Five Branches University

Five Branches University

Five Branches University

Представление

Точки за върхови постижения

За повече от 30 години, Пет Клонове университет, Висше училище по традиционна китайска медицина е поставил на стандартите за постижения в традиционната китайска медицина (ТКМ) образование и здравеопазване.

Уважавания университет

Признат за един от нацията най TCM училища, пет клона университет осигурява най-високото ниво на професионално образование и здравеопазване в традиционната китайска медицина и интегративна медицина в САЩ и в международен план.

Две Калифорния кампуси

Можете да изберете от нашите две красиви градчета в Санта Круз и Сан Хосе, Калифорния или посещават класове в двете да се насладите на невероятна крайбрежни гледки или уникални културни град преживявания. И двата кампуса предлагат изобилие от слънце и разнообразна и прогресивна среда, в която да живее.

здравни центрове

На пет клона университет Здравни центрове, разположени в Санта Круз и Сан Хосе, Калифорния дават най-доброто от TCM здравеопазването. Лечение на над 160 пациенти на ден, нашите здравни центрове са идеалното място за студентите да придобият опит в клинична среда и за TCM клиницисти и лекари да предоставят изключителна здравно обслужване на своите пациенти. Нашият екип включва специалисти по неврология, вътрешни болести, гинекология, педиатрия, онкология, дерматология, имунната недостатъчност, офталмологията, управление на болка, гастроентерология, и кардиология.

Магистърска, докторанти и Certificate Programs

Нашето национално акредитирана Магистър по традиционна китайска медицина (MTCM) и доктор на акупунктура и Източна Медицина (DAOM) програми предоставят стабилна основа в TCM диагностика, акупунктура и китайски билкови лекарства, най-новите изследвания TCM, обширна клинично обучение, както и цялостна интегративна медицина образование. Нашата азиатски масаж и сертифициране Каросерия програма предлага на студентите възможност да получат и двете Калифорния и национално сертифициране масаж.

Преживяно факултет и Клиничните Експертите

Учете се от най-високо осъществява факултет в TCM образование. Много от нашите лекари и учители имат десетилетия опит преподаването и практикуването на TCM в реномирани болници и медицински училища в Китай и САЩ

Интегративна медицина в най-добрия

През цялата програма MTCM, ще научите древни и дълбоки принципи на TCM диагностика и лечение, акупунктура и китайски билкови лекарства, заедно с най-доброто от западната медицина. Като DAOM студент ще засили вашия TCM знания и умения чрез изучаване напреднали нива на традиционната китайска и западна медицина, диагностика, медицински специалности, кръстосани референции и ефективна практика на интердисциплинарен медицина.

Обширна Билкология обучение

Пет Клонове университет се спазват сред TCM колежи за своя изключителен отдел билкология. Сред нашите инструктори е д-р Джефри Pang, потомък на известен китайски билкар. Нашата билка аптека съдържа повече от 400 сурови билки, каталогизирани и се съхраняват в традиционните дървени чекмеджета, а над 350 патентни формули.

Специалност Options Сертификат

Като студент MTCM, можете да получите специалност сертифициране в спортна медицина, Медицински Чигун, Five Element и Tuina Масаж за засилване и разграничат си TCM практика. Програмата DAOM предлага специализирано обучение от водещи TCM специалисти, лекари и преподаватели, за да осигури на практикуващите с необходимите знания и умения за по-нататъшно специализират в тяхната TCM практика в: Женско здраве, Невромускулна медицина и семейно медицина.

Проучване в Китай, Тайван и Корея

Нашето изследване в чужбина програма е една от най-добрите начини да се докоснете до автентичния практиката на TCM интегрирана с модерната западна медицина. Пътуване до Азия, за да се научат TCM от високо компетентни лекари и учители и да получават изчерпателна клинично обучение в болнични условия, включително изкарва Ph.D. в нашите сродни училища в Hangzhou, Тиендзин и Шенян, Китай.

