Keystone logo
IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

Представление

Относно IHS

Основан през 1958 г., IHS е международният институт за жилищно и градско развитие на университета „Еразъм“ в Ротердам. Повече от 60 години нашата мисия е да развиваме човешки и институционален капацитет, да намалим бедността и да подобрим качеството на живот в градовете. Ние предлагаме магистърски, докторски и кратки курсови програми по различни градски теми, включително социално-пространствена динамика в планирането, устойчивост на климата, местни икономически иновации, жилища от гледна точка на правата на човека и пола, устойчивост и зелени градове (инфраструктура, енергия и вода), земя право и финанси и регенеративно управление на природни ресурси.

120113_commonstudentheaderErasmus.jpg

Методи на преподаване и учене

Нашите методи на преподаване и учене са закотвени в уникалния IHS подход за кръстосано оплождане на образованието, консултациите и научните изследвания. Подходът IHS е предназначен да подготви учениците да формират многоизмерни решения за намаляване на бедността и подобряване на качеството на живот в градовете. Нашият академичен персонал по всяко време участва в международни мисии за преподаване и обучение, като непрекъснато работи за разработването на иновативни градски решения. Ние се гордеем с нашия интердисциплинарен подход към образованието, чрез който гарантираме, че реалните градски проблеми и решения се решават обратно в нашата учебна програма.

120112_Renownedprofessors.jpg

Фасилитатори

IHS работи с глобални лидери в областта на градското развитие, включително ООН-Хабитат, Сити Алианс и ICLEI. IHS също така си партнира с водещи холандски университети в Холандия и по света, за да предостави цялостно разбиране за градското развитие. Амстердам, Гронинген и ТУ-Делфт са някои от университетите, които изнасят гостуващи лекции по брандиране на града, градска икономика, логистика, транспорт, опазване на наследството са само малка селекция от допълнителните академични ресурси, които IHS предлага на нашите студенти всяка година.

Студенти

Класната стая на IHS се състои от професионалисти от средно ниво с богат и разнообразен опит от повече от 45 страни. Типичните среди включват архитектура, инженерство, планиране, икономика, социални науки, екология и жилища.

Завършилите IHS допринесоха изключително много за изпълнението на нашата мисия за намаляване на бедността и подобряване на качеството на живот в градовете по света. Те продължават да заемат различни позиции в частния, правителствения и академичния сектор. Ето няколко примера за позиции, заети от нашите възпитаници:

● Кръгова икономика на ръководител на проекти във Philips

● Специалист по градско управление и политика в ООН-Хабитат

● Архитектурен консултант в Азиатската банка за развитие

● Съветник по пространствено планиране в GIZ

● старши инспектор в Министерството на местното самоуправление и регионалното развитие

● Директор в Центъра за екологично устойчив транспорт и изменението на климата

● Редовен професор в Pontificia Universidad Javeriana

120110_getadiplomafromatop100university.jpg

Град и кампус

IHS се намира в университетския кампус на Еразъм, Woudestein , в емблематичния град Ротердам. Дръзкият архитектурен стил, пионерското градско планиране и прочутото мултикултурно население поставиха Ротердам на преден план в иновациите и култивирането в градския свят. IHS се гордее със своята история от Ротердам, помагайки за възстановяването и преоткриването на града след разрушенията, причинени от Втората световна война. На фона на впечатляващ силует, Ротердам е изпълнен с отлични местни и международни транспортни връзки, което го прави идеалната база за опознаване на всичко, което Холандия и останалата част от Европа могат да предложат. Има добре свързани транспортни системи и безопасни велосипедни пътеки, което прави пътуването из града много приятно. Това е град, пълен с разнообразие със 175 различни националности, съставляващи 600 000 жители на Ротердам. Освен това изучаването на английски език е задължително в холандската образователна система, което означава, че почти цялата страна може да говори английски! „Направи го“ е визия, която подкрепя растежа на този фантастичен град, илюстрирана от сливането между пристанището, град Ротердам и университета „Еразъм“ в Ротердам.

120109_Резулиран_Girlsoncampusfromtheback.jpg

Приемане

От 1 октомври всяка година можете да започнете да кандидатствате в нашите магистърски програми. За да научите повече за изискванията за прием, моля, посетете нашия уебсайт тук .

Програми, преподавани на

Английски

Местоположения

  • Rotterdam

    Rotterdam, Холандия

    Въпроси