Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Представление

Добре дошли в Училището за социални и поведенчески науки "Еразъм" (ESSB)

ESSB е дом на огромно разнообразие от учебни програми и научни дисциплини: публична администрация, педагогически науки, психология и социология. Освен това, университетският колеж "Еразъм", IHS и двата научноизследователски института RISBO и DRIFT са свързани с факултета. Нашето образование е маломащабно и се основава на базирано на проблемите обучение (PBL). Свързването с професионалното направление е друга характеристика на нашите учебни програми.

декан

Окончателната отговорност за преподавателския съвет и управлението на Erasmus School of Social and Behavioral Sciences (ESSB) е на декана. Деканът се подпомага от неговия персонал, състоящ се от декана, студент, директор на факултета и политически съветници в областта на образованието и научните изследвания и бизнес контролера.

Факултетен съвет

В случай на важни преподавателски въпроси, консултирайте се с декана с факултетния съвет. Факултетният съвет действа и като орган за съвместно вземане на решения на ниво факултет. Факултетният съвет се състои от 50% от студенти и 50% от служители на ESSB. В момента проф. Виктор Бекерс е декан на ESSB.

Организационни компоненти

Факултетът има следните групи, в които се намират академичният персонал и подпомагащият и мениджърския персонал:

 • Катедра "Публична администрация и социология".
 • Катедра по психология, образование и детски изследвания.
 • Университетски колеж „Еразъм“.

Директори в областта на образованието и научните изследвания

Обучението и изследванията в рамките на публичната администрация, психологията, социологията и педагогическите науки са поместени в програми. Управлението на тези програми се ръководи от образователните и изследователските директори.

Факултетен офис

Целият помощен и мениджърски персонал, който не работи специално за една научно-базирана област, се настанява в кабинета на факултета. Катедрата на факултета се ръководи от директора на факултета: д.м. Amph. де Йонг.

Съвместно вземане на решения

Съвместното вземане на решения означава, че различни заинтересовани страни могат да участват в дискусии по важни теми. В ESSB студентите, както в група, така и поотделно, могат да се присъединят към дискусии с преподаватели и служители на Еразъм училището за социални и поведенчески науки, за да представят студентите и тяхното мнение. Студентите са активни в съвместни процеси на вземане на решения на различни нива, като по този начин предават своите идеи и оплаквания.

Тази част от уебсайта дава информация за различните възможности за участие в съвместното вземане на решения в ESSB, как тя се организира и къде да отиде в случай на оплакване относно образованието.

В ESSB има различни съвместни органи за вземане на решения и заинтересовани страни:

 • Образователни комитети
 • Факултетският съвет
 • Университетски съвет
 • Студентски членове на бордовите съвети
 • Студентът е член на управителния екип

Чедо Нули

„Cedo Nulli“, което означава „не отстъпвам място на никого или на никого“, е мотото на най-влиятелния хуманист на своето време: Десидерий Еразъм. Това мото е и името на студентската асоциация по социални и поведенчески науки към университета „Еразъм“ в Ротердам. Cedo Nulli представлява публични администратори, социолози, педагози и психолози, като предлага допълнителни дейности и съоръжения, различни от симпозиуми за различните учебни програми, лекции, семинари и учебни обиколки.

Местоположения

 • Rotterdam

  Erasmus University Rotterdam Institute For Housing and Urban Development Studies P.O. Box 1935,

  • Rotterdam

   Erasmus Universiteit Rotterdam Faculteit der Sociale Wetenschappen Mandeville Building, T15-19 Postbus 1738 3000 DR Rotterdam, , Rotterdam

  Програми

  Въпроси