Keystone logo
EIT RawMaterials Academy - SUMA

EIT RawMaterials Academy - SUMA

EIT RawMaterials Academy - SUMA

Представление

Модерният ни начин на живот разчита на суровини. От желязото и стоманата на нашата железопътна инфраструктура до златото и среброто във веригите на смартфоните: суровините са навсякъде. Дори преходът към климатично неутрално бъдеще изисква кобалт за електрически превозни средства, литий за акумулаторни батерии, силиций за фотоволтаици и слънчеви панели и редкоземни елементи за вятърни турбини, които генерират възобновяема енергия

Тъй като светът става все по-малък и все по-свързан, въздействието на обществото върху Земята никога не е било по-видимо. Сега е ясно, че трябва да преминем към кръгова икономика, за да използваме отговорно ограничените ресурси на Земята. Но какво може да направи само един човек, за да помогне? Повече, отколкото си мислите! Истинската промяна изисква смелост, новаторско мислене и колективни действия – същите умения, които EIT RawMaterials Academy - SUMA търси в бъдещите студенти. Готови ли сте да копаете своя необработен талант, да помогнете за оформянето на по-кръгова, зелена икономика и да създадете устойчиви решения за утрешния ден?

Какво предлагаме на студентите?

EIT RawMaterials Academy - SUMA предлага на учениците уникална възможност да учат в динамична среда, фокусирайки се върху предизвикателствата от реалния живот. Присъден от EIT (Европейски институт за иновации и технологии), орган на Европейския съюз, EIT Label е сертификат за качество, който се дава само на отлични образователни програми на магистърско и докторско ниво.

Като студент по програма с етикет EIT от EIT RawMaterials Academy - SUMA, вие ще бъдете част от най-голямата европейска мрежа за суровини с повече от 120 основни и асоциирани партньори и 180 партньори по проекти, включително специалисти от висшето образование, изследователи и експерти от индустрията от над 20 европейски държави. Като студент по EIT Label, вие ще бъдете добре дошли в тази мрежа и ще защитавате и ще допринасяте за целите на EIT RawMaterials за намиране на нови, иновативни решения за осигуряване на устойчиво снабдяване със суровини по цялата верига на стойността: от проучване, добив и добив, към преработката на минерали, рециклирането и движението към кръгова икономика. EIT RawMaterials има за цел да оборудва ново поколение иноватори в Европа с необходимото предприемаческо мислене за проектиране и доставяне на решения за материали. Освен това ще получите шанса да си сътрудничите в международен план и да разработите устойчиви решения за належащи икономически, екологични и обществени предизвикателства. И дълго след като завършите, можете да останете свързани чрез EIT RawMaterials Alumni.

Какво да очаквам?

 • Стажове за дисертация във водещи европейски компании
 • Членство в общността на възпитаниците на EIT RawMaterials
 • „Учене чрез правене“ с курсове, базирани на предизвикателства, които се фокусират върху проблеми от реалния живот
 • Учебни пътувания и посещения на иновативни компании и индустриални обекти
 • Вълнуващи нови начини за учене: онлайн курсове, виртуална и разширена реалност и MOOCs
 • Курсове, предназначени да подхранват стартиращи идеи с ускорители и инкубатори
 • Модули на курса, посветени на уменията за предприемачество и иновации
 • EIT RawMaterials Подкрепа за иновации: конкурси за бизнес планове, тренировъчни лагери за иновации, начално финансиране
 • Експертиза в дисциплина за суровини – цялостно разбиране на цялата верига на стойността на суровините
 • Летни училища и интердисциплинарни курсове на EIT RawMaterials
 • Европейска мобилност – проучване в поне две европейски държави

Изключителни дейности и подкрепа за студенти с етикет EIT

Студентите в магистърски програми с етикет EIT в рамките на EIT RawMaterials Academy - SUMA получават набор от допълнителни възможности да повишат своите иновационни и предприемачески умения, да разширят своята мрежа в сектора на суровините и да придобият опита, от който се нуждаят, за да процъфтяват.

Тези ексклузивни събития събират студенти с етикет EIT от цялото Master School и формират основата на вашите споделени учебни преживявания, което ви прави пълноправен член на общността на EIT RawMaterials.

Характеристики на кампуса

Имате ли бизнес идея за суровини?

EIT RawMaterials предлага набор от подкрепа за физически лица и компании с иновативни бизнес идеи, включително:

 • Работилница преди Jumpstarter
  Това ексклузивно събитие за студенти от магистърските програми на EIT RawMaterials Academy Labeled предлага подкрепа за развитие на вашето мислене около идея за стартиране и по-специално, за да ви подготви да кандидатствате в EIT Jumpstarter.
 • EIT Jumpstarter
  Една от най-добрите програми за предварителен акселератор в Европа, за да ви помогне да развиете своята бизнес идея и да разберете какво е необходимо, за да създадете успешен стартъп.
 • Бустерно обаждане
  Финансова подкрепа и подкрепа за достъп до мрежата за стартиращи фирми и МСП в сектора на суровините.
 • EIT RawMaterials Accelerator
  Тристепенна програма за ускоряване, която помага на стартиращи фирми с разработен продукт да представят своето решение на пазара

  Местоположения

  • Grenoble

   Grenoble, Франция

   • Leuven

    Leuven, Белгия

    • Leoben

     Leoben, Австрия

     • Trento

      Trento, Италия

      • Milan

       Milan, Италия

       Въпроси