© Hanken School of Economics
Hanken School of Economics

Hanken School of Economics

Hanken School of Economics

Представление

Hanken School of Economics (HSE), едно от най-старите бизнес училища в скандинавските страни, е създадено преди повече от сто години. Днес Hanken е единственото самостоятелно бизнес училище във Финландия. Нашата стратегия включва профилиране на училището като наистина международно и научно-ориентирано бизнес училище с тесни връзки с корпоративния свят. Ние предлагаме академични програми на всички нива (бакалавърска степен, магистърска степен и докторска степен) на две места, в Хелзинки и Вааса. Hanken School of Economics притежава трите най-престижни международни акредитации за бизнес училища: EQUIS, AACSB и AMBA. Само един процент от всички бизнес училища по света са постигнали това.

Като бизнес училище Hanken има солидна основа с международно признание, отразено в нашата международна акредитация, солидна финансова основа и ценни национални и международни мрежи, които подкрепят нашите международни най-добри изследователски и конкурентни образователни програми. Ние ценим нашите академични и корпоративни партньори и гарантираме, че изследователите и студентите в Hanken получават първокласно образование, докато изграждат значими професионални и лични мрежи.

Hanken – международно бизнес училище със силни връзки с бизнеса и обществото

Добре дошли! Тук ще намерите информация за Hanken .

Hanken School of Economics , едно от най-старите бизнес училища в скандинавските страни, е създадено преди повече от сто години. Днес Hanken е единственото самостоятелно бизнес училище във Финландия. Нашата стратегия включва профилиране на училището като наистина международно и научно-ориентирано бизнес училище с тесни връзки с корпоративния свят. Ние предлагаме академични програми на всички нива (бакалавърска степен, магистърска степен и докторска степен) на две места, в Хелзинки и Вааса.

Изследванията в Hanken се извършват във всички отдели, със специален фокус върху четири избрани области на сила. Много от нашите изследователи са в абсолютните челни редици в своята област. Нашето сътрудничество с корпоративния свят се отразява в съвместни изследователски проекти, в активно взаимодействие чрез нашата партньорска програма, както и в щедрата подкрепа, която получаваме при набирането на средства.

Hanken е първият университет във Финландия, който въвежда задължителен семестър в чужбина като интегрирана част от учебната програма. По този начин на студентите се предлага уникална възможност да създадат своите международни мрежи за цял живот чрез период на обмен или стаж в чужбина. Тези доживотни мрежи се създават както в международен мащаб, така и в Hanken . Те проникват в обучението и играят важна роля за отличното позициониране на нашите възпитаници на международния пазар на труда. Чрез нашата мрежа от възпитаници и дейности, ние също така гарантираме, че мрежата, изградена по време на Hanken , и връзките с училището се поддържат и разширяват след дипломирането.

Като бизнес училище Hanken има солидна основа с международно признание, отразено в нашата международна акредитация, солидна финансова основа и ценни национални и международни мрежи, които подкрепят нашите международни най-добри изследователски и конкурентни образователни програми. Ние ценим нашите академични и корпоративни партньори и гарантираме, че изследователите и студентите в Hanken получават първокласно образование, докато изграждат значими професионални и лични мрежи.

Стратегия: Hanken 2030 – За международна Финландия и устойчив свят

Новата стратегия на Hanken School of Economics , Hanken 2030 – За международна Финландия и устойчив свят, беше одобрена от борда на Hanken на 13 декември 2023 г.

Стратегическата рамка на Hanken

Стратегията включва мисията и визията на Hanken , както и ценностите на общността Hanken .

Стратегията Hanken 2030 определя стратегическите цели на Hanken . Мисията определя основната мисия на Hanken , а визията определя дългосрочните цели на Hanken .

Той също така включва пет интегрирани подстратегии, всяка със свои собствени цели.

 • образование
 • изследване
 • Обществена ангажираност
 • Устойчивост и отговорност
 • Активатори

Освен това стратегията идентифицира пет инициативи, които да бъдат изпълнени от 2024 г. нататък, които подкрепят цялостното изпълнение на стратегията.

