Keystone logo
EIT Urban Mobility Master School Магистър по бизнес инженерство в градската мобилност
EIT Urban Mobility Master School

Магистър по бизнес инженерство в градската мобилност

2 Years

Английски език

Редовно обучение

15 Apr 2025

01 Sep 2025

EUR 4000 / per year *

На територията на колежа

* Гражданин на страна извън ЕС/ЕИП: 16000 EUR | Гражданин на страна от ЕС/ЕИП или Швейцария: 4000 EUR

Представление

Защо да изучавате бизнес инженерство в градската мобилност в EIT Urban Mobility Master School ?

В свят, в който урбанизацията се увеличава и устойчивостта е от първостепенно значение, търсенето на иновативни решения в градската мобилност е по-голямо от всякога. Програмата „Бизнес инженерство в градската мобилност“ предлага трансформиращ опит в обучението, за да станете лидер в една от най-критичните и динамични области на 21-ви век. По-специално, програмата се фокусира върху предоставянето на концептуални знания, методи и базиран на проекти опит в иновациите и трансформирането на бизнес модели в контекста на градската мобилност. Обхватът е интердисциплинарен и обхваща всички видове градски и регионален транспорт за лично пътуване, както и стоки и логистика. Програмата предоставя разбиране на бизнес перспективите в развиващия се пейзаж на градската мобилност, как да се проектират ориентирани към потребителя и устойчиви решения, които подобряват преживяването на градската мобилност и как силата на данните може да се използва за вземане на информирани решения при оптимизиране на системите за градска мобилност и вериги за доставки. Чрез интердисциплинарния подход на програмата студентите ще бъдат оборудвани с цялостно разбиране на технологията, смесено с обширни компетенции в областта на управлението.

Къде мога да уча бизнес инженерство в градската мобилност?

Студентите започват програмата в Техническия университет на Брауншвайг в Германия и завършват програмата в Политехническия университет на Каталуния в Испания (студентите трябва да посещават различен университет за година 1 и година 2):

  • Технически университет в Брауншвайг – Брауншвайг, Германия
  • Политехнически университет на Каталуния (UPC) – Барселона, Испания

Как е структурирана програмата?

Всички програми в EIT Urban Mobility Master School следват същата схема:

  • Студентите учат една година всеки в два различни университета - входния и изходния университет. Всички опции са разположени във водещ университет в Европа в областта на градската мобилност.
  • Завършилите студенти ще получат две официално признати магистърски степени от всеки от двата университета. Освен това програмата е проектирана така, че студентите да могат да придобият квалификациите за сертификат, издаден от Европейския институт за иновации и технологии.*
  • По време на първото обучение, студентите ще бъдат запознати с иновациите и предприемачеството и ще участват в разширен проект за предизвикателства. През същата година студентите ще придобият основни технически умения за работа с предизвикателствата на градската мобилност.
  • Между първата и втората година студентите ще участват в лятно училище, прилагащо нови умения в два различни града в Европа.
  • През втората година студентите ще избират от няколко по-специализирани курса както по техническо съдържание, така и по иновации и предприемачество. Студентите също ще участват в по-кратък проект за предизвикателство, който включва стаж в компания или организация, работеща за справяне с предизвикателствата на градската мобилност. За да завършат степента си, през втората година студентите ще изпълнят независима магистърска теза, комбинирайки и демонстрирайки пълния си набор от технически и предприемачески умения.

Ще имате широк спектър от възможности за кариера в публичния и частния сектор, както и бизнес ноу-хау за стартиране на собствен бизнес или провеждане на строги изследвания.

186904_programme-structure-simple_00-1-2.png

Къде мога да уча Business Engineering в градска мобилност?

Наличните университети за програмата за бизнес инженерство в градската мобилност са**:

  • Технически университет в Брауншвайг, Германия - първа година
  • UPC Barcelona Tech, Испания - втора година


Партньорски университети за градска мобилност на EIT


202581_Websitelogos.png


Дата и срокове за кандидатстване

Приложенията са отворени в момента!

Период 1
15 ноември 2023 г. - 31 януари 2024 г

--> Препоръчваме на кандидатите извън ЕС/EAA да кандидатстват в Период 1, за да се даде достатъчно време за организиране на всички процеси, свързани с визи.

Период 2
1 февруари 2024 г. - 15 април 2024 г

Гледайте нашия програмен уебинар!

Офисът на Master School организира уебинари за магистърски програми, където бъдещите кандидати могат да разговарят с ръководителите на програмата и представители на университета; разговаряйте с настоящите студенти и получете отговори на всички техни въпроси!

Ако желаете да получите покана за участие в следващия ни уебинар на живо, моля, попълнете този формуляр .


Запознайте се с нашите ученици

https://www.eiturbanmobility.eu/meet-our-students/


Учете с нас и започнете пътуването си към промяна на света чрез създаване на по-добри и по-приятни за живеене устойчиви градове.

190000_CombinationEU1vertical_1.jpg

Идеални студенти

Приемане

Стипендии и финансиране

Присъединете се към нашия уебинар по програма на живо!

Учебен план

Такса за обучение по програмата

Кариерни възможности

Препоръки на учениците

За училището

Въпроси