Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Представление

Добре дошли в HOST ! Мислите ли да учите тук? Или се интересувате от период на обучение или стаж в чужбина? Вие сте университетски преподавател или член на персонала, който би искал да научи повече за мобилността на персонала като част от научните изследвания, преподаването или професионалното развитие или за започването на международно университетско партньорство? Тогава услугата на HOST International не е точно това, което търсите!

Тръгвам

Запознаването с други култури в период на престой в чужбина е незабравимо и обогатително преживяване. Независимо дали изучавате, практикувате или работите в чужбина, вашият престой в чужбина ще ви позволи не само да подобрите езиковия и междукултурните си умения, но също така и Вашия опит и вашата професионална и лична мрежа. Това е значителен актив за Вашата автобиография - актив за целия Ви живот!

Защо HOST?

Hochschule Stralsund - Университетът за приложни науки е млад и иновативен университетски кампус в североизточната част на Германия. С модерното си оборудване, отличното съотношение между персонал и студент и фантастичната позиция в непосредствена близост до Strelasund, ръка на Балтийско море, HOST предлага най-добрите условия за изучаване, изследване и качество на живот. Ето защо той редовно успява да спечели водещи позиции в немските университетски класации.

Практически ориентирани, динамични, международни

Потенциалните студенти могат да избират измежду 27 акредитирани бакалавърски и магистърски програми на немски или английски език и една дипломна програма. Предлаганите програми включват не само традиционни курсове като инженерство, електротехника и бизнес администрация, но и нови и иновативни програми като ИТ сигурност и мобилни системи, инженеринг на моторни спортове или стратегии за развитие на туризма. Понастоящем в трите училища - Бизнес администрация, инженеринг, електротехника и информатика, учат около 2 200 студенти от 36 държави. Това може да не е толкова, колкото и в други университети по приложни науки в по-големите градове - но освен ясното ориентирано към практиката ориентиране, преди всичко личния надзор гарантира успеха в ученето. И: Университетът не само има спокойна атмосфера, но и семейно удобство и е напълно достъпен за хора с увреждания. Това е, което наричате HOST!

Иновационен мотор за противодействие на липсата на експерти

HOST е една от най-важните институции за обучение на висококвалифицирани експерти в Мекленбург-Предна Померания. Завършилите отлично класирани програми са силно търсени, не само в нашия регион, но и в цяла Германия и в чужбина. Почти всички програми могат да бъдат изучавани и като част от двойна програма с голяма практика. За да направи това възможно, Университетът си сътрудничи с няколко компании. В същото време, с практически ориентираните си изследвания, HOST е важен импулсен доставчик на държавната индустрия.

Дейности и Балтийския университет в холдинга HOST

И тъй като ученето е, разбира се, важна част, но не всичко, има много дейности, предлагани в колежа. Екипите за студентски проекти, Baltic Racing и ThaiGer например разработват състезателни автомобили на най-високо ниво. Наскоро HOST дори успя да отпразнува титлата в европейското първенство. Студентите бизнес консултанти в SUS поддържат компании в целия регион. Carpe Diem eV организира партита, културни събития и легендарния Campusspektakel. Кампусът предлага богата гама от спортни дейности. И разбира се, университетът има свой собствен клуб по ветроходство. И не забравяйте, че най-близкият пясъчен плаж е само на пет минути пеша от кампуса ...

Високо качество на живот, ниски разходи за наем

Ученето в Щралзунд има друго важно предимство: разходите за живот са много по-ниски, отколкото в няколко други университетски местоположения. Намирането на евтин апартамент с много добър стандарт в центъра на града изобщо не е проблем в Stralsund. В същото време Студентски услуги, разбира се, предлагат евтини стаи в залите на пребиваване. Маркирайте: студентското селище "Холцхаузен", разположено точно в университета!

Щралзунд и околностите осигуряват отлично качество на живот. Университетът може да се види от остров Rügen - най-слънчевия остров на Германия. Не един, а два близки национални парка дават възможност за фантастични природни преживявания. Град Ханезе е място за световно наследство на ЮНЕСКО и атракция за гости от цял ​​свят. Много от развлекателните дейности и богатата културна и партийна програма гарантират, че градът непрекъснато се разраства.

Бихте ли искали да получите отлична степен и да се запознаете с допълнително място? Елате в Stralsund. Ще се радваме да ви посрещнем в нашия космополитен университет!

Местоположения

  • Stralsund

    Zur Schwedenschanze,15, 18435, Stralsund

    Въпроси