ESIMODE

ESIMODE

ESIMODE

Представление

Нашето училище бе стартирана през 1981 г. от Chambre търговско-промишлена в Тулуза, и търговска асоциация на облекло. ESIMODE предлага разнообразна гама от курсове за студенти по мода, която включва специализирани дипломи. Те обхващат моден дизайн, управление на мода, текстилни техники, като модел и мода.

Въпреки че Тулуза е добре известен като европейската централа на космическата индустрия, тя може да се похвали с изключително успешния текстилната промишленост, исторически ключова дейност в Миди-Пиренеи регион, също така е важен туристически и селскостопанска сайт във Франция.

Тулуза дължи своята динамика на младо население; една трета от които са на възраст между 18 и 29. Наличието на някои 100,000 студенти прави Тулуза (локално известен като "Розовия град") Франция е вторият по големина университетски град (точно зад Париж) и една ценна сайт, поради големия си брой учебни заведения. Три университети, включващи 14 училища в цялата, заедно с голяма гама от спортни, така и културни дейности, в старателно гостоприемна атмосфера, гарантират репутация Тулуза като развиващ се град.

градската тъкан на града се състои от 342 общини и агломерация, която е класирана като четвъртата най-важните текстилни центъра във Франция. Това е най-важният производствен обект във Франция за кардирани конци и материали, като вълна. В Тулуза, текстилната промишленост работят около 4000 души; или почти 7000, ако включим облекла, кожени и моден дизайн сектори.

MBA модната индустрия Има колеж или степен на бизнес училище, и имате страст към модата? Не търсете повече, това магистърска степен по бизнес администрация е за вас. Този курс ще ви помогне да развиете своята компетентност и да започне да функционира в сектора. The MBA подготвя студентите да:

Изграждане на цялостна представа за различните функции в рамките на модната индустрия, за да се създадат мостове между разработване, производство, маркетинг и мениджмънт. Тренирайте в техники и методи, за да се управлява сложна индустрия. Разработване на духа на предприемачеството и иновациите. Тази програма е уникална в своята образователно съдържание и насърчава способността да се интегрира в модната индустрия. А научен комитет е отговорен за одобряване и наблюдение на програмата въз основа на нуждите на модната индустрия.

Ниво и условията за влизане: Отлично владеене на френски език

БАКАЛАВЪР FASHION DESIGN CREATOR За да се подготви студентите за кариера на създаване и дизайн в рамките на модния сектор, в областта на създаването на текстил, зачеването на голямо разнообразие от дрехи, модни аксесоари и дисплей продукт. За да придобие едно добро ниво в технически английски, за да бъде в състояние за достъп до бакалавър по моден дизайн (4 години висше образование). Тази програма е насочена към перфектното овладяване на знания и умения, свързани с метода на създаване в рамките на сектора на модата. Знанието се засилва благодарение на 8-седмично професионален стаж в рамките на компанията.

Съдържание на учебната дисциплина: Основните области, за да овладеят - творческият подход: рисуване, техническо чертане, цветове, история на изкуството, моден дизайн, разработка на модела, изграждане на събирането, създаването на текстил и технически английски, търговията производство. допълнителни знания: текстил, професионална комуникация, моден маркетинг, право и културна среда.

Ниво и условията за влизане: Отлично владеене на френски език

МЕНИДЖЪР COLLECTION В текстил и облекло в мода и луксозната индустрия, специалност Fashion Business Management (ниво магистър)

Продължителност на курса: 2 години Заявител трябва да притежават бакалавърска степен от регионално акредитирана институция, или трябва да са преминали съответна академична подготовка, както е определено от съответните университетски власти.

Ниво и условията за влизане: Отлично владеене на френски език Този 2-годишен възпитаник разбира се подготвя за управление на функциите и продажби случаи в рамките на дейността на модната индустрия. С цел напълно да се възползвате и да разберат академичната учение, всеки студент пълни 2 стажове по време на продължителността на курса, всеки ще се проведе по време на учебната година и трайно между 10 до 12 седмици.

Съдържание на учебната дисциплина: Управление и контрол на производството, моден дизайн DAO обектно-ориентиран софтуер, Моден дизайн и изработка на Модела, история и култура на мода, въвеждане на модел за вземане, Градация и промишлен монтаж на облекла, текстил, технология влакна и тъкани, технически английски език, Лични умения и лидерски практики в професионална среда, стратегии Fashion Group (корпоративно право / Финансово управление / икономика).

Текстил и облекло, ЛУКСОЗЕН и моден дизайн - ниво магистърска

Продължителност на курса: 4 години.

Ниво и условията за влизане: Отлично владеене на френски език В края на курса, млади дизайнери ще са придобили уменията, необходими, за да работи и в двете френски и чуждестранни модни фирми и, когато това е тяхната крайна цел, за да създадете свой собствен моден лейбъл. Съдържание на учебната дисциплина: Creative подход, рисуване, дизайн култура, моден дизайн, текстил създаване, монтаж продукт, технически английски език, професионална комуникация, право и околната среда, мода маркетинг.

Местоположения

  • Toulouse

    3547 avenue de la lauragaise 31683 Labège cedex, 31683, Toulouse

    Въпроси