IMT Mines Albi

IMT Mines Albi

IMT Mines Albi

Представление

Основана през 1993 г., IMT Mines Albi е държавна институция за висше образование, специализирана в машиностроенето, поставена под ръководството на Министерството на икономиката и индустрията.

Завършил инженерно училище

Като френски "Grande École d'Ingénieurs инженерство", IMT Mines Albi предлага изключителен набор от програми, отговарящи на вашите нужди, таланти и цели. Нашите студенти са приети на ниво L3 или M1 и нашата инженерна диплома се доставя в края на M2 година. Нашите програми за магистър по инженерство, International Master (M3) и Ph.D. осигуряват високо ниво на научно и управленско обучение за разработване на социално отговорни лидери, изправени пред предизвикателствата на динамичния и неуреден свят.

Център за високи постижения в областта на научните изследвания

IMT Mines Albi е домакин на 3 изследователски центрове: RAPSODEE център за изследвания, посветена на енергетиката, околната среда и науката и технологиите на твърди частици, Клеман Адер институт, насочени към изследване на механични и материалознание инженерство с особен акцент в по аеронавтика и космически приложения на Центъра за научни изследвания за индустриално инженерство, посветено на организацията и управлението на веригите за доставки, разработването на математически инструменти и софтуер за системен инженеринг Като признание за научните постижения и качество в рамките на индустриалните научноизследователски партньорства, RAPSODEE и ICA станаха споделени изследователски звена между CNRS и Mines Albi и лабораториите от IMT Mines Albi получиха престижната класация "Carnot", етикет, предоставен на елитни изследователски групи във Франция, провеждащи индустриално ориентирани изследвания

Бизнес партньор за икономическо и регионално развитие

IMT Mines Albi непрекъснато развива тесни връзки с международните и национални индустрии и участва в развитието на регионалната икономика, например чрез организиране на стартиране и т.н. Процесът на обучение е предназначен да гарантира, че дипломираните инженери са в състояние да " оперативни работни места в различни сектори в отрасъла. Много инженери и мениджъри от индустрията редовно преподават в училището и са тясно свързани с управлението му.

стратегия

IMT Mines Albi е модерна и добре оборудвана академична институция

  • обучение на много квалифицирани инженери според френската традиция "Grandes Ecoles"
  • диплома "Магистър"
  • съпровождащо докторска диплома
  • извършване на авангардни фундаментални и приложни изследвания
  • насърчаване на промишленото осъществяване на неговите дейности.

IMT Mines Albi принадлежи: - на "Institut Mines-Télécom", френския лидер в областта на образованието и научните изследвания в областта на инженерните науки, информационните технологии и управлението, - "Тулузу университет", основан през 1290 г., включващ около 120000 студенти, полета. Алби е очарователен и тих град, разположен в югозападната част на Франция, като историческият му център е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен в сърцето на модерната и динамична мрежа на университетите "Мините", "Télécom" и "Тулуза", разположени във Франция и в региона Миди-Пирене, "Mines Albi" се развива в среда на световноизвестни изследователски клъстери различни области като аеронавтика, рак и здраве, енергия, вода и околна среда. Ускорената интернационализация на кампуса се превърна в една от основните цели за бъдещо развитие. Значителен международен опит е задължителен за всеки от нашите ученици по време на обучението им, а IMT Mines Albi цели домакин на годишна база около 30% от чуждестранните студенти в бакалавърски и магистърски курсове. Тези студенти са допуснати като студенти за обмен, студенти или двойни дипломи, в рамките на споразуменията за сътрудничество, подписани с университети от цял ​​свят. Днес около 50% от нашите докторантски и следдипломни студенти идват от чужбина. Развиваме международната ангажираност и признание на нашите изследвания, като продължаваме да организираме и организираме годишни международни конференции, да увеличаваме участието си в международни и европейски проекти и да увеличаваме международните публикации. Развитието на съвместни международни изследователски екипи и лаборатории, както и задълбочаването на посещаваните професори ще укрепят нашата позиция на международно ниво. Благодарение и на новите инвестиции в технологичните и пилотни платформи GALA, MIMAUSA и VALTHERA, както и на качеството на кампуса и най-общо в Алби, IMT Mines Albi е привлекателна възможност за изучаване и изследване.

Местоположения

  • Albi

    Allée des sciences, 81000, Albi

Въпроси