© Domus Academy
Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Представление

Centro Studi Panta Rei

За интеграция между психология, медицина и неврология

Професионалната асоциация на Centro Studi Panta Rei е основана през 1997 г. в провинция Комо (Италия) по волята на Foglia Manzillo Мария Кристина (психолог, психотерапевт и лекар), записана в Регистъра на психолозите в Ломбардия (№ 03/4845) на лекарите от провинция Комо (№ 6539) и Насти Нунцио (психолог и психотерапевт), записани в Регистъра на психолозите в Ломбардия (№ 03/4998). Центърът е създаден по волята на двама психотерапевти (Насти Нунцио и Фоглия Манцило Мария Кристина) израснаха заедно през годините на университета и следващите 4 години от завършващото училище и междувременно се ожениха.

Името на учебния център не беше избрано случайно. Фразата "Панта Рей" веднага се позовава на древногръцката философия и на определен философ - "Хераклит". Фразата обикновено се превежда на италиански език като "Всичко върви" или "Всичко става". Беше избрано, защото е подходящо както за нашия избор на живот, така и за нашата тема.

Ние направихме "Всичко се промени" като отправна точка за нашия живот. Всъщност се съгласихме: "Ако нещо в живота ни не ни удовлетворява, струва си да се опитаме да го променим". Не искахме да съжаляваме, че не сме имали кураж.

Като млади хора, без да сме доволни от мястото, където живеем (бившата "Кампания Феликс"), решихме да дойдем на север, избрахме Комо - напълно непознато място: знаехме, че за това решение щяхме да платим или спечелихме В началото платихме много, в определени моменти прекалено много, но след това, с течение на времето бяхме доволни както от взетото решение, така и от това, че успяхме да понесем болката и да изградим нашия Център. след тухла, с безкрайно търпение, нашият малък проект се разраства. Нашият опит не е бил различен от психотерапевтичния път с предвидимите трудности да разкъсам някои корени, за да засадим нови, с опитите за разрушаване и възстановяване, за преобразуване и успокоявате, разширявате и променяте хоризонта. Ние всъщност мислим, че не бихме могли да се представим на пациентите без да имаме смелостта да променим това, което не ни харесва. или бихме могли да ръководим друго лице на пътуване, което бяхме избягали?

И така, ние се опитваме да въплътим онова, което нашата професия ни е научила и да използваме добре инструментите, които ни е дарила.

Начинът, по който гледаме на промяната, не е крайно, като нищо, което ни характеризира. Никаква крайна гледна точка не принадлежи на нас. Ние сме убедени, че промяната твърде много е като да не се променя.

Нашата мисия

Ние харесваме научния дух, защото е потенциално демократичен, има колективна душа, е отворен за промяна в интерес на знанието. Пишем "потенциално", защото науката е направена от учените, които са човешки същества и представяме нашите слабости в научната област.

Обичаме психологията, медицината и неврологията. Ние сме много привлечени от способността на човека да се сблъсква с трудни ситуации, да може да се изправи след тежък удар. Ние харесваме устойчивостта (способността на човека да се сблъсква с неизбежните трудности на живота с конструктивен дух). Ето защо изследвахме споменатите по-горе теми и сме пълни с възхищение от новите открития на невъобразимата невронаука за голяма част от старата наука, която се е противопоставила на нея и все още не интегрира новите открития в ежедневната си клинична практика.

Обичаме да се грижим за другите (да не се манипулират или експлоатират от другите или адвокатите на причините, загубени в началото, вниманието!). Смятаме, че качествените социални взаимоотношения са красива плодородна основа за човешкото спокойствие. Това е за нас.

Природата е друг от нашите интереси. Опитваме се да замърсяваме по-малко, да рециклираме по-добре, да използваме компостирането в нашия дом, да купуваме "нула км" храна от местните производители, да насърчаваме методите на биологичното земеделие, да се възползваме от разходка, за да почистим пътя позволяващи назад).

Основните ни интереси:

психология

Въпреки, че ние сме специализирани в когнитивно-поведенческата психотерапия, която е в основата на нашата професионална подготовка, ние сме ангажирани да разпознаем достойното им място в психологическите клиники на много други подходи. Това прави нашите пътеки за консултиране "стимулиращи" и "ангажирани" както за учениците, така и за учителите, но и "предизвикателни".

медицина

Страст, усетена от двете, както и от психологията.

Изследванията са били и все още са очарователни за Мария Кристина, която участва в дълъг път поради сериозни здравословни проблеми, които я виждат както като студентка, така и като болна жена, хоспитализирана в различни отдели.

Това прави причината за страданието, ако понякога наблюдаваме нагласи в медицината, които не съвпадат точно с това, което бихме искали да бъдем "елегантността и професионализма на медицинската професия".

Neuroscience

Любовта към функционирането на тялото и ума виждат най-високия им израз в интерес на невронауката, на основата на която са съвременните изследвания на формирането на мозъчни вериги в хода на живота и на пластиката на същите. От векове се появяват неподозирани и контрастиращи сценарии в медицината и "класическа" неврология върху способността на мозъка да препрограмира и да се справи с несгоди, които се случват, дори ако това е резултат от инсулт, който се случи преди години. Перспективите са много обещаващи за бъдещето на заболяванията и неврологичните състояния, които се считат от векове за непроменени.

Местоположения

  • Milan

    PIAZZA IRNERIO, 2 , 20146, Milan

Въпроси