Keystone logo
Estonian Academy of Music and Theatre

Estonian Academy of Music and Theatre

Estonian Academy of Music and Theatre

Представление

Estonian Academy of Music and Theatre (EAMT) е уникален публичен университет, предлагащ висше образование във всички основни области на музиката и театъра чрез бакалавърски, магистърски и докторски програми. Смятан за една от най-функционалните музикални образователни институции в Европа, EAMT разполага със съоръжение от 13 500 m2, разположено в центъра на Талин, столицата на Естония. През 2022 г. Estonian Academy of Music and Theatre беше за трета поредна година включен в QS World University Ranking, която е една от най-добрите международни системи за класиране, измерваща популярността и представянето на университети от цял свят. На 17 ноември 1918 г. Естонското общество гласува в подкрепа на създаването на висше музикално училище. На 9 май 1919 г. уставът на училището е утвърден от министъра на просвещението. Първоначално училището е наречено Висше музикално училище в Талин, тъй като създаването на музикална консерватория не е в компетенциите на Естонското общество. През 1923 г. обаче тя е преименувана на Талинската консерватория, която е предшественик на днешната Estonian Academy of Music and Theatre . Днес академията е международно призната институция за музикално образование и научни изследвания. По-голямата част от естонските музиканти и театрали са учили или преподавали в тази институция, което я прави стълб на културния живот на Естония. Мисията на Estonian Academy of Music and Theatre е да поддържа, развива и популяризира естонската култура на най-високо ниво чрез музикални и театрални изследвания, както и творчески дейности и изследвания.

Визия и мисия на EAMT

 • Визия. Estonian Academy of Music and Theatre е престижна и атрактивна образователна, научна и културна институция с високо ниво на професионализъм, посветена на опазването на националните културни традиции и активното развитие на международното сътрудничество, като същевременно е отворена за творчески идеи, разнообразни научни изследвания и иновативни интердисциплинарни проекти.
 • Мисия. Мисията на Estonian Academy of Music and Theatre е да поддържа, развива и популяризира естонската култура на най-високо ниво чрез музикални и театрални изследвания, както и творчески дейности и изследвания.

Основните ценности на EAMT

 • Креативност: предоставяме възможности за смислени прояви на креативност на високо ниво.
 • Игривост: ние разбираме, че игривостта е в основата на всяка творческа дейност, която дава възможност за откриване и процъфтяване на нови подходи.
 • Владеене: ние се стремим към компетентност, споделяне на идеи и знания, както и последователно учене и израстване, като по този начин даваме пример на настоящите и бъдещите творци в областта на музиката и театъра.
 • Ангажимент: ние признаваме отдадеността на призванието като необходимо условие за постигане на високо ниво на креативност. Ние предлагаме среда, благоприятна за ангажираност, позволяваща откриването на преобладаващите истини, както и създаването на свежи интерпретации.
 • Запазване на нашата национална култура: ние разбираме нашата уникална отговорност да поддържаме и подхранваме поколения творци в музиката и драматичните изкуства, които ще гарантират ролята на естонската музика и театър в нашата национална идентичност в бъдеще. Ние сме наясно със значителното въздействие на нашата работа в поддържането и развитието на естонската култура.
 • Отвореност: ние сме отворени за различни подходи в изкуството, образованието и научните изследвания, многообразието от стилове и методи в музиката и театъра. Споделяме идеи и знания и признаваме грешките си. Ние сме единни и директни в търсенето на най-добрите решения.
 • Еднакво и уважително отношение: ние се отнасяме еднакво и с уважение към всички студенти, колеги и партньори и отдаваме заслуги на техния успех и постижения.

Характеристики на кампуса

  Местоположения

  • Tallinn

   Tatari,13, 10116, Tallinn

  Въпроси