Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Представление

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) е създаден през 2020 г. с цел да предложи приобщаващо образование за ново поколение студенти. Алианс от 10 европейски университета, базирани в постиндустриални градове и финансирани от Европейската комисия, работят ръка за ръка с градските институции, за да гарантират, че градските проблеми се включват в преподаването и научните изследвания по начин, който е достъпен и приобщаващ за всички учащи. Алиансът стартира първата си съвместна магистърска степен през 2023 г. и търси студенти, които ще напреднат в постиндустриалните трансформации на своите градове и ще станат висококвалифицирани висшисти в нови научни дисциплини, които отговарят на нуждите на променящата се икономика в Европа и около нея Светът.

Характеристики на кампуса

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) се състои от десет университета, разположени в различни страни в цяла Европа, представляващи десет различни постиндустриални града.

Всичките десет партньора споделят идентичността на UNIC. Създадени сме във времена на и допринесохме за постиндустриални преходи, като затварянето на Opel Fabric в Бохум, края на автомобилния завод на Ford в Корк, съкращенията на Nokia Industry в Оулу или бързото цифровизиране на пристанище в световния пристанищен град Ротердам и други важни социални, икономически и културни трансформации. Преходът от производство към услуги също води до широк спектър от социални, икономически, културни и демографски трансформации. Нашите постиндустриални градове са горещите точки на такива по-мащабни трансформации в социалния пейзаж на Европа. Това включва трансформации на пазара на труда и в (младежката) заетост, в миграционните модели и свързаните с миграцията различия, в старите и новите неравенства, във въздействието на новите технологии, в новите промени в здравето и т.н.

  Местоположения

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Въпроси