пример за тези усилия, тъй като KUAS продължава да засилва ангажимента си да бъде на върха на съвременното образование.

Основни принципи

 • KUAS ще се стреми да произведе изключителни възпитаници, които могат да идентифицират и решават проблемите на бъдещето.
 • KUAS ще се стреми да си представи по-светло бъдеще за обществото и ще проведе напреднали академични изследвания, които ще доведат до реализирането на тази визия.
 • Като произвежда отлични дипломирани специалисти и научни изследвания, KUAS ще поеме водеща роля в приноса към обществото, както днес, така и през следващите векове.

Прилагане на нашите основополагащи принципи на практика

 • Експертите и лидерите, които ще допринесат за обществото на утрешния ден, ще работят в свят на различни ценности.
 • Kyoto University Of Advanced Science е ангажиран с образованието и изследванията, които поемат инициативата за решаване на глобални проблеми, като гледат напред към бъдещето, идентифицират нови проблеми, които могат да възникнат, и ги интегрира със съвременни образователни теми.
 • В KUAS ще се стремим да произвеждаме динамични, способни хора, които могат да поемат предизвикателството на сложни и многостранни проблеми, като комбинираме прогресивно мислене, адаптивност и морал от световна класа със специализирани знания, творческо мислене и предвидливост заедно с широка, холистична основа на знанието.

„Създаване на нови парадигми в нашето глобално общество“ – Масафуми Маеда, президент на KUAS

Добре дошли в Kyoto University Of Advanced Science в Киото. Под новото ни име нашият университет се развива в всеобхватен университет, но такъв, който е съсредоточен върху нашия наистина уникален факултет по инженерство. Създадохме този отдел в отговор на глобалните нужди: развитието на роботите и автоматизираните машини, както и на дронове и електрически превозни средства, ще доведе до обществени реформи с бързи темпове. Ето защо ние сме отдадени на това да бъдем университет, който създава знанията, които се изискват от нашия съвременен свят. Ако се интересувате да създадем заедно нов вид университет, ние ви очакваме.

Статистика

KUAS в числа

 • 50 - KUAS отпразнува своята 50-годишнина през 2019 г. с чисто ново име на училището.
 • 2 - Имаме две къщи. Кампус Uzumasa в Западен Киото и кампус Kameoka в град Kameoka.
 • 1 - KUAS е домакин на първия мултидисциплинарен изцяло английски факултет по инженерство в Япония.
 • 50-50 - Една от нашите визии за Инженерния факултет: 50% международни студенти, 50% студентки.
 • 10 000+ - Броят на международните студенти в Киото. Един наистина глобален град!
 • 35% - 35% от преподавателите в Инженерния факултет на KUAS са от чужбина.
 • 264 365 m² - Общата площ на двата ни кампуса.
 • 2020 г. - KUAS стартира своя нов Инженерен факултет със собствена чисто нова сграда на факултета.
 • 10% - Приблизително 1 от 10 души в град Киото е студент. Този процент е най-високият в Япония!

  Статистика на възпитаниците

  Характеристики на кампуса

  Кампус Uzumasa & The South Engineering Building

  Кампусът Uzumasa се намира в сравнително спокойна зона в западната част на град Киото. Това е идеалното разстояние от центъра на града за приятно, кратко каране на велосипед през всички сезони и винаги има метро или автобус в случай на дъжд.

  Кампусът Uzumasa се състои от четири големи сгради. Южната инженерна сграда е най-новата от четирите и беше завършена през 2019 г. специално за новия ни Инженерен факултет. За да реализираме нашата визия за един наистина модерен Инженерен факултет, ни трябваше перфектен дом. На нашия уважаван факултет беше позволено да възприеме практически подход в планирането и координацията, за да гарантира, че сградата разполага с всички необходими машини и оборудване за техните най-съвременни изследвания. Освен това Южната сграда е проектирана с мисъл за отвореността. Планът на етажа включва музей, който да демонстрира проектите на нашите студенти и изследванията на професорите, както и голям, открит етаж за обучение. Всеки професор ще има свои собствени лаборатории и кабинети в сградата. Тези отворени пространства обаче ще позволят повече взаимодействия между преподаватели, студенти, лаборатории и области на изследване. Освен това университетът се надява да обогати тези съоръжения с култура, уникална за технологичния сектор на Киото. Традиционно компаниите в Киото са изградили общежития за своите служители в съседство с техните компании, а нашата Южна сграда също така разполага с 80-стайно международно студентско общежитие по инженерство.

  Кампусът Uzumasa разполага с множество други съоръжения, акцентът от които е новата ни западна сграда. Завършена през 2019 г. точно преди Южната сграда, Западната сграда разполага с чисто нови класни стаи, офиси за подкрепа на кариерата и стажовете и много зони за почивка на студентите. Общите части включват атриуми, вътрешни дворове с пълен изглед към кампуса и голяма зала за събирания.

  Кампус Камеока

  Kameoka Campus се намира на около 30 минути от Uzumasa Campus, като KUAS предлага автобусна услуга за транспортиране на всички студенти между кампуси. Kameoka Campus заема голяма долина, оградена от планини, което го прави идеалната среда за бягство от градската суматоха. Кампусът с площ от 232 000 квадратни метра разполага с 16 сгради, както и множество спортни игрища (бейзбол, футбол, голф), фитнес зала и външни съоръжения, посветени на нашия Факултет по биоекологични науки. Студентите по инженерство ще могат да се възползват от спортните съоръжения на Kameoka като част от курсовете си по физическо възпитание!

  съоръжения

  Kyoto University Of Advanced Science разполага с три библиотеки, които не само съхраняват нашата впечатляваща колекция от книги, но и предоставят на студентите разнообразна продуктивна учебна среда.

  За да помогнем на студентите да останат здрави както на тялото, така и на ума, в допълнение към спортните съоръжения в Kameoka Campus, нашият Uzumasa Campus разполага със зала за упражнения и йога студио.

  Един от основните елементи на всеки японски университет е училищното кафене, където ще намерите голямо разнообразие от ястия на много разумни цени. KUAS не е изключение от това и нашето редовно актуализирано меню в кафенето е много популярно сред нашите международни студенти.

   Местоположения

   • Kyoto

    Uzumasa Campus 18 Gotanda-cho, Yamanouchi, Ukyo-ku, Kyoto, Japan, 615-8577, , Kyoto

   Програми

    Институцията предлага още:

    Въпроси