Продължаващо обучение

Нашият ангажимент за високи постижения в образованието продължава отвъд дипломирането с нашите програми за продължаващо образование. Събирането експертни учители и преподаватели заедно, ние предлагаме широка гама от висококачествени курсове в напреднала традиционна китайска медицина и предоставя удостоверение в азиатски масаж и каросерията и медицински цигун.

Програми за финансова помощ

Пет Клонове университет е акредитирана институция за висше образование, одобрен за участие във федералните програми за финансова помощ за MTCM, Mac, и DAOM програми. Нашите програми за финансова помощ могат да ви помогнат при изпълнението на финансовите разходи за вашето образование, включително и двете разходи за обучение и живот.

Възможности за кариера

Нашите професионални партньорства с Stanford University, Cancer Center Всеобхватното в Медицинския център Алта Summit Бейтс, Kaiser-Permanente, Zhejiang китайската Медицински университет, и Тиендзин университет на традиционна китайска медицина ви предлагат изключителни образователни и професионални възможности в целия свят. Работа в областта на TCM растат и включват: създаване на частна практика, се присъедини към група практика, работи в интегративен медицински център, и възможности за работа в областта на образованието, издателска дейност, или изследвания.

Каквато и да е вашата кариера избор, с нашия отдел за развитие на кариерата ще напътства и да ви подкрепят в стремежа си оптимален път в кариерата си, ви предоставя бизнес знания, умения и нивото на доверие е необходимо да се превърне в успешен традиционна китайска медицина лекар.

Завършил Success

Нашите възпитаници MTCM последователно постигане на най-високи резултати за успешно полагане както на Калифорния лицензиране акупунктура изпита и национални сертификационни изпити. След завършването си, ще бъдат квалифицирани да се запишат в нашия доктор и д-р програма, да се прилага за най-добре платени позиции в лечебно заведение или да се създаде успешна TCM практика навсякъде по света.

Пет клона се оказа изключително изпълнени възпитаници, които са лидери в всеки аспект на TCM: лекари, учители, автори, международни преподаватели, консултанти и изследователи. Достъпът до тези възпитаници ви предлагаме отлични мрежови възможности за професионално израстване.

Надяваме се, че ще се присъединят към нас в пет клона Университет за наистина отличителен образователен опит и да открият възнаграждаване кариера пътя на традиционната китайска медицина.

На пет клона

Пет Клонове университет получава името си от петте клона на традиционната китайска медицина, които поддържат и възстановяват хармонията на индивида с природата: Акупунктура, Билкология, Tuina Масаж, енергетика, и китайски Диетичните медицина.

Акупунктура

Акупунктура използва много фини игли за регулиране на Чи (Ян) и Blood (Ин), продуциран от вътрешните органи, които се вливат в редовните канали и допълнителни меридиани, които разбира се по цялото тяло. Според ТСМ теория, всички човешки физически смущения или заболявания, свързани с дисфункция на Qi и кръв. Чрез поставяне на игли за акупунктура в правилните точки, ние тонизират Qi и кръв пропуски или приятен техния застой, което води до подобряване на психичното и физическото здраве.

Билкология

Билкология е подготовката и използването на растения и минерали, като рецепта лекарство. Китайски Билкология се намира в много форми, включително прах, хапчета, чайове и кремове. Тези билки лекуват нарушения и заболявания чрез вътрешни или външни абсорбция. От китайски билки имат различни вкусове, имоти, природа и функции, и тъй като те влизат различни канали, билките влияят на потока на Ци и на кръвта, както и баланса на Ин и Ян на организма.

Масаж Tuina

Tuina Масаж се отнася до използването на традиционни китайски масаж за лечение на травми на сухожилията и мускулите, както и нарушения на органи. Tuina прилага натиск върху точките, както и прилагане на специфични движения по протежение на меридианите, за регулиране и хармонизиране на потока на Чи и кръв.

енергетика

Енергетика са упражнения, които заздравяват чрез ритмично дишане и телесни движения. Енергетика включва вътрешни лечебни изкуства, като Упражняване на Five-Animal разработени от Хуа Туо, медитация, Медицински Чигун и различни стилове на Тайдзицюан, вътрешно бойно изкуство се практикува по целия свят.

