Keystone logo
International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

Представление

154822_1.jpg


За IMC

Международният медицински колеж IMC® е утвърдена немска университетска институция за следдипломни международни магистърски курсове и продължаващо обучение, използвайки концепция за смесено обучение с цел най-отличния трансфер на знания в областта на стоматологията, медицината и медицинските технологии.

IMC принадлежи на университета в Дуйсбург-Есен, който е един от най-високо класираните университети в Германия, Европа и в международен план. (https://www.uni-due.de/med/en/index.php/www.uni-due.de/med/en/index.php). Магистърските степени ще се присъждат съвместно от Университета на Дуйсбург-Есен и IMC®. Притежател на институцията е MIB GmbH в Мюнстер, Германия.

Магистърските програми на IMC са акредитирани успешно в съответствие с Болонската декларация от Съвета за акредитация на Германия (Министерство на висшето образование).
В нея участват над 1200 завършили от 43 държави.

154824_3.png

154825_4.png

Партньорски университети IMC®

Магистърските програми IMC® се изпълняват съвместно с известните университети партньори IMC®


Предлагани магистърски курсове

всички магистърски курсове се предлагат на английски и немски език (с изключение на магистърска степен Разширена обща дентална практика - само на английски език)

задочно: 60 ECTS 3 семестър ИЛИ 90 ECTS 4 семестър:
- маг. Имплантология и дентална хирургия
- маг. Възстановителна и естетична стоматология
- маг. Пародонтология
- маг. Специализирана ортодонтия

задочно: 90 ECTS 4 семестър:
- маг. Разширена обща дентална практика

Нашата концепция

Съвременните концепции за смесено обучение правят достъпните програми за следдипломно обучение и обучение на непълно работно време дори за онези, които вече участват в ежедневна клиника или практика. Концепцията на IMC® е специално разработен дидактически подход, съчетаващ модули за електронно обучение, онлайн лекции на живо и практически блокове за практическо обучение.

Тези програми за обучение се фокусират както върху трансфера на най-новите научни открития и резултати, така и върху обмена на знания на участниците в съответните им специалности. Сътрудничеството между университетите и съответните международни институции за обучение и образование, както и специално разработената учебна програма и интегрираната програма позволяват този подход.

Независимо от всички национални, политически, културни и религиозни различия, участниците от различни страни могат да обсъждат онлайн специализирани и научни теми.

Това развитие се изисква и оценява от Съвета на германското федерално правителство за наука и хуманитарни науки [Wissenschaftsrat], за да подкрепи научните изследвания и висшето образование по дентална медицина. (Wissenschaftsrat, 2005)

154715_5.jpg


Учебни съоръжения

MIB GmbH разполага с над 1000 м² помещения за обучение и преподаване на сегашното им място, където вече се провеждат курсове, лекции, семинари и практически упражнения. Чрез споразумения за сътрудничество с университети и сътрудничещи клиники и институти ние сме в състояние да провеждаме клинични стажове и работни срещи (7 университетски болници, 5 преподавателски болници).


Допълнителни сътрудничещи институции

факултет

Директор:
https://www.med-college.de/faculty-1/direktor

Почетни професори:
https://www.med-college.de/faculty-1/honorary-professors

Гостуващи професори:
https://www.med-college.de/faculty-1/visiting-professors

Wissenschaftlicher Beirat:
https://www.med-college.de/faculty-1/wissenschaftlicher-beirat

Prüfungsausschuss:
https://www.med-college.de/faculty-1/pruefungsausschuss

Dozenten:
https://www.med-college.de/faculty-1/dozenten

Местоположения

  • Münster

    MIB GmbH Gartenstraße 21 48147 Münster, , Münster

Програми

    Институцията предлага още:

    Въпроси