Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Представление

Посланието на Дийн

Основан през 1991 г. от бившия ни заместник-канцлер проф. Чарлз Као, известен още като "баща на оптиката на влакната" и Нобелов лауреат по физика, Техническият факултет включва водещи световни експерти, които са начело на своите дисциплини и се ангажират да преподавателски и изследователски постижения.

Факултетът осигурява иновативно образование на нашите студенти по инженерство. Понастоящем с повече от 3800 студенти и специализанти предлагаме широк спектър от академични програми за изкуствен интелект: системи и технологии, биомедицинско инженерство, компютърни науки, компютърно инженерство, електронно инженерство, енергийно и екологично инженерство, финансови технологии, информационно инженерство и др. математика и информационно инженерство, машинно и автоматизирано инженерство и системно инженерство и инженерно управление. За да обогатим учебния опит на студентите, ние предлагаме различни начини да ангажираме студентите в ученето, като практически опит, излагане на инженерно предприемачество, полетни пътувания, международен обмен, студентско лятно изследователско обучение и стаж.

Факултетът е добре признат в международен план за своите постижения в инженерните изследвания. Нашите лаборатории и съоръжения от световна класа позволяват да се извършват отлични изследвания. Ние работим в тясно сътрудничество с правителството и индустрията за разработването на нови технологии, за да отговорим на обществените нужди и да подобрим качеството на човечеството. Преди около 25 години CUHK беше пионерът в интернет инфраструктурата и развитието на Хонконг. Фактът, че над 80% от днешния интернет трафик в Хонконг все още се движи през комуникационното оборудване на CUHK, е свидетелство и наследство на нашето пионерско и непрекъснато участие в Хонконг. Днес изкуственият интелект (AI) е готов да трансформира всеки аспект от нашия живот. Огромният успех на стартиращия SenseTime, първият Unicorn в HK, подчертава нашата лидерска позиция в областта на AI. В международните класации в областта на инженерството ние сме сред най-добрите в света. Ройтерс току-що определи CUHK като най-иновативния университет в Хонконг.

Индустриалната революция и информационната ера промениха хода на историята. Инженерите растат отговорности за подобряване на човечеството. Сега сме на ръба на „Четвъртата индустриална революция“, свързвайки физическия, дигиталния и биологичния свят. Конвергенцията на Интернет на нещата, изкуствения интелект, роботиката, науката за данните, биотехнологиите, инженерството на материали, микроелектрониката, автономните превозни средства, модерното производство и нанотехнологиите са готови да нарушат всяка индустрия и всеки аспект на съвременния живот. CUHK Engineering трябва да работи съвместно с други факултети, за да играе ключова роля при формирането на Четвъртата индустриална революция. В следващите години ние ще продължим да укрепваме нашите преподавателски и изследователски постижения, както и да отговаряме на големите предизвикателства пред света.

За мен е чест, че имам възможността да бъда декан на Инженерния факултет в CUHK. Очаквам с нетърпение да работя с екип от много талантливи колеги за непрекъснато високи постижения в научните изследвания и образованието, които допринасят за Хонконг, Китай и света.

Декан по инженерство

Професор Мартин DF Wong (黃 定 發 教授)

Чо-Минг Ли професор по компютърни науки и инженерство

ACM сътрудник, IEEE сътрудник

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Факултетна мисия

Инженерен Факултет

Инженерният факултет е създаден през 1991 г. от професор сър Чарлз Као, бивш вице-канцлер на CUHK и кръстник на Fiber Optics Communications. Това е център на авангардни научни изследвания и трансфер на технологии, както и ефективно поле за обучение на инженери. Силният й преподавателски контингент се състои, между другото, от академици на Китайската академия на науките, стипендианти на IEEE и първия китайски учен, спечелил престижната награда Тюринг. Студентите ще получат добро инженерно образование чрез строгите си бакалавърски програми по инженерство и други учебни програми и най-модерните съоръжения. Богатият студентски живот и изобилният обмен и практически възможности за учене в работа комбинират, за да добавят стойност към това образование и отварят огромни перспективи за кариера в Хонконг и света за завършилите инженерство.

Факултетна мисия

Инженерният факултет се ангажира с образованието на бъдещите лидери в областта на инженерството, търсенето на знания на границата на съвременните технологии и прилагането на технологии за задоволяване на обществените и човешките нужди.

133379_CUCampus2013-3.jpg

почит

Изследователи от световна класа

35 стипендианти на IEEE, член на НАЕ на САЩ, членове на CAE и др.

Отлични постижения на учениците

Победители в Microsoft Research Asia Fellowship, Google PhD Fellowship, Google Мемориална стипендия на Анита Борг, IBM PhD стипендия и др.

Жива изследователска среда

133376_entrance_1_high.jpg

Защо CUHK?

  • Най-големият кампус в Хонконг (137,3 хектара)
  • Намира се до научния парк в Хонконг
  • Най-иновативните университети на Reuters в Азия: 1-во в Хонконг през 2016 - 2019 г.
  • ARWU Топ университети в Голям Китай: 1-во в Хонконг, 3-то в Голям Китай
  • QS World University Rankings: 10-то в Азия, 46-то в световен мащаб
  • QS World University Rankings by Subject 2019: 23 предмета са класирани в топ 50 в света
  • Рейтинг на висшето образование на Times: 7-мо място в Азия, 57-то в световен мащаб

Местоположения

  • Ma Liu Shui

    Ma Liu Shui, Хонг Конг

Въпроси