Стратегическият оперативен план ще бъде изготвен през първото тримесечие на 2024 г. и включва ключови цифри, които се наблюдават редовно от борда на Hanken и се използват като инструмент за наблюдение на развитието.

Характеристики на кампуса

ИТ услуги в Hanken

Можете да намерите информация за Hanken WLAN, потребителски права/ID, печат и копиране, както и информация за системите и софтуера, използвани в Hanken на ИТ страниците.

Hanken предоставя няколко ИТ услуги за вас като студент или като преподавател или персонал Hanken . Много услуги са достъпни за вас само след влизане с потребителско име и парола Hanken . Като студент, записан за семестъра, или като служител, имате право на потребителско име. Отваря се в нов прозорец

Преди да започнете обучението си, ще получите имейл с информация как можете да активирате вашето потребителско име. След като разполагате с необходимата информация, можете да продължите към активиране на вашия акаунт. Вашето потребителско име е достъпно само ако имате активно изследване в регистъра на изследванията.

Hanken бизнес лаборатория

„Нашата мисия е да помогнем на стартиращи фирми, мащабни фирми, организации с нестопанска цел и физически лица да постигнат значителен растеж“

Hanken Business Lab е нова форма на инкубатор, чиято цел е да помогне на стартиращи фирми, мащабни компании, организации с нестопанска цел и физически лица да постигнат значителен растеж в Hanken . Hanken Business Lab може да се намери в така наречения Torget (Хелзинки) или Stugan (Vaasa). Това са пространства за съвместна работа, където студенти, възпитаници, преподаватели и служители Hanken , както и други партньори за сътрудничество могат да се срещат по всяко време на деня.

Квантов

Quantum е многофункционално място за срещи, което предлага достъп до бази данни с фирмени и финансови данни, позволяващи работа с големи данни. Модерната технология позволява стрийминг на всички обучения и събития, както и следене в реално време на финансови новини.

Настаняване

Студентите по обмен или остават в апартамент, предоставен от Фондацията за студентски жилища в региона Хелзинки/Вааса (HOAS/VOAS), или намират място на частния пазар.

Квотата на Hanken за стаи HOAS в Хелзинки не отговаря на търсенето през есенния семестър. През есенния семестър около 60% от студентите по обмен, идващи в Хелзинки, получават настаняване чрез HOAS. Hanken дава на студенти извън Европа приоритет на апартаментите HOAS, така че ако сте студент, идващ от Европа за есенния семестър, бъдете готови да намерите настаняване на частния пазар. Ние обаче призоваваме всички студенти да кандидатстват за HOAS, без заявление не можете да получите оферта от тях.

 • HOAS в Хелзинки
 • Частен пазар в Хелзинки
 • VOAS във Вааса
 • Частен пазар Вааса

Студентските апартаменти на Hanken в Хелзинки

 • Ако сте регистриран като присъстващ студент в Hanken в Хелзинки, можете да кандидатствате за студентско настаняване.
 • Студентското настаняване означава апартаменти, които са построени с обществени заеми от организации с нестопанска цел. Наемът е с около 20% по-нисък от наемите за частни апартаменти.
 • Всички договори за наем на студентски квартири са валидни за една академична година. Изискванията за получаване на нов договор за следващата академична година са да сте регистрирани като присъстващи в Hanken в Хелзинки и да сте се погрижили за ангажиментите си по договора за наем.
 • Можете да прекратите договора за наем само в специални случаи. Студентите, които заминават в чужбина, за да завършат обменно обучение чрез обмена на Hanken , могат да поднаемат апартамента за периода на обмена.
 • Студентът, който кандидатства за апартамент, се поставя в опашката за апартамент въз основа на текущото разстояние от неговата община по местоживеене до мястото на обучение. Ще получите повече информация за системата на опашката, след като кандидатствате.

Изабела на Hanken в Хелзинки

Hanken 's Isabella (построен през 2021 г.) в Jätkäsaari има 78 студия и два апартамента с една спалня. Студентът, който кандидатства за апартамент, се поставя в опашката за апартамент въз основа на текущото разстояние от неговата община по местоживеене до мястото на обучение. Ще получите повече информация за системата на опашката, след като кандидатствате.

