© Uni.
KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

Представление

Добре дошли на началната страница на Факултета по теология и религиозни изследвания.

Нашият факултет е един от най-старите богословски факултети в света. От 1432 г. факултетът е докоснал живота на безброй студенти, които сега работят и живеят по целия свят. Факултетът по теология и религиозни науки се замисля като разположен на кръстопътя на академията, църквата и съвременната култура и общество, със специално място за католическата традиция. Изследванията и преподаването на факултета винаги се характеризират с внимателно боравене с миналото, дълбок ангажимент по отношение на настоящето и с надежда в по-добро бъдеще.

Това никога повече не е било така, отколкото в днешно време. Ангажирана група преподаватели и изследователи се стреми да образова всички студенти (международни или други) по такъв начин, че да ги подготви за бъдеща професионална работа в много области, до които ни предоставят програмите. Професионалните възможности са разнообразни: нашите възпитаници работят в областта на образованието, научните изследвания, пасторалните грижи, социалните организации и т.н. Работата им наистина има значение. Ето защо факултетът възнамерява да продължи изучаването на християнската теология в диалог с други световни религии и други хуманитарни науки. Модерна теология трябва да се интересува от културите, в които религиите са отделени. Когато се засягат други световни религии, специално внимание се обръща на "религиите на книгата": исляма и юдаизма.

Факултетът е силно заинтересован от съответния и отличителен принос за обществото на всички, студенти, професори и служители, всеки по свой собствен начин. Той осигурява жизнена среда за теологични изследвания, преподаване и служба, за които факултетът получава международно признание и благодарност. Нашият факултет посреща всяка година много нови международни студенти, които да участват в пълната програма на английски език, предлагана от нашия факултет. Благодарение на богатото разнообразие във фонов режим и наследство, тези студенти добавят свой собствен вкус към вече стимулиращата множество идеи и мнения.

Тези студенти и много други чуждестранни изследователи осъзнават факта, че нашият факултет разполага с една от най-богатите и най-големите богословски библиотеки в света. Разположен в сърцето на града, нашият факултет е чудесно място за многото конференции и симпозиуми, организирани от нашите колеги.

Уеб страниците на факултета ни имат какво да предложат: практическа информация, но и информация за факултета и неговата история, история, която сме горди, толкова горди, че днес работим усилено, за да поддържаме традицията, за да съчетаем задълбочени изследвания, отлично образование и смислено служене в проекта, който се нарича Факултет по теология и религиозни изследвания.

СЛЕДВА ДА СЕ ИЗСЛЕДВА В КУ ЛЮВЕН

Добре дошли в Катедралния университет в Льовен, един от най-старите университети в Европа. Предлагаме висококачествено образование, базирано на авангардни международни научни изследвания и отлични, широкообхватни учебни заведения. Льовен е живописен исторически град, но този, който е оживен с живот и живее в студентски ритъм.

Разположен в Белгия, в сърцето на Западна Европа, KU Leuven е център на учене в продължение на почти шест века. Днес е най-големият университет в Белгия и е основан през 1425 г. и е един от най-старите и известни университети в Европа. Като водещ европейски изследователски университет и съосновател на Лигата на европейските изследователски университети (LERU), KU Leuven предлага голямо разнообразие от международни магистърски програми, подкрепени от висококачествени, иновативни, интердисциплинарни изследвания.

От основаването си, KU Leuven е със седалище в града, който споделя името си. Льовен е приятно, безопасно и оживено студентски град, където богата история с векове среща науката. Университетът предлага също програми в университети в 11 белгийски града, включително Брюксел, Гент и Антверпен.

Мисия

KU Leuven изпълнява мисията си, като предоставя висококачествени интердисциплинарни изследвания и образование с католически подпис.

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Местоположения

  • Leuven

    Sint-Michielsstraat 4, 3000, Leuven

Въпроси