Keystone logo
Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Представление

ISCAP

история

The ISCAP с името, каквато я познаваме днес - Института по счетоводство и администрация на Порто, произтича от Наредба-закон № 327/76, от 6 май, въпреки своите исторически корени са много по-далечна. Всъщност, това беше през 1886 г., че Индустриалната и търговска институт на Порто е основан (указ от 30 декември 1886), тогавашният министър Emidio Наваро, която снася теоретичните основи на организацията на индустриалната и търговска образование в нашата страна.

През 1891 г., реформите в областта на техническите образование на Джон Франко останаха непроменени промишлени и търговски секции на този институт, не ги превръща в независими училища. Основните курсове на търговия бяха отстранени и горното течение се сведат до три години и се разделят на две степени. Индустриалната и търговска институт на Порто видите, през 1896 г., се признава неговата колежи, равностойни на тези от други училища: бившия игумен на търговията степен (създаден с Постановление на 30 Декември, 1886) и Висшия курс преподава в промишлени институти Търговия и. Индустриалната и търговска институт на Порто премина през проблемен път, липсата на окончателни насоки, до 1918 г., датата на публикуване на Указ № 5029, от 01 декември, което отделя на търговската си част, това разполагане в Търговския институт Port и на Висш институт по търговско пристанище. Тази дата дава първи път разделяне на търговски институти по отношение на Индустриални институти, ситуация, която продължава до 1924. Това сегментация е обаче временно, тъй като бързо се слеят тези нови области на знанието и само през 1933 г. го избере окончателно сегментация. Най-после наречен Търговския институт на Порто е известно към момента на провеждане на най-високо ниво на пазарните проучвания на северната столица, а също и за това, че средно техническо учебно заведение, с атмосфера на висше образование по различни аспекти на академичния си живот.

Реформата, управлявана от Наредба-закон № 38,031, от 4 ноември 1950 г., по никакъв начин не променя характеристиките на това учебно заведение. Напротив, от 1974 г. политическият климат идва оперира дълбоки промени в живота на Института, защото по това време, нараства значението на подчертано технически курсове.

В този нов контекст, напредъка на страната изискваше доброто представяне на висши служители, които по това време стана оскъдна. По този начин, ISCAP, е признат за един от училищата, които в продължение на векове, образувани поколения специалисти и се вмъкват в институциите за висше образование. Това събитие дава възможност на завършилите по търговски институти получават наименованието на завършилите, степен, че "е много квалифициран за допускане до обучение за учител на шестата група от професионални техническо образование". Това законодателство е предшественик на това, което по-късно ще се интегрират търговски институти в областта на висшето образование мрежа - Наредба-закон № 327/76 от 6 май. Така се ражда текущата определянето на Върховния Счетоводство и администрация институти, със статут на "висше образование, с юридическа правосубектност и административна и образователна автономия", упълномощено да придаде "степените на бакалавър, завършил и докторска степен." През учебната 1975/76 година, Института по счетоводство и администрация на Порто преминава министър, под Наредба-закон No. 313/75, курсовете Бакалавър по счетоводство и администрация и езици и Секретариат. Тези курсове впоследствие са регламентирани с Указ № 918/83 от 7 октомври и sofrearam последователни корекции в зависимост от развитието на икономическите и счетоводни науки и изискванията на пазара на труда.

Институтът живее, обаче, един бурен период след датата 1976 г., поради съществуващата несигурност в страната. Институти, упълномощено да предоставя на степените на бакалавър, степен и докторска, те трябва да бъдат интегрирани в университетското образование, но по-късно законови разпоредби, потърсили тяхната среда в Политехническия. Този контекст неяснота приключи само с идентифицирането на училища / висши институти, които са резултат от преобразуването или еволюция на предишните училища и интегрирането на Института по счетоводство и администрация на Порто в Политехническия институт на Порто през 1988 г., от Наредба-закон № о 70/88 от 3 март. Тази нова правна рамка, от факта, че институтите за цел за висше образование от квалифицирани техници в областта на счетоводството и администрацията и насърчаване, в географски контекст, обмена между образование и икономическите и социалните структури. Те също така са открити сходства между целите на Политехниката и институтите на счетоводството и администрацията, която е укрепена тази нова рамка.

