HFT Stuttgart

HFT Stuttgart

HFT Stuttgart

Представление

Традиция и иновации - ключови характеристики на HFT Щутгарт. Основана през 1832 г. като "зимна школа за занаятчии по строителството", днес HFT Щутгарт предлага широк спектър от акредитирани бакалавърски и магистърски програми.

Нашите три факултета предлагат общо 14 бакалавърски и 18 магистърски програми. Нашият кампус се намира директно в центъра на Щутгарт, бизнес центъра на Югозападна Германия.

Студентите от HFT

В HFT Щутгарт специализираме в преподаването на практически умения в малки групи. 4 000 студенти се обучават от около 125 професори, които се подкрепят от над 400 преподаватели на непълно работно време.

Не само се преподават технически познания, но и междуличностни умения като изграждане на екип и способност за работа по интердисциплинарни проекти. Вградена във вашата дипломна програма можете да намерите и практически учебни проекти във фирми и офиси или евентуално учебен семестър в една от нашите 70 партньорски институции по целия свят.

Системата за бакалавърска и магистърска степен в HFT Щутгарт ви предлага правилната програма за обучение и най-добрите възможности за вашата бъдеща кариера.

Щутгарт като място за изучаване, работа и живеене

Държавната столица Щутгарт с население от почти 600 000 души има какво да предложи. Той е икономическият център на Югозападна Германия и е известен в световен мащаб за своя автомобилен опит. Това е град, известен с инженерството, архитектурата и културата, заобиколен от лозя. Готлиб Даймлер и Вилхелм Майбах развиват първия бензинов двигател в градината си през 1882 г., като по този начин създават автомобилната индустрия в града. Porsche последва по-късно като производител на спортни автомобили, както и много доставчици като Bosch и Mahle.

Студенти и преподаватели от HFT

Регион Щутгарт е една от водещите икономически райони на света. В него се намират голям брой глобални марки като IBM и Hewlett-Packard, където се намират техните европейски централи, както и няколко хиляди иновативни малки и средни компании.

Заслужава да се посетят разнообразните музеи, динамичен театрален пейзаж, Операта, дворци, паркове, гористи местности и зоологическата градина Wilhelma.

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Местоположения

  • Stuttgart

    Hochschule für Technik Stuttgart University of Applied Sciences Schellingstr. 24,, 70174, Stuttgart

Въпроси