© IPAG IE
IPAG Business School

IPAG Business School

IPAG Business School

Представление

IPAG Business School е френско висше учебно заведение, разположено в Париж и Ница на Френската Ривиера. Нашата мисия е да образоваме мениджърите за бързо променящите се световни среди и да произвеждаме качествени изследвания с национална и международна видимост. Училището разчита на изследвания от най-високо ниво, които обогатяват академичните принципи на своите предмети, голяма мрежа с бизнес сектора, признателност сред учениците за разнообразието от култури и знания и повишаване на осведомеността на нашите ученици относно основните съвременни проблеми и етика.

Училището предлага набор от програми от BTS (2-годишна степен) до DBA (8-годишна степен), включително бакалавър (3-годишна степен), MBA (5-годишна степен) и програмата Grande École (5-годишна Магистърска степен и акредитация от EFMD). Създадохме и онлайн програми за тези, които предпочитат по-голяма гъвкавост в обучението си. Професионалистите могат също да следват различни кратки или дипломни курсове, като магистърска степен по мениджмънт и КСО от IPAG Executive Education. Разчитайки на международна мрежа от повече от 130 партньорски университета в 37 държави, студентите имат голям избор от международни дестинации, от които да избират, когато решат да учат семестър в чужбина. Всяка година училището посреща повече от 1000 чуждестранни студенти, привлечени от френски бизнес училища и програми IPAG. Също така, с водещи изследвания, IPAG се появява в най-известните класации (Shanghai, RePEc).

Нашата мисия

Да образова мениджърите за бързо променящите се световни среди и да произвежда качествени изследвания с национална и международна видимост

За тази цел IPAG Business School разчита на:

 • Изследвания от най-високо ниво, които обогатяват академичните принципи на своите предмети
 • Страхотна мрежа с бизнес сектора
 • Признание сред учениците за разнообразието от култури и знания
 • Повишаване на осведомеността на нашите ученици относно основните съвременни проблеми и етика
 • Нашата цел е да обучим многоквалифицирани, адаптивни и отговорни мениджъри.

Характеристики на кампуса

В Париж, до подножието на Айфеловата кула и в сърцето на района Saint-Germain des Pres
В сърцето на Париж, нашият кампус, разположен в Beaugrenelle в 15-ти арондисман, предлага 5000 кв.м², заедно с медийна библиотека, многобройни учебни стаи и кафене. Нашият „исторически“ парижки кампус е идеално разположен в сърцето на Saint-Germain-des-Prés, високо място за културния и интелектуален живот на столицата.

В Ница, сгушен между морето и планината
IPAG Business School също е вкоренено в сърцето на Ница повече от 30 години, на мястото, където се намираше бившата Chambre des Métiers. Нашият кампус, който е исторически включен в списъка, посреща повече от 1000 студенти от над 40 националности. Учебната среда е идеална: два големи театъра, градина, кафене и слънчева тераса.

  Стипендии и финансиране

  Стипендия за заслуги

  Всяка година във всеки кампус най-добрите студенти от програмата Grande École извън PGE3 се възнаграждават за отличните си резултати под формата на намалени такси за обучение.

  Критерии за допустимост: Академични резултати.
  Стойност: Финансова награда от училището за първите 3 ученици във всяка супер промоция, независимо от статуса на ученика (сменящ се или не). Ако се редува: прехвърлете на ученика. За PGE5 се награждават първите 3 ученика в супер промоцията за начално обучение и първите 3 ученика в супер промоцията с двойна диплома.

  Стипендия за високи постижения

  50% отстъпка от таксите за обучение за първата година се предоставя:

  • На всички студенти, които са преминали бакалавърска степен с най-високо отличие
  • На студенти с държавна стипендия, издържали с отличие матурата

  Стипендия IPAG

  Училището е създало специфични стипендии за програмите Grande École и бакалавър, отпускани от комисия за разпределение, подлежащи на проверка на доходите и академични резултати. Тази стипендия е достъпна за студенти по програма Grand École, бакалавър и BTS.

  Класации

  IPAG е включена в Топ 10 на френските институции в „Класирането на университетите“ на Research.com в категорията „Икономика и финанси“. Това е страхотна награда за преподавателите на училището и всички негови учители-изследователи.

  4th French Business School IPAG вече е класиран на 9-то място в Топ Франция за изследвания в областта на икономиката и финансите. Като 4-то по големина френско бизнес училище, то също се присъединява към Топ 300 в света (282-ро), доминирано от гигантите Харвардския университет, Масачузетския технологичен институт (MIT) и Калифорнийския университет Бъркли. За Duc Khuong Nguyen, декан на факултета и научните изследвания в училището, « тази класация отразява огромната работа, извършена от учителите-изследователи на IPAG, качеството на техните публикации в най-престижните международни списания и последователността на усилията, положени от няколко години насам ».

  Веднъж годишно Research.com актуализира своята класация на университетите и училищата с най-високи резултати в научните изследвания в научни области, вариращи от компютърни науки и инженерство до математика, неврология, икономика, финанси и медицина. Методологията, използвана от платформата, се основава на използването на библиометрични данни и изследване на работата на над 160 000 изследователи от половин хиляди институции. Следователно научните публикации на изследователите на IPAG и тяхното влияние – чрез цитиранията, които получават – са позволили на училището да получи тази награда.

  Много горда от позицията си в тази класация, IPAG сега гледа към престижната класация в Шанхай, в която се появява всяка година от 2016 г. насам - резултатите се очакват през лятото.

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Paris

   Rue du Théâtre, 10, 75015, Paris

   • Nice

    Boulevard Carabacel, 4, 06000, Nice

    • South Wales

     South Wales, Wales, New York,USA, 14139, South Wales

     • Bournemouth

      Bournemouth, England ,United Kingdom, , Bournemouth

      • Griffith

       Griffith, Griffith City Council, New South Wales, Australia, 2680, Griffith

       • Paris

        Rue du Théâtre,10, 75015, Paris

        Въпроси