Наредба-закон № 443/85 от 24 октомври, установява органичната структура на висшите институти по счетоводство и администрация се посочва също, че неговото преминаване преподаватели да се уреждат от Наредба-закон № 185/81, на 01 юли, който е създал кариерата Политехническия. Въпреки това, те също са били създадени курсовете за бакалаври и специализирани висши изследвания, градуси, че на Закона за народната просвета, изрично се определя като собственик на Политехниката. През 1983 г. идва на Митнически бакалавърската степен (Наредба №. 918/83 от 7 октомври), това страдание също е изменено (Наредба №. 238/86 от 22 май). От 1993/94 учебна година, приемане на предназначението на търговията на висше образование, наследявайки това да Митническия степен. Бакалавър игрище маркетинг е открита през учебната 1996/97 година, за да се даде възможност "запълни една празнота, тъй като нейната цел проучване има за цел премахването на утежнени липсват техническите нужди по-високо в сектора на услугите се дължи на конкурентоспособността на предприятията, главно в резултат на интегрирането на Португалия в Европейския съюз ". Наредба № 751/86, от 17 декември, също създаден курсовете на специализирано висше образование (на ЕИСК) - Одит, финансов контрол, Секретариата за управление и администрация и техническа Митници, които също предоставят степента на бакалавър от които образуват едно цяло с предходната бакалавър разбира се. Това преведено да, от практическа гледна точка, за да се предостави на "лиценз, еквивалентен на ерген за всички академични и професионални цели." През 1991 г. той създава комитет по счетоводство и администрация, последвано от Специализиран превод, последният през 1995.

В края на учебната 1997/98 година, ISCAP поставен в пазара на труда даде възможност на студентите с комисията "и одит, финансов мениджмънт, счетоводство и бизнес администрация, мениджмънт консултант, международна търговия (клонове International Management и митническата администрация) и Специализиран превод. Поради извършена редизайн, на ISCAP минава да преподават, от 1998 г. насам, на BA Счетоводни и администрация (клоновете Счетоводни и администрация, финансовото управление и одит), международен бизнес, езици и секретариата (клон секретариат за управление и преводи специализирано) и маркетинг. През учебната 2001/2002 година също ще бъдат дадени на клона на държавната администрация.

Сега нови съоръжения, официално открити през 1996 г., получава ISCAP края на това десетилетие на Магистър по счетоводство и администрация, организирана от Университета в Миньо, и в партньорство с Политехническия институт на Порто. Въпреки, че е открит през 1996 г., преминаването към новата сграда се провежда една година по-рано през ноември.

През учебната 2003/2004 година за преводи клон специализирана ще се нарича писмени и устни преводи Специализирани, промяна, одобрен със Заповед № 602/2003 от 21 юли,. В 2004/2005 се създава по време на корпоративни комуникации степен и в двете фази в 1-приписва цикъл, по същия начин, бакалавърската степен (6 семестъра) и 2-ри, степента на бакалавър (2 семестъра) одобрен със Заповед № 161/2006 от 20 февруари. По този начин се различава от предишната по това, че общата продължителност на само четири. Въпреки това, този план преобладават само в тази учебна година и в момента е подходящ за съгласието на Болоня, което е довело до създаването на степента само за три години. Все още се очаква одобрение за работата на своя Учител, със същото име, чийто програмно времетраене е 4 семестъра. През учебната 2005/2006 година също хода на езици и Секретариат е адекватен към Споразумението за Болоня, като приема името "Асистенти за управление" на и ще, така да бъде с продължителност само 6 семестъра. Освен това беше предложен на работата на три Masters: подпомаган превод Computer (научна област на чужди езици и литератури); Специализиран писмени и устни преводи (научна област на чужди езици и литератури) и консултанти по управление (научна област на науките за управление).

През учебната година 2007/2008 влезе в експлоатация на счетоводството и администрацията курсове, Международна търговия и маркетинг подходящо към Споразумението за Болоня. Тези градуса вече имат шест семестъра. градуса им магистърски също бяха предложени, но все още са в очакване на одобрение на международната търговия и маркетинг.

Местоположения

  • Porto

    R. Jaime Lopes Amorim 4465-004 S. Mamede de Infesta , , Porto

    Въпроси