Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Представление

Корвин с един поглед

Университетът Корвинус е най-известната образователна институция в Унгария в областта на икономиката, управлението и социалните науки. Университетското образование, както в най-напредналите страни по света, започва в Будапеща през 20-те години на миналия век в автономния икономически факултет на Унгарския кралски университет на науката.

Вярваме в непрекъснатото развитие. Не трябва да се задоволяваме с постигнатите досега резултати. Поради това бе решено, че от юли 2019 г. Корвин ще се поддържа от държавна фондация, а не от самата държава. Въпреки че този модел позволява по-гъвкави операции, той също така осигурява дългосрочно и предвидимо планиране.

Нашата цел е доста амбициозна: до 2030 г. да се превърнем в международен университет, да станем водеща институция на Централна Европа в областта на икономическите, управленските и социалните науки.

Timeline

1899: Прекият предшественик на Корвинус е създадена Източната търговска академия

1917 г.: По предложение на генералния директор Елемер Балог, Hangya Szövetkezet (кооперация за производители, дистрибутори и потребители) предлага фонд от един милион унгарски крони в полза на бъдещия икономически университет

1920: На 5 октомври влиза в сила акт XXXI от 1920 г. за създаване на икономически факултет на Унгарския кралски университет на науката. Първата церемония за стартиране на срока се провежда на 31 октомври.

1934: Икономическият факултет се интегрира в технологичния и икономически университет Палатин Йосиф

1948: Роден е автономният унгарски икономически университет

1950 г.: Университетът се премества в бившия Главен митнически дворец, разположен на Fővám tér

1953 г.: Университетът е преименуван на Университета за икономически науки Карл Маркс

1956: Провежда се събрание с участието на преподаватели и студенти, което приема списък с 22 точки, съдържащ ключови национални политически изисквания. На 23 октомври учениците участват в достоен поход до паметника на Бем. Образованието е спряно до 1 февруари 1957 г.

1968: Калман Сабо става ректор и провежда голяма реформа по отношение на учебните програми.

1970: Първият по рода си в Унгария е основан колежът за напреднали изследвания Rajk László под ръководството на Attila Chikán

1989: В резултат на преструктурирането на факултетите се появяват Бизнес училището, Училището по икономика и Факултетът по социални науки.

1990: Университетът е преименуван на Будапещенския университет на икономическите науки

1996: Университетът се присъединява към CEMS Alliance на водещите бизнес училища и компании в света.

2007: Сграда „C“ на ъгъла на улиците Közraktár и Czuczor е открита, Campus от страната на вредителите вече се състои от три сгради, заедно с Главния митнически дворец и Солената къща

2019: Създадена е съвместна програма MBA с един от най-добрите университети в света, Университета Фудан в Шанхай

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

акредитация

Акредитация на EQUIS от EFMD

Бизнес училището Corvinus, акредитирано за 3 години за първи път, 2018 година.

С тази акредитация CBS влезе в кръга на най-добрите 2% бизнес училища в света, които притежават тази престижна акредитация

EPAS Акредитации от EFMD

Executive MBA програма 4-ти път за 3 години

Бакалавър по бизнес и мениджмънт програма 3-ти път за 5 години

Етикет на BSIS

Corvinus Business School, BSIS, 2018, за втори път

Схемата за въздействие върху системата на бизнес училището (BSIS) е предназначена да определи степента на въздействие на училището върху неговата местна среда - града или региона, в който се намира.

Акредитация на EAPAA

Сертифицирането се провежда само от около две дузини университети в Европа и само четири от централната чест от региона на Централна и Източна Европа, включително Corvinus.

Магистър по публична политика и управление - 1-ви път за 7 години

Класиране, награди

Особено се гордеем с многобройните академични успехи.

Успех в Унгария

Въз основа на броя на кандидатите за първо място, Corvinus Business School отново беше най-популярното училище. Той също има водеща позиция по отношение на постиженията на приетите студенти.

Според списанието HVG, Школата за социални науки и международни отношения Corvinus е 1-ва по успех на студентите. Превъзходството на студентите се указва и от факта, че почти 98% от приетите студенти имат поне един езиков изпит, а факултетът е и 10-и в класацията на националните факултети. В класацията на икономическите училища, Business School Corvinus получи 1-во място в категорията на Ученическите постижения, докато икономическото училище Corvinus получи 1-во място в категорията за учителско съвършенство.

В секцията „Социални науки“ на ОТДК, учениците от Школата за социални науки и международни отношения получиха всичките общо 20 1-во, 2-ро и 3-то място през 2019 г. В отдел „Икономика“ на ОТДК Корвинус спечели над 50% от 1-вото място. Доктор на науките кандидатът на Корвинус беше награден с новосъздадената награда Роска Тамас.

Международен успех

Corvinus Business School спечели първо място сред най-добрите бизнес училища в Източна Европа според Eduniversal и също така получи акредитацията EQUIS на годишната конференция на EFMD.

Бизнес училището Corvinus също бе позиционирано сред първите 100 най-добри бизнес училища по класацията на Business Times Business Schools.

Въз основа на оценката на студентите и гласовете на академичните директори, Корвинус беше обявен за 3-ти най-добър сред 32-те членове на CEMS през 2019 г. в категорията CEMS School of the Year.

Corvinus Science Shop доведе до международно признато увеличение през 2019 г.: в рамките на курсовете, ръководени от 29 професори, 765 студенти получиха възможността да разяснят въпросите, повдигнати от нашите 40 партньори, и в резултат те създадоха значителен положителен резултат социално въздействие.

Магистърската програма по актуална и финансова математика на Стопанската школа на Корвин получи 31-во място сред 40-те най-добри магистърски програми в света в класацията на Eduniversal в категорията Застраховане, риск и актюерски науки.

През 2019 г. магистърската програма по публична политика и управление придоби международната акредитация на Европейската асоциация за акредитация на публичната администрация (EAPAA) за периода 2019-2026 г., което беше втори път в случай на унгарската програма и за първи път през случай на английската програма. В допълнение, броят на студентите, кандидатстващи за места за стипендии от бакалавърската програма по приложна икономика, се е увеличил с 30 процента, включително броят на кандидатите за първо място.

Магистърът по регионална и екологична икономика на Школата за социални науки и международни отношения получи благородно място сред повече от 1000 университета в световната класация на Eduniversal: получи 36-то място сред 100-те най-добри програми за устойчиво развитие и управление на околната среда.

Местоположения

  • Budapest

    Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria, , Budapest

Въпроси