ESPI

ESPI

ESPI

Представление

Групата ESPI : 50 години история, опит и ноу-хау в недвижимите имоти!

Създадена през 1972 г. от големи играчи в областта на недвижимите имоти, групата ESPI – основана с асоциативен статут (Закон от 1901 г.) – е частно висше учебно заведение, чиито квалификации се признават от държавното ниво 6 (Bac+ 3) и ниво 7 (Bac+ 5), или дипломи за училище и регистрирани в Националния указател на професионалните сертификати (RNCP), с бакалавърски цикъл и професионален магистърски цикъл (6 специализации). 50-годишното съществуване позволи на Групата да пусне корени във всички бизнеси с недвижими имоти. Днес нашите студенти са разпръснати в кампуси на Париж, Нант, Марсилия, Бордо, Лион и Монпелие.

От създаването си групата ESPI показа своята разлика: нейните заинтересовани страни – професионалисти или преподаватели-изследователи – всички експерти в своята област, и уместността и последователността на образователните програми са ключът към качественото и професионално образование. Мощната му мрежа продължава да се разраства: повече от 9000 бивши студенти заемат отговорни позиции, включително голям брой мениджъри. Неговите 600 партньори, компании и професионални съюзи и неговите 250 лектори правят всичко възможно, за да подкрепят учениците в професиите, за които са предназначени. Процентът на стаж е най-добрата илюстрация за академичното качество и професионализма на училището: 97% от учениците са на работа в края на своето обучение.

Тренировъчна мисия

Обучете чрез нашите академични постижения оперативни, отговорни и иновативни професионалисти във всички клонове на недвижимите имоти на национално и международно ниво.

Мисия за иновации и изследвания

Участвайте чрез нашите научни разработки и нашия опит в трансформациите и иновациите на националната и международната екосистема на недвижимите имоти.

Статистика

 • От 1972г
 • 8 кампуса
 • 250 преподаватели
 • 3900 студенти
 • 11 800 дипломи
 • 30 международни партньори

  Характеристики на кампуса

  Париж

  Сега инсталиран в модерна сграда, разположена в сърцето на град Levallois-Perret, на портите на Париж, този нов кампус е оборудван с най-новите технологии със стаи, оборудвани с интерактивни дъски, и учебни лаборатории, разположени на 5 етажа. Учебен салон посреща учащи и посетители за кафе пауза.

  Тези нови помещения позволяват организирането на още повече професионални събития и семинари в партньорство с компании от сектора на недвижимите имоти.

  Това ново местоположение е повратна точка за училището, като му предлага съвременна архитектурна среда и иновативно образователно оборудване, което позволява на кампуса да запази водещата си позиция на парижкия пазар.

  Нант

  Редовно класиран като най-привлекателния град във Франция и сред най-иновативните в Европа, Нант наистина има много предимства.

  Творчески метрополис, подчертаващ иновациите и подходите за развитие на бизнеса, градът знае как да популяризира богат набор от умения, придобити току-що от многото центрове за обучение, присъстващи на територията му.

  Разбира се, секторът на недвижимите имоти също има своята роля в атлантическия метрополис. Множеството проекти за градско обновяване, създадени в подкрепа на икономическата динамика на столичния район на Нант, наистина са страхотни възможности за всички професионалисти в сектора.

  Именно с оглед на участието в това развитие групата ESPI откри втория си кампус в Нант през 2003 г. на 285 rue Louis de Broglie, в бизнес парка Rivière.

  Марсилия

  Вторият по големина град във Франция, Марсилия в момента е в цикъл на икономическо развитие, базиран на разнообразни сектори, силна индустрия и центрове за върхови постижения във висшето образование и научните изследвания. В центъра на това икономическо развитие е проектът Euroméditerranée. Тази операция за градско преструктуриране, най-голямата, провеждана някога в целия Европейски съюз, има за цел да предложи международен обхват на провансалския метрополис.

  Разбира се, подобно развитие обединява всички профили на професионалисти в сектора на недвижимите имоти. Именно с цел да даде възможност на своите студенти да интегрират тази динамика на развитие, групата ESPI отвори своя Marseillais Campus през 2012 г. Оттогава нашите помещения бяха преместени на 10 места de La Joliette в квартал La Joliette, новият икономически център на Марсилия, разположен на север от Старото пристанище, в сърцето на проекта за градско преструктуриране.

