Kaunas University of Technology

Kaunas University of Technology

Kaunas University of Technology

Представление

Висока репутация

Датиращ от 1922 г., Kaunas University of Technology развива голям потенциал за проучвания и изследвания и остава лидер в областта на иновациите и технологиите в региона на Балтийските държави. С 10,500 студенти и 1,000 академични кадри, KTU се стреми да обедини високо талантливи студенти (подкрепени от университетски и външни стипендии), изследователи и академични среди, за да извършват най-съвременни изследвания, да предоставят висококачествено образование и да предоставят услуги за научноизследователска и развойна дейност обхват на бизнеса.

интернационалност

KTU подобрява своята международна видимост, като участва в международно сътрудничество за научни изследвания, чрез създаване на международни учебни програми, чрез сътрудничество с международни партньори при създаването на съвместни учебни програми и чрез насърчаване на участието в международен обмен между студентски и академични общности. В момента чуждестранните студенти могат да избират между 37 бакалавърски и следдипломни програми и 19 докторски програми на английски език в областта на технологичните, физическите, биомедицинските и социалните науки, хуманитарните и творческите изкуства и дизайн.

Нарастващи таланти

КТУ инвестира в настоящите си студенти чрез подобряване на учебната среда и качеството си, като предоставя възможности за активно спортно изкуство, студентски асоциации и изграждане на доверие, тъй като е инвестиция за бъдещето на обществото в местни и глобални термини. Нашите ученици формират голяма част от живата ученическа общност в Каунас, вторият по големина град в Литва.

В КТУ

 • Сред първите 5% от най-добрите университети в света: KTU обединява високо талантливи студенти, изследователи и академици.
 • Лидер в сътрудничеството с бизнеса: от разработването на учебни програми чрез анализ на случаи до трансфер на технологии.
 • Широка гама от услуги за студентите: програми за обмен, стажове, стартиращо пространство, спорт и др.

Характеристики на кампуса

  Местоположения

  • Kaunas

   Donelaicio St. 73,, 44249, Kaunas

  Въпроси