China University of Petroleum

China University of Petroleum

China University of Petroleum

Представление

история

Китайски петролен университет (CUPB) Е основана през 1953 г., номинирана за един от основните национални университети през 1960 г. и е национален "211" университет под ръководството на Министерството на образованието. Като първостепенен национален университет в Китай мисията на CUPB е да подготвя квалифицирани инженери и да предложи страхотно техническо обслужване на световната нефтена индустрия чрез образованието си с най-високо качество и отлични изследвания.

Преглед на университета

С годините усилия CUPB работи за подобряване на качеството на програмите си, непрекъснато се развива, за да остане на върха на научните изследвания и индустриалния напредък и да разшири дисциплините и изследователските си области. Настоящият фокус на CUPB включва традиционните си области, свързани с енергетиката, заедно с новия подход към устойчивата и възобновяемата енергийна технология и технологиите за чиста енергия, дълбоководните технологии, енергийната стратегия и проучването на политиката, безопасната инженерна технология, екологичното инженерство и енергийното управление. Има общо 16 колежа в CUPB, които предлагат 27 бакалавърски програми, 99 магистърски програми и 48 докторски програми. Той разполага с 2 национални лаборатории, 1 национален инженерно-технически център и 20 министерски ключови лаборатории или изследователски институти.

Академиците, които представляват позицията на CUPB като национален лидер в областта на енергетиката, са съществена част от богатата академична среда. Има общо 1 369 учители, от които 229 професори и 274 доценти. Сред тях са двама победители от Наградите за китайска академия на науките, двама победители в китайската академия за инженерни отличия. В момента CUPB има 7,663 студенти, 5,426 магистри, 1076 докторанти и 832 чуждестранни студенти от 52 държави.

Един от принципите на CUPB е да работи в тясно сътрудничество с водещи световни енергийни компании като Китайската петролна корпорация, China Petroleum and Chemical Corporation, China National Offshore Oil Corporation, TOTAL, Shell, Petronas, Saudi Aramco, Kogas, BP, StatOil И т.н. Повече от 65% от изследователските му проекти се подпомагат от тези организации. Интернационализацията е един от трите ключови стратегически приоритета на CUPB, чиято цел е да привлече учени от цял ​​свят и да ангажира нашите преподаватели и студенти да изследват света и да споделят своя капацитет със света чрез връзки с глобалните партньорски институции на CUPB. В момента CUPB има сътрудничество с 120 институции за висше образование и академични организации от 36 страни.

Campus

Китайският петролен университет, Пекин, се намира в живописен район с туристически интерес в окръг Changping, Пекин, на около 5 мили до Гробниците на Минг и на 15 мили до Великата стена. Промяната е динамична, но изоставена, културно богата, но на земята. Човек може лесно да изследва Changping пеша или с велосипед с перфектния си размер. CUPB има красив кампус, разделен на две относително независими квартали, които разполагат с отлични учебни заведения и добре оборудвани жилищни райони.

Местоположения

  • Beijing

    China University of Petroleum-Beijing, 18 Fuxue Road, Changping, , 102249, Beijing

Въпроси