International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

Представление

154822_1.jpg


Относно IMC

Международният медицински колеж IMC® е утвърдена немска университетска институция за следдипломни международни магистърски курсове и продължаващо обучение, използвайки концепция за смесено обучение с цел най-добрия трансфер на знания в областта на стоматологията, медицината и медицинските технологии.

IMC принадлежи към Университета на Дуисбург-Есен, който е един от най-високо класираните университети в Германия, Европа и в международен план. (https://www.uni-due.de/med/en/index.php/www.uni-due.de/med/en/index.php). Магистърските степени ще бъдат присъдени съвместно от Университета на Дуисбург-Есен и IMC®. Титуляр на институцията е MIB GmbH в Мюнстер, Германия.

Магистърските програми на IMC са успешно акредитирани в съответствие с Болонската декларация от Съвета по акредитация на Германия (Министерство на висшето образование).
Има повече от 1200 възпитаници от 43 страни.

154824_3.png

154825_4.png

Партньорски университети на IMC®

Магистърските програми IMC® се провеждат в сътрудничество с добре познатите партньорски университети на IMC®


Предлагани магистърски курсове

всички магистърски курсове се предлагат на английски и немски език (с изключение на M.Sc. Advanced General Dental Practice - само на английски език)

задочно: 60 ECTS 3 семестър ИЛИ 90 ECTS 4 семестър:
- маг. Имплантология и дентална хирургия
- маг. Възстановителна и естетична стоматология
- маг. Пародонтология
- маг. Специализирана ортодонтия

задочно: 90 ECTS 4 семестър:
- маг. Разширена обща дентална практика

Нашата концепция

Съвременните концепции за смесено обучение правят задочно следдипломно обучение и образователни програми достъпни дори за тези, които вече са въвлечени в ежедневна клиника или практика. Концепцията IMC® е специално разработен дидактически подход, съчетаващ модули за електронно обучение, онлайн лекции на живо и блокове за практическо обучение.

Тези програми за обучение се фокусират както върху предаването на най-новите научни открития и резултати, така и върху обмена на знания на участниците в съответните им специалности. Сътрудничеството между университетите и съответните международни институции за обучение и образование, както и специално разработената учебна програма и интегрираната програма позволява този подход.

Независимо от всички национални, политически, културни и религиозни различия, участниците от различни страни могат да обсъждат онлайн специализирани и научни теми.

Тази разработка се изисква и оценява високо от Съвета за наука и хуманитарни науки на германското федерално правителство [Wissenschaftsrat], за да подпомогне научните изследвания и висшето образование по дентална медицина. (Wissenschaftsrat, 2005)

<img class="inserted-image image-element img-responsive half-width" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_372,c_limit/element/15/154715_5.jpg" alt="154715_5.jpg" data-json="{"author":"©


Учебни съоръжения

MIB GmbH разполага с над 1000 m² помещения за обучение и преподаване на текущото им местоположение, където вече се провеждат курсове, лекции, семинари и практически упражнения. Чрез споразумения за сътрудничество с университети и сътрудничещи си клиники и институти ние сме в състояние да провеждаме клинични стажове и семинари (7 университетски болници, 5 учебни болници).


Допълнителни сътрудничещи институции

Местоположения

  • Münster

    MIB GmbH Gartenstraße 21 48147 Münster, , Münster

Програми

    Институцията предлага още:

    Въпроси