Keystone logo
Hong Kong Baptist University (HKBU) School of Business MSc in Corporate Governance and Compliance (MScCGC)
Hong Kong Baptist University (HKBU) School of Business

MSc in Corporate Governance and Compliance (MScCGC)

Kowloon Tong, Хонг Конг

12 Months

Английски език

Редовно обучение, Задочно обучение

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

На територията на колежа

Представление

Мисията на магистърската степен по корпоративно управление и съответствие е да осигури специализирано обучение и практически знания за подготовка на директори, секретари на компании и специалисти по съответствие за укрепване на устойчивостта и отчетността на техните организации. Училището по бизнес има за цел да постигне всичко това с експертен преподавателски екип и иновативна учебна програма.

Студентите ще получат всеобхватно обучение по корпоративно управление, за да посрещнат предизвикателствата на една все по-сложна регулаторна среда и непрекъснато нарастващите очаквания на акционерите и заинтересованите страни.

Програмата съдържа 8 основни курса и 2 избираеми. Предлага се както в редовен, така и в задочен режим, за да отговаря на индивидуалните предпочитания за обучение. Квалифицирани кандидати, които се интересуват от корпоративно управление на търговски дружества и неправителствени организации, са добре дошли.

Завършилите програмата имат право да кандидатстват за пълно освобождаване от изискванията за изпити на The Chartered Governance Institute (CGI) и The Hong Kong Chartered Governance Institute (HKCGI).

Professional Accreditations

Завършилите програмата имат право да кандидатстват за пълно освобождаване от изпитните изисквания на Института на дипломираните секретари и администратори (ICSA) и Хонг Конгския институт на дипломираните секретари (HKICS).

Students are required to take eight core courses and two electives. The eight core courses are based on the corresponding papers of the International Qualifying Examination of HKICS. Upon successful completion of the Programme, students will be awarded the degree of Master of Science in Corporate Governance and Compliance, and are eligible to apply for full exemption from the examination requirements of ICSA and HKICS.

Резултат от програмата

Учебен план

Приемане

Стипендии и финансиране

Такса за обучение по програмата

Акредитации

За училището

Въпроси