Chinese Диетичните медицина

Chinese Диетичните медицина е високо ефективен метод за самолечение, постановени в Китай в продължение на хиляди години. Подобно на всички земеделски общества, Китай разбира жизненоважна връзка между храненето и здравето. По този начин, TCM лекари предписват енергично балансирани диети за лечение на разногласията в, кръв, и функциите на органи Ци, използвайки енергичен профила на храни.

В пет клона, ние вярваме, TCM образование осигурява дълбоко оглед на човешки отношения към природата-философска гледна в основата на всички велики човешки цивилизации. Ние искаме да се увековечи тази присъща TCM мъдрост.

Мисия

Пет Клонове университет, Висше училище по традиционна китайска медицина, е посветен на обучението на студенти да станат изключителни лекари, преподаватели и изследователи.

Нашата цел

Пет Клонове университет е посветена на:

 • Осигуряване на най-високо ниво на професионално образование в традиционната китайска медицина и интегративна медицина в САЩ и в международен план.
 • Разработване на висококвалифицирани TCM клинични лекари, преподаватели и изследователи.
 • Адванс практиката на TCM като независим медицински модалност чрез клинична практика, образованието и научните изследвания.
 • Насърчавайте професионално сътрудничество между TCM лекари, преподаватели, пациенти, и други доставчици на здравни услуги за трансформиране на светогледа на здравеопазването; да признае TCM като съществен компонент на световната медицина.
 • Подкрепа международна и разнообразна културна общност, като предлага на нашите програми на три езика и чрез предоставяне на възможност на студентите да учат в чужбина.
 • Насърчаване на професионална среда за преподаватели, служители и студенти, която насърчава високи академични постижения, както и личностно израстване и развитие.
 • Осигуряване на изключителна TCM и интегративен грижи медицина пациент към общността през пет клона университетските центрове по здравеопазване.
 • Образоват широката общественост за значителни ползи от TCM здравеопазването чрез продължаване на програмите за обучение и обществени лекции.

Визия и ценности

През следващите 20 години, пет клона университет ще се превърне в международен университет, преподава TCM образование на високо ниво на английски, китайски и корейски и предлагане на TCM здравеопазването в интегративен медицина среда на територията на САЩ и по целия свят.

TCM философия разглежда медицина като състрадателен отговор на човешкото страдание. Ние ще се присъединят към тази философия чрез насърчаване на поддържащи и хуманистични академични и здравните среди. Нашите преподаватели ще бъдат избрани въз основа не само на високи академични постижения, но и страст, те излъчват, докато преподаваше и наставничество студенти. Нашите ученици ще бъдат избрани за академична компетентност, както и тяхното състрадание и ангажимент да служат на другите.

Четири тенденции ще повлияят на нашата визия за следващите 20 години: Все по-голям брой пациенти ще продължи да търси висококвалифицирани TCM практикуващите като първични доставчици на здравни услуги. TCM училища ще продължат да подобряват своите програми за осигуряване на висококвалифицирани TCM клинични лекари, за да отговарят на нарастващото търсене.

TCM университети в Китай и медицински експерти в САЩ ще продължат да си сътрудничат и да споделят своя опит в областта на TCM и западната медицина, жизненоважен компонент за напреднали развитието на TCM докторски програми и изследвания.

Учени, изследователи и медицински институции ще продължат да изследват дълбочината и ефикасността на TCM, което води до по-голямо приемане на китайската медицина сред медицинските специалисти и медицински училища.

A-голямо търсене на интегрирано здравеопазване ще се развива като здравните специалисти да се обединят, за да отговори пълни здравни нужди на населението от образоването един друг за работата си и си сътрудничат, за да се осигури ефективно лечение, предотвратяване на заболяванията и насърчаване на оптимално благополучие на пациентите.

Местоположения

 • Santa Cruz

  200 7th Avenue Santa Cruz, CA 95062, , Santa Cruz

  • San Jose

   1885 Lundy Ave, Ste 108

   Програми

    Институцията предлага още:

    Въпроси