Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Представление

Както вътрешната политика на Османската империя, "търговска камара" е създадена през 1885 г. в Измир, на търговията града на вековете. Това предприятие е първата от полза за търговците. Въпреки това, той не може да бъде активна в дълги войни и окупация период. Положителни произведения увеличили в периода република. Измир търговска камара активизира своята дългогодишна структура и стана водеща неправителствена организация от Турция. За сега, това е с 55 хиляди активни 85 хиляди неактивни членове. Измир търговска камара винаги е била символ на иновации и промени, тъй като İzmir икономика конгрес през 1923 г., в които Ататюрк също е присъствал. Измир търговска камара, която винаги се е увеличил приходите си за повече от един век е създадена "İzmir камара на Фондация Commerce за насърчаване на социално подпомагане" с ръководството на Екрем Демирташ през 1988. Сред целите му е "отваряне частни университети, за да се образоват младите хора да служат за икономиката на страната." В основата на тази цел беше елемента през 1923 İzmir икономика конгрес, който каза, че "следва да се създаде училища за икономическа подготовка, изпълнена и подкрепена от търговските палати в големите градове, които са търговски центрове. "Фондацията, която оцелява с подкрепата на благодетелите в Измир е подкрепял много студенти чрез отваряне първични училищни сгради, Измир търговска камара Фондация индустрия професионална гимназия и професионално обучение , Фондацията, която служи и в здравния сектор е установила Измир търговска камара Сюлейман Taştekin Eşrefpaşa клиника. Въпреки това, фондация университета, че Измир е радваме на може да бъде създадена през 2001. Подкрепата на Измир търговска камара и Фондация има най-голямата роля в успеха на Измир Икономически университет от първата учебна година за днес.

След създаването на първия фондация университета Билкент в Анкара в съответствие със 130-та позиция от Конституцията, в 15 февруари 1990 İzmir камара на Фондация Commerce за насърчаване на президента социално подпомагане Екрем Демирташ заяви: "Ние ще се създаде университет с чужда среда на образование. "Тъй като с измененията в Закона за висше образование преброени 2547 Правилника на висшите учебни заведения, които влязоха в сила, като е публикуван в официалния вестник с дата 10-ти април 1991 и номерирани 20841 нека създаване на фондация университет. Вследствие на това, Екрем Демирташ, председател на борда на директорите на фондацията, която променя името си в Измир търговска камара Здраве и Фондация Образование "обявиха, че ще създаде икономика университет в 17 ноември 1999.

След това започнаха бюрократични и правни процедури. Произведенията са станали по-интензивни, когато Измир търговска камара Съвет на директорите поддържа изцяло съвета Основател на директорите. Въпреки, че има проблем, на мястото, за да се установи на университета не може да бъде намерен. В същото време, в срещата на приватизация Висока Комисията от 14 Ноември, 2000 преброени 2000 / 83it бе решено да се създаде İzmir Икономически университет Шумер конгломерат район с 160 000 m² в Halkapınar които се губят пари. Това решение бе осуетена от бюрократите в Измир, на синдикатите, Закон за защита на природното наследство, Камара на архитектите и някои политически партийни членове. The Nazilli кретон фабрика, която е била в същото решение е назначен Аднан Мендерес университет без проблем.

Основателите работили ден и нощ, търсят алтернативни места и университета е създадена официално с 2 факултета, 5 професионални училища, и 2 институти със закона преброени 4633, публикувано в Държавен вестник преброени 24 373 от 14 април 2001. Датата, че законодателството е постановена се чества като дата на основаването на университета. В същото време, след като някои проучвания с предложението на Metropolitan кмет Ахмет Piriştina университета беше взето решение да бъде създадена на 1 Юли 2001 в Grand Plaza Hotel, който е изоставен в продължение на девет години. са завършени на бюрократичните процедури и твърди изменение работи срещу времето. Имаше 288 студенти през първата година в конферентната зала, класовете, офис помещения, ресторант, кафенета, студент общежитие и основната сграда, която е завършена през три месеца. С началото на курсовете на понеделник, 22 октомври 2001 г., А официалната церемония по откриването на петък, 26-ти Октомври, 2001 9-ти президент на Република Сюлейман Демирел даде първия урок.

Мисия

Мисията на Измир Икономически университет е да се образоват и да оборудва квалифицирани студенти с лидерски качества, предприемачески способности, умения за критично мислене и способността да допринесе ценни научни изследвания в различни науки. Зрение

Визията на Измир Икономически университет е да се превърне в по-изчистена, висше учебно заведение в челните редици на образованието на универсално ниво, и да положи началото на ценни научни изследвания в различни дисциплини. Основните ценности на институцията

Участие; насърчаването на академична среда, която е универсална, гъвкав, плуралистична, прозрачна и отворена за сътрудничество. Иновация; да вземат участие в интердисциплинарни изследователски и развойни дейности, които са ефективни, творческа и на предния фронт на нови открития, Социална отговорност; да отговаря в рамките на общността чрез ефективно управление на своите социални ресурси в производството и разпространението на всеобщо знание, Perfetionism; последователно да се съсредоточи върху най-добрия възможен резултат във всяка дейност.

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

  • Izmir

    İzmir University of Economics, Sakarya Caddesi, No:156, 35330, Izmir

    Програми

    Въпроси