Майспорт в Хелзинки

Hanken притежава 40% от апартаментите в Majsporten в Arabianranta, Majstranden. Сградата Majsporten (със спортно съоръжение на покрива) е построена през 2019 г. Проектът за студентски жилища Majsporten е в сътрудничество с Arcada University of Applied Sciences. Заявленията се обработват от Arcada Nova.

  Приемане

  Стипендии и финансиране

  Схемата за стипендии на Hanken

  • Стипендиите се отпускат само на студенти, които са задължени да плащат такси за обучение.
  • Кандидатстването за стипендия няма да повлияе на кандидатурата ви за образователната програма.
  • Стипендиите в Hanken са базирани на заслуги. Всички стипендии се присъждат въз основа на академичните постижения на кандидата в предишните проучвания и приложимите резултати от теста.
  • Броят на стипендиите е ограничен.
  • Всички стипендии изискват от получаващите студенти да поддържат добро темпо с обучението си.

  Стипендии - фаза на прием

  Hanken Premium освобождаване

  • Освобождаване от такса за обучение в размер на 50% от таксата за обучение за продължителността на първата степен в Hanken .
  • Валидност: 2 години
  • Избор на получатели: Стипендията се присъжда на отлични студенти въз основа на академичен успех и/или точки от начина на прием по време на приемния етап.
  • Изискването по време на обучението е да завършите най-малко 60 ECTS до края на всяка академична година, тоест до 31 юли, за да продължите стипендията през следващата академична година.
  • Ако студентът не успее да завърши 60 ECTS/академична година, той или тя ще загуби стипендията Hanken premium waiver стипендия.

  Отказ от Hanken

  • Освобождаване от такса за обучение в размер на 25% от таксата за обучение за първата академична година от записването.
  • Валидност: Само първата академична година на записване.
   Избор на получатели: Стипендията се присъжда на много добри студенти въз основа на академичен успех и/или точки в метода на прием в етапа на прием.

  Стипендия Hanken Premium GBSN (предлага се само за магистърски студенти)

  • Освобождаване от такса за обучение от 100% за продължителността на първа степен в Hanken и 8000 EUR/година за разходи за живот.
   • Получателят се ангажира да допринесе за ограничен брой дейности по набиране на студенти по време на тяхното обучение в Hanken .
   • Валидност: 2 години.
   • Избор на получатели: Стипендията се присъжда само на студенти, които в момента учат или възпитаници на училища, членове на GBSN, от определени развиващи се страни.
   • Изискването по време на обучението е да завършите най-малко 60 ECTS и да постигнете среден успех от 3.0 до края на всяка академична година, тоест 31 юли, за да продължите стипендията през следващата академична година.
   • Забележка! Стипендията се присъжда само на отговарящи на условията кандидати в рамките на основния кръг за прием.
   • Прочетете повече за стипендиите на GBSN на официалния сайт на GBSN и проверете от кои институции кандидатът за стипендия трябва да притежава диплома от/да бъде студент тук.

  Финландска стипендия (предлага се само за магистърски студенти)

  • Освобождаване от 100% такса за обучение за първата академична година на записване и 5000 EUR субсидия за преместване.
   • Безвъзмездната помощ за преместване се прехвърля на получателя на стипендията, ако е завършил 10 ECTS през Период на обучение 1 (стипендията се прехвърля в края на ноември).
   • Финландската стипендия се финансира от Министерството на образованието и културата на Финландия.

  Забележка! Заявлението за стипендии е неразделна част от формуляра за кандидатстване за прием в магистърска степен в Hanken , не е необходимо отделно заявление. Заявлението за стипендия няма да повлияе на възможността кандидатът да бъде приет.

  Приетите кандидати, които получават стипендия, се информират за предоставената стипендия в своето писмо за прием и получават допълнителна информация относно правилата за стипендията в писмо за стипендия.

  Финансиране на докторантура

  Hanken предлага финансиране за докторанти, които учат редовно. Hanken също предлага помощ при кандидатстване за финансиране.

  Акредитации

  Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

  Изисквания за прием по програмата

  Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

  Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

  Местоположения

  • Helsinki

   Arkadiankatu 22 , 00100, Helsinki

   • Vaasa

    Kirjastonkatu, 16, 65100, Vaasa

    Въпроси