  Бордо

  Несъмнено един от най-привлекателните градове в страната, Бордо е преди всичко метрополия в човешки мащаб. Неговата динамична местна екосистема и големият брой иновативни компании, развиващи се там, го правят много привлекателна зона за всички профили. Секторът на недвижимите имоти не е изключение и всички основни играчи в професията работят на тази територия.

  Присъстващ в град Бордо от 2019 г., нашият кампус се намира в сърцето на квартал Bastide, в центъра на града, срещу трамвайната спирка „Jardin Botanique“ на 73 avenue Thiers. В среда, съчетаваща жилища, магазини, места за култура и зелени площи, нашият кампус предлага идеална работна среда за своите 140 студенти.

  Лион

  Регионът Оверн-Рона-Алпи е един от най-динамичните във Франция. Секторът на недвижимите имоти не прави изключение и всички основни играчи в професията работят в нашия регион. ESPI е базиран в Лион от 2017 г. и се премести в новите си помещения в началото на учебната 2018 г. Новите помещения от 950 м2 предлагат изключителна работна среда. Класните стаи са оборудвани с най-новите сензорни технологии. Подгрупата "работни кабини" дава възможност за обучение, базирано на проекти, за много курсове. Зоните за почивка и кафенетата позволяват на студентите да се насладят напълно на обучението си. Всичко в кампуса е проектирано така, че студенти и специалисти по недвижими имоти да могат да се срещат и обменят идеи при оптимални условия.

  Монпелие

  От началото на учебната 2018 г. кампусът в Монпелие посреща студенти, за да ги обучава в професии в областта на недвижимите имоти, сектор, чийто динамизъм и потенциал се наблюдават от дълго време и чието бъдеще изглежда безспорно.

  Кампусът в Монпелие гарантира висококачествени условия за обучение и затваря човешка подкрепа, съчетавайки високи стандарти и доброта.

  Лил

  Кампусът ви приветства в стратегическия район на "Град" на Лил, близо до Euralille и жп гарите. Богат на изключително архитектурно наследство и близо до Лондон, Амстердам, Брюксел и Париж, оборудван с първия инкубатор и ускорител на стартиращи фирми във Франция благодарение на Euratechnologies, привлекателността на Лил вече не е за доказване!

  Между преоткрита гастрономия и процъфтяваща културна оферта, градът предлага всички съставки за едно незабравимо студентско изживяване.

  Предложението за обучение на кампуса в Лил отговаря перфектно на динамиката на пазара на недвижими имоти и предлага на своите партньори, големи играчи в сектора, талантливо поколение служители от днес и утре.

  Монреал

  Монреал е изключителен град в много отношения. Първо, въпреки че е вторият по големина френскоговорящ град в света, лесно е да практикувате английския си в много местни англоговорящи общности или като пътувате до Съединените щати, чиято граница е на около 45 минути.

  Качеството на живот тук е отлично, с много обществени услуги, високо ниво на сигурност и по-ниски разходи за живот в сравнение с повечето големи градове в Северна Америка. Всички тези фактори и много други го правят предпочитана дестинация за университет. Монреал процъфтява на иновация, гъмжи от възможности и дава шанс на всеки да разгърне пълния си потенциал.

  Именно в този дух на представяне и грижа, типичен за Квебек, кампусът в Монреал отваря вратите си за вас. Освен всички предимства по отношение на квалификации и професионална работа в мрежа, това е обогатяващо човешко изживяване, което очаква студентите. Изборът на международна мобилност означава да се научите да излизате от зоната си на комфорт, да развиете междуличностни умения и да се отворите към различни културни практики. Това е забележително предимство в свят, в който границите стават все по-размити.

   Местоположения

   • Paris

    12 rue Belgrand LEVALLOIS-PERRET, 92300, Paris

    • Montreal

     507 Place d'Armes #260,, H2Y 2W8, Montreal

     • Nantes

      Nantes, Франция

      • Marseille

       Marseille, Франция

       • Bordeaux

        Bordeaux, Франция

        • Lyon

         Lyon, Франция

         • Montpellier

          Montpellier, Франция

          • Lille

           Lille, Франция

